10 tips waarmee u gegarandeerd uw volgende wedstrijd wint

Het takenpakket van de 2 hoofdredacteurs van deze Vers uit de Raket is veel ruimer dan met wat rollen van mijn ogen om het zootje ongeregeld dat onze redacteurs zijn in het gareel te houden, onderhandelen met de voorzitter over de vergoeding van de redacteurs en last but not least de lat voor de bijdragen hoog leggen. (Die lat ligt dit jaar trouwens veel te hoog met al die professoren in de redactie. Ik geraak er zelf amper over.)

De hoofdredacteurs moeten er ook voor zorgen dat ons onvolprezen gazetteke gelezen wordt door zoveel mogelijk deelnemers en supporters. Goed geschreven bijdragen en een goed betaalde redactie volstaan immers niet om lezers aan te trekken  (dat ondervinden ze bij De Standaard ook). Daarom passen we enkele wetenschappelijk beproefde marketingstrategieën toe in deze Vers om ons lezerspubliek te vergroten.

In de eerste bent u al ingetrapt: clickbait. Leterlijk: klik-aas. Een term uit de visserswereld dus, en zoals u weet zijn vissers meesters in het overdrijven. In marketingtermen gaat het er over dat je met een sensationele titel mensen verleidt om te klikken op je titel en je vervolgens niks meer aantrekt van wat de titel belooft. Gefopt dus: het lezen van deze vers brengt je niet dichter bij het podium. Daar kunnen enkel noeste trainingsarbeid, een goede kinesist, geluk bij de loting en ons onvolprezen herkansingssysteem bij helpen.

Maar lees vooral verder want we zetten direct een 2de strategie in: lezersinteractie. Dat doen we met een heuse fotowedstrijd. We vonden inspiratie tijdens het snuisteren in de oude foto-albums van Lily. Wie herken je op de volgende foto uit de oude doos? Iedereen die er op staat is nog actief op de club.

Deelnemen kan door een mail te sturen naar fotowedstrijd@ckwezemaal.be met daarin de namen van de jongens die u meent te herkennen.

Wedstrijdreglement:

  • Wie zichzelf herkent op de foto, mag niet deelnemen.
  • Je mag Lily niet lastigvallen op zoek naar het juiste antwoord.
  • Andere (oudere) leden van de club mag je wel ter hulp roepen.
  • Hoe meer personen je herkent, hoe beter.
  • Bij een ex aequo, wint de jongste deelnemer.
  • Je mag slechts 1 keer deelnemen.
  • Je kan deelnemen tot donderdag 16:00.
  • Enkel de 4 eerste namen die u mailt tellen mee.

De winnaar wordt in de Vers van donderdag bekend gemaakt en wint niets minder dan een heuse gepersonaliseerde “ode aan de winnaar” die verschijnt in de Vers van vrijdag door een van onze sterredacteurs*. Zo werkt marketing dus: u moet meteen de Vers van donderdag en vrijdag ook lezen. En als u toch bezig bent, neem die van woensdag er ook maar ineens bij.

Over naar de wedstrijden alwaar ik mij opstel als neutrale reporter. Gisterenavond heb ik daar al op geoefend. Ik ben namelijk naar de match van mijn teerbeminde echtgenoot gaan kijken. Even naar boven kijken of het nu wel of niet regent werd geïnterpreteerd als rollen van de ogen. “Allez, Bart” werd geïnterpreteerd als “Allez, Bart, kunt ge nu nog niet tennissen”. “Goed gedaan” werd geïnterpreteerd als “negatief supporteren”. Dus heb ik maar mijn pokerface opgezet en mij gelukkig geprezen dat hij de wedstrijd heeft gewonnen ondanks mijn ogenschijnlijk vervelend gedrag aan de kant.

Vanavond was de laatste kans voor veel herkansers om nog in de eindtabel te geraken. In dubbel dames zagen we mevrouw Levrouw in DD1 in een lange, spannende wedstrijd samen met Helena aan het langste eind trekken tegen Sofie (met de mooiste backhand van het CK) en omi Claire.  Gelukkig doet mijnheer Lemans niet mee, want die had wel 24 uur kunnen doorgaan. Dat zou de tafel tot wanhoop hebben gedreven. Tip voor omi Claire: als de tegenstander de bal in het net slaat, blijf er dan af! Helena en mevrouw Levrouw mochten direct opnieuw het veld op voor de volgende ronde. Mevrouw Levrouw haalde net zoals in de eerdere match haar beste netspel boven en won opnieuw, deze keer met Charlotte B. Papa Rom zag dat zijn dochter het goed deed.

Op de Fred&Lily court konden de vele toeschouwers genieten van een DS3-match die maar liefst 3 uur duurde. Normaal had ik daar zelf mogen optreden, maar een blessure hield me aan de kant. An DL mocht invallen als lucky loser en samen spelen met Ingrid T. Er waren maar liefst 3 tiebreaks en veel heel lange rally’s nodig om de match te beslechten tegen Hannelore en Ronny. Beide teams haalden hun beste nettennis boven en maakten het spannend tot de laatste bal en 12/10 in de supertiebreak.

Ingrid haar wederhelft Bart S won ondertussen van Robert VH die na een break van enkele jaren terug de weg naar de club vond. Het werd een backhand slice festival waarbij de beide heren naarmate de match vorderde steeds voorzichter begonnen te spelen. Bart nam wat meer risico, met succes. Hij nam daarmee revanche voor de verloren dubbelmatch tegen Robert.

In de reeks heren recreatie doen een paar jonkies mee. Jonkie Jorben won nipt van tandarts Geert. Als de match nog langer had geduurd, had tandarts Geert moeten opgeven met kramp. Daar heeft een tandarts geen paardenmiddel tegen. Jonkie Wannes verloor nipt van Philippe D. Het stak nochtans niet nauw: de heren gingen rusten op de bank bij 6/3 – gewonnen set van Philippe –  maar na enig rekenwerk van de supporters corrigeerden ze dat tot 5/4 waarna Philippe veel moeite moest doen om de set te winnen. Na dat intermezzo krikte Wannes het niveau op, waarna Philippe dat ook deed om uiteindelijk toch te winnen.  

De matchen in de hal en op de oude terreinen gingen grotendeels aan mij voorbij. Ik hoorde alleen dat Liesbet won van Sofia. Naar eigen zeggen was het een toffe match, volgens de heren op het veld ernaast werd er iets te veel getetterd. Moet kunnen.  

In de veteranen kompetitie konden de interclubmaatjes Davy en Sammy zich eens met elkaar meten. Dat zorgde voor de mooiste kreunen van het CK en het beter baselinetennis. De Voelie kreeg heimwee. Volgens hem speelden de mannen zoals hij dat deed in zijn iets jongere jaren. Tijd voor hem om over te schakelen naar de superveteranen.

Eerder speelden twee van die superveteranen, Kris en Guy ook een match op het scherpst van de snee. De heren zelf vonden om beurt dat ze niet goed aan het spelen waren, maar de toeschouwers kunnen dat tegenspreken en zagen Guy de wedstrijd winnen

Tot slot nog dit: ook de beste spelers slagen er al eens naast (nietwaar, Joeri?) en de nieuwste trends op het veld zijn gecondenseerde gesuikerde melk en een kalkzakje. Wedden dat die 2 accessoires volgende zomer standaard in iedere tenniszak zitten? Het eten van een witte pens met appelmoes, veel mosterd én ketchup tussen een boterham schijnt dan weer goed te zijn om na de match te recupereren.

De gebeden van de planners werden vanavond verhoord. Het werd een mooie avond zonder regen, maar wel met eerst een prachtige zonsondergang en later een mooie, grote, bijna-volle oranje maan boven de hal. Morgen meer van dat.

* Disclaimer: Chat GPT is ondertussen een volwaardig lid van ons redactieteam. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *