Vers uit de raket – wedstrijden vrijdag 25/08

Na wat vanochtend nog initieel leek op het begin van een uitgeregende wedstrijddag, heeft het weer zich, na de nodige donderslagen en bliksemschichten, net op tijd aangepast om het opnieuw tot een volgende succesvolle avond om te tunen.


Met op de achtergrond smikkelende lekkerbekken die hun borden, gevuld met authentiek Belgisch stoofvlees en frietjes, tot aflikken toe clean-den werden de wedstrijden op gang getrokken.

Dat het gesmaakt heeft. De drank werd weer rijkelijk vloeiend over het terras aangevoerd om de dorstigen te laven.
Maar ondertussen werd weer gulzig, door de veldheren en -dames, menig veldslag uitgevochten op de terracotta gravel courts van het beruchte Hellegat.

Snaren sneuvelden, stembanden begaven het met ingetogen kreten onder de loodzware inspanningen om de tegenstander uit het lood te slaan.

Wie zijn ze, wat doen ze en wat drijft hen? Het is een bende losgelaten projectielen die jaarlijks het juiste moment afwachten om zich in te schrijven, in wat waarschijnlijk mag gezien worden als ‘Hagelands mooiste treffen’. Die kans om te connecteren en te verbroederen/-zusteren met anderen die zich met dezelfde drive op de gravelcourt smijten. Er zijn hier geen winnaars, er zijn hier geen verliezers, je krijgt onnoemelijke herkansingen om je weer in de strijd te gooien. Wat telt zijn de fijne herinneringen en het verlangend uitkijken om zich het volgende jaar weer in te kunnen schrijven en in de agenda enkel het woord TENNIS te noteren.

Tegen de avond, waar even voordien nog de nodige massages, stretchoefeningen en passages bij de kinesist en/of giropractors aan vooraf gingen, traden het gros van de spelers op.

Om de spits af te bijten mocht, na het nodige doorschuiven van enkele anders doorweekte wedstrijden naar morgen, vandaag de eerste dubbel gespeeld worden door Elske V en Ellen V tegen Eddy P en Annemie I. De EV’s wonnen de ontmoeting die op het scherpst van de snee werd gespeeld.

Nadien verschenen de eerste enkelende mannen op het appel. Waarvan de wedstrijd tussen Michael V en Geert V als de langste van de dag aanzien mag worden. Onder een fel brandende zon vochten de twee leeuwen het indoor uit tegen elkaar, of waar dienden die petjes anders voor? Macht der gewoonte? Michael V maakte uiteindelijk korte metten met een steeds goedgezinde Geert V, die eveneens vandaag de verjaardag van zijn zoon vierde, gefeliciteerd!

19 matchen stonden er ingepland. Het gevallen regenwater was niet voorzien op de initiële agenda. Maar werd vakkundig door de immer parate “terreindoktoren” de laan uitgeveegd zodat er 3 extra buitenpleinen konden betreden worden.

Dries VW en PJ T plaatsten beiden met veel brio de ballen op de juiste plaats. Laaiend enthousiast kwamen de heren de score 7/6 7/6 doorgeven, het was een zalige match was de opmerking van PJ.

Ph D, P S, BM, S N richtten hun ‘enkel’pijlen op elkaar en de winnaar kreeg de volgende kans om zich op te werken op de WTP-ranking, met de eindspurt tot het podium in zicht.

Nathalie K. met (een) B V aan haar zijde, liet de heren Robby H en François DJ aan de overkant alle kanten van het terrein opzoeken. Maar het harde werk mocht spijtig genoeg niet baten tegen het testosterongehalte van de tegenstrevers.

Rond 20u30 ging het licht aan op de outdoor terreinen, maar ging het licht alweer uit voor enkele tenoren die aan het kortste eind getrokken hadden.

Ondertussen werd er op terrein 3 een fel bevochten strijd geleverd tussen David V en Miel V tegen Rutger V en Tom D. Chique om naar te kijken, maar spijtig genoeg heeft 1 team het onderspit moeten delven.

Jan V liet aan Wim D zien dat hij nog steeds in bloedvorm verkeerd en kon mede door de coaching van zijn zoon Arne het wedstrijdlaken naar zich toe trekken.

Sofie L en Leen VR lieten Kurt S en Dieter V alle kanten van de court zien en de dames werden ondersteund door hun clubje vrouwelijke supporterende fans op de tribune. Het was kantje boordje maar na veel bloed, zweet en tranen konden de heren heel nipt de wedstrijd op hun conto schrijven.

Bedankt voor de fijne avond! Geniet van het weekend en geef er allen nog een lap op!

Yours truly, Dieter V


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *