Vers uit de Raket 25/08/2023

Donderdag herinnerde ons gisteren nog eens waarom donderdag nu eigenlijk donderdag heet, met enkele pittige donderslagen en bliksemschichten ter ondersteuning. Weertypes in België houden het gelukkig niet lang vol. Daarmee hebben ze iets gemeenschappelijk met Kris V die vandaag met een blessure verstek moest geven. Kris, we love you & veel beterschap alvast!

Terug volop zon dus bij aanvang van de eerste wedstrijden. Regenparasols veranderden terug in zonneparasols en het olijke duo Rudy & Rudy zorgden met de nodige zorg en kunde dat zoveel mogelijk buitenpleinen speelklaar werden gemaakt.

Indoor waren op dat ogenblik Frank V en Kris B al aan een trainingsuurtje bezig. Frank deed dit naar eigen zeggen omdat hij afgelopen week wat gecrispeerd liep te tennissen. Lees: Frank geraakt niet in zijn ritme wegens te weinig tegenstand en games in de wedstrijden waar het om de knikkers draait. Gelukkig zijn er dan mensen zoals Kris B, wie ik er stiekem van verdenk 24/24, 7/7 in tenniskledij rond te lopen, klaar om bij elke opportuniteit zonder verpinken “ja, ik kan” te kunnen zeggen. 

Het eerste officiële zweet van de dag vloeide weliswaar tussen Pieter V en Manuel CC. Manuel is from Barcelona (no kidding) en geeft dit gerenommeerde clubkampioenschap haast in zijn eentje een internationale toets. Helaas heeft niet iedereen in Spanje de genen van Nadal of Alcaraz en haalde Pieter het dus met verdiende 7/5, 6/4 cijfers.

Aan vertrouwen nochtans geen gebrek bij beide heren, die meteen court Fred & Lily inpalmden. Is jullie trouwens op center court de groene reclamebache (is dit wel een woord?) van Per Tutti al opgevallen? De marketing m/v/x die hoopte lingerie, beach en swim wear te verkopen via het beeld van een lege etalage lijkt me helaas niet geknipt voor de job. Maar goed, we dwalen af.

Zelden iemand zo relax te laat zien komen als Amber W, maar de eerste dubbelpartij werd dus kort nadien aangevat tussen Amber en Joren W (geen familie volgens sympathieke tafelverantwoordelijke Rudy, sinds vandaag officieus Rudy Roddel) tegen Chloé D en Nathalie P . De power leek hier voornamelijk uit de racketten van de dames te komen. Joren zorgde voor de rust en knokte zich samen met Amber naar de overwinning (6/2, 7/5).

Tim H hield het kort tegen Jan VP (6/0, 6/1). Later op de avond deed hij nog eens ongeveer hetzelfde samen met Sofie C tegen Steve L en Lieve G (6/2, 6/4). Een mooi bewijs dat fitnessabonnementen weggegooid geld zijn en dat je schoenen binden overbodige energieverspilling is als je voor de winst wil gaan.

Broes B kende tegen Maarten V een niet al te beste start, maar deed de wedstrijd alsnog kantelen in zijn voordeel (0/6, 6/4 en 6/4). Als die jongen heelhuids door de puberteit spartelt, gaat hij u en mij nog leuke dingen laten zien.

Op veld 12 stond, en ik citeer, “de tijgervriendschap” tussen Dominique D en Elske V op het spel. Ook al bleek Dominique gisteren de oppertijger (6/3, 4/6 en 6/4), de vriendschap leek dit dierlijk onderonsje goed te hebben doorstaan. Wit wijntje iemand?

Het duel tussen Bram DB en Elien W enerzijds, en Tinne S en Luc DW was bij momenten een slice festijn, afgewisseld met diagonale uitputtinsslagen tussen de dames. Elien W en Bram DB bleken daarbij aan het langste eind te trekken (7/5, 6/2).

Op dat moment wist Luc DW nog niet dat het later die avond nog minder prettig zou worden door opnieuw het onderspit te moeten delven. Medestrijder Frederik VB wist toen nog net enkele licht agressieve aanvalsballen van Frank VdA handig te ontwijken, maar helaas niet de volledige nederlaag. Ook Ronny P mag dus verder na 7/5, 7/6.

Was het u opgevallen dat Walter M gisteravond in stillere doen was dan anders? Zou de duidelijke 6/1, 6/1 nederlaag tegen Wim DW en Paul S hier voor iets tussen zitten? Nochtans kloeg Paul bij aanvang van de wedstijd nog over te weinig zuurstof in de lucht. Een kleine navraag bij Frank De Boosere leert inderdaad dat bij een hoge luchtvochtigheid, de waterdamp in de lucht zijn plaats opeist en er dus bij zwoel, warm weer wel degelijk minder zuurstof aanwezig is per m³ lucht. Gevoelige jongen, die Paul. Wat na de match ook nog even bleef hangen in de lucht (en in mijn hoofd, zucht), was de (schater)lach van Wim DW. Wat winnen allemaal niet teweeg brengt bij een mens.

Lachen, gieren, brullen was het blijkbaar ook in de wedstrijd tussen William V en Piet P tegen Jo V en Frank V. Over het geleverde tennisspel werd door de supporters met geen woord gerept, maar volgens de uitslagen zijn er wel degelijk ballen over en weer gegaan en haalden de eersten het met 4/6, 6/2 en 10/7.

Voor de zogenaamde topaffiches was het wachten op het duel tussen Kurt B en Stef L tegen Joeri V en Hermes DB. Wat leek af te stevenen op een walk in the park, draaide alsnog uit op een spannende super tiebreak (6/1, 4/6 en 10/5). De meeste meters in deze match werden afgelegd door Hermes die telkens weer achter zijn weggegooide raket aan moest.

Ook de wedstrijd tussen Jeroen DW en Tom VE was in theorie een topaffiche. De uitslag (6/0, 6/0) doet eerder eenrichtingstennis vermoeden, maar wedden dat we die mannen allebei nog zien blinken op het podium volgende week?

Het laatste volledige damesonderonsje was de wedstrijd tussen Ingrid T en Jolien P tegen Laura-Ann M en Sofie C. Ladies in blue Ingrid en Jolien stoomden eersten vlot naar 6/0, waarna de machine stokte en er alsnog extra vocht diende te vloeien om de winst veilig te stellen (7/5).

Ondanks een heel supporterslegioen dat er tot het laatste moment in bleef geloven – ze waren wat aan de late kant inderdaad, dat mag gezegd worden – konden Rudy D en Sofie V elkaar niet de overwinning schenken (of, voor onze Waalse vrienden: pas de victoire pour Victor). Lien V en Sandy R gingen na een spannende super tiebreak met de winst lopen. 

Al een geluk dat Rudy geen tijd heeft om stil te staan bij deze nederlaag. Vanaf deze (vrijdag)ochtend staat alles volop in het teken van stoofvlies en frieten die hij met veel liefde en plezier voor u zal klaarmaken (dankjewel Rudy & Co). U had zich natuurlijk al lang moeten inschrijven. Bummer.

Wannes A en Kenneth T sloten gisteren rond middernacht het donderdagse tennishoofdstuk af. Met een fel- en vooral lang bevochten 7/6 en 6/3 hield Wannes de familie-eer netjes mee hoog.

Verder was het weer gezelligheid troef op het terras van het Hellegat. De Duvelconsumptie piekte (dank u, voorzitter), punten werden tot in den treure geanalyseerd en tennispartners werden tijgervriend(inn)en. Meer heeft een mens soms niet nodig.

Geniet van uw vrijdag

Tim

PS: Eigenlijk had ik van deze Vers nog graag gebruik gemaakt om eindelijk eens een vette & welgemeende shoutout te kunnen geven aan (dj) Sven (vandaag helaas afwezig waardoor Denise stiekem ‘Malle Babbe’ van Rob De Nijs in de playlist heeft kunnen smokkelen). 

Wie kent er namelijk nog een ander sportetablissement waar onophoudelijk steengoeie nummers door de luidsprekers knallen (het helpt wellicht als de term “grunge” u iets zegt en u geboren bent tussen ruwweg 1970 en 1985)? 

Laten we “dj Sven” dus voortaan maar gewoon opnemen in het rijtje troeven dat van ATP Wezemaal zo een levendige en gezellige club maakt. Cheers!

Eén antwoord op “Vers uit de Raket 25/08/2023”

  1. Knap verske Tim. To the point geopend en rode draad doorgetrokken tot het einde. Chatgpt kan er nog iets van leren. Wat die PS betreft: miende gaa da naa?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *