Vers uit de raket 26/8

Er zijn van die momenten in je leven waarvan je nooit vergeet waar je was toen het gebeurde. Denk maar aan 9/11, voor de superveteranen de maanlanding,… Voor mij persoonlijk is zo’n moment 11 augustus 2023 omstreeks 23u ’s avonds. Waar was u op dat moment? Ik zat rustig thuis in de zetel met een wijntje toen volgende WhatsApp me uit mijn mijmeringen haalde: “Wil je dit jaar 1 Vers voor je rekening nemen? We zijn nog op zoek naar een redacteur, met ervaring in het vermarkten van academische kennis? Groeten, de Hoofdredacteur”. Het koude zweet brak me onmiddellijk uit. In een ontkenningsfase legde ik mijn gsm naast me neer. Een doorwaakte nacht later bleek het echter geen nare droom. U moet weten, beste lezers, dat de Hoofdredacteur an sich een aimabel man is, die me af en toe al eens een stuk pizza, een komkommer of een fris pintje toeschuift, en dat er dus eigenlijk geen andere keuze was dan een instemmend bericht terug te sturen.

Bleef natuurlijk nog de vage beschrijving van de gewenste inhoud van mijn bijdrage. Vermarkten van academische kennis, hoe valt dat te rijmen met de dagelijkse tennisgazet? We hebben hier natuurlijk enkele topacademici rondlopen, maar alle uro-, psycho-, milieutechno-, radiofarmaceutologen en andere hersenwerkers ten spijt; hun marktwaarde lijkt me redelijk beperkt. Moet het dan gaan over ons tennis van academisch niveau? Of over de Wezemaalse tennisacademie? Het hoge niveau van deze laatste kan ik beamen, de voorbije tennisweken waren een succes en het enthousiasme van de lesgevers aanstekelijk. Over vermarkten moet ik echter geen advies meer geven, gezien de grote belangstelling ondanks de meer dan marktconforme prijzen.

Ten einde raad ging ik weer langs bij de Hoofdredacteur, met als antwoord: “Niet te ingewikkeld maken, kijk gewoon naar wat er vroeger is geschreven en verzin iets gelijkaardig.” Excellent, klinkt helemaal zoals mijn job! Het doet me ineens ook met nostalgie terugdenken aan een quote van één van mijn profs vroeger: “Een goeie ingenieur is een luie ingenieur”. Om evidente redenen zou ik deze zinsnede hier willen omdopen tot “Een goede Hoofdredacteur is een luie Hoofdredacteur”.

Maar soit, terug naar de essentie: iets gelijkaardigs verzinnen. Daar bestaan tegenwoordig genoeg hulpmiddeltjes voor. Onze favoriete chatbot eventjes voeden: “Kan je een tekst van vijf zinnen formuleren die qua stijl en inhoud aansluit bij wat op deze pagina te vinden is: https://versuitderaket.ckwezemaal.be/, alsjeblieft.” (gratis tip: altijd beleefd blijven tegen een chatbot, die hebben binnenkort ook gevoelens). Dit rolde er uit:

Betreed de dynamische wereld van “Vers uit de Raket”, waar elke slag een kunstwerk wordt en het tennisveld een canvas voor sportieve grootsheid is. Onze passie voor tennis komt tot leven in elk spel dat we spelen. Met toewijding en precisie smeden we slagen die de bal laten dansen over het court. Bij “Vers uit de Raket” draait alles om het vieren van de kracht, snelheid en elegantie van tennis, en we nodigen je uit om deel te nemen aan dit opwindende spel. Beheers de kunst van de forehand, de backhand en de service terwijl we samen de opwindende wereld van tennis verkennen.”

Klus geklaard! Dat was buiten de Hoofdredacteur gerekend: “En vergeet ook niet te schrijven over de matchen van de dag”. Euh, lost onze vriend onmiddellijk op!

In een boeiende tennismatch stonden Frederik Wyseur en Sarah Marck tegenover Ronny Pelgrims en Elke Valgaeren. De eerste set werd gekenmerkt door hevige strijd, waarbij Wyseur en Marck net de tiebreak verloren. Echter, in de tweede set herpakten ze zich met vastberadenheid en wonnen ze overtuigend met 6-1, waarbij ze hun spel naar een hoger niveau tilden. De beslissende supertiebreak bracht intense momenten met zich mee, terwijl beide teams streden voor de overwinning. Uiteindelijk wisten Wyseur en Marck met een score van 10-7 in de tiebreak de match naar zich toe te trekken. Hun veerkracht en teamwork speelden een cruciale rol in deze opwindende overwinning. Dit duel zal zeker in herinnering blijven als een showcase van doorzettingsvermogen en sportieve prestaties.”

Best gemakkelijk dus, zo’n VUDR bij elkaar schrijven. Mijn royale vergoeding indachtig, begaf ik me in de namiddag toch maar persoonlijk naar ATP om enkele matchen te aanschouwen. Stijn G en Frederik VB (die met de lelijke short) trokken in een spannende driesetter aan het langste eind tegen Harry L en Tessa G. Na de match koos Frederik onmiddellijk het ruime sop, volgens Gert E. moest hij nog de verjaardag van de kat van de buurvrouw gaan vieren. Jorben J en Bart S speelden een hoogstaande match voor het laatste ticket vanuit HR naar HK. Jorben mag zich gaan bewijzen in de hogere reeks, maar beiden zijn klaar voor een plaats op het podium in HR. De Hoofredacteur huldigde zijn eigen credo en werkte zich niet in het zweet met een vlotte 6/1 6/0 overwinning. Tot slot nog een eervolle vermelding van de zussen Boffé, die samen Katleen H en Katrien A naar de herkansingen verwezen. De sfeer was amicaal onder de zussen, af te wachten of het zo blijft in de volgende ronde.

Morgen beginnen ook de herkansingen voor de tennissers die in het verleden te veel in het gravel hebben gebeten. Benieuwd wie de eerste padel-clubkampioenen zullen worden!

Bram V


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *