Verzen uit de padel – en tennisraket van 27 augustus …

Na een nachtelijke instuif op tijd uit je bed geraken om de allereerste enkelmatch te bekijken, is me net niet gelukt. Sarah vertelde me dat haar match tegen Marie- Lynn van Wimbledonniveau was. Jammer dat ik deze dus gemist heb. Zo’n match gaan bekijken staat nog op mijn bucketlist.

Een nieuwe traditie is echter vandaag gestart. Het clubkampioenschap tennis vermengde zich met padel. Als geen tennislid meer zijnde, maar compleet overgelopen naar de glazen kooi, snuif ik toch nog graag wat gravelkorrels en tenniszweet op. Toegegeven, het was wat moeilijk om me te verplaatsen naar de matchen van het clubkampioenschap want de eerste 2 enkels van de interclub eindronde hielden me in bedwang. Marnik en Frank wonnen daar elk hun match na sterke rally’s met tactisch spel. ATP mag zich gelukkig prijzen. Onze 2 ploegen wonnen vandaag hun ontmoeting en staan weer een stap dichter bij de finale van de intergewestelijke eindronde.


De dubbele veteranen Peter en Patrick moesten het loodje leggen tegen snoodaards Rudi en Eddy. Niet moeilijk natuurlijk als de hele familie Verbinnen langs de zijlijn trouw staat te supporteren.

In de dubbel gemengd had Peter VH vandaag zijn wilde manen met gel naar achter gestreken waardoor er aerodynamisch waarschijnlijk iets mis gegaan is. Tom en Ann gingen daar met de zege lopen.

In de dubbel dames 1 lieten ze zien wat ware samenwerking op het tennisveld betekent. Deze dames brachten niet alleen hun individuele vaardigheden in, maar vormden ook een perfect op elkaar afgestemd team . Jade en Hannelore waren echter net iets sterker.

In de dames competitie moest Barbara haar zeilboot op de Zierikzee niet verlaten . Nathalie moest op post zijn op de interclub en daardoor diende ze, jammer genoeg, forfait te geven. Barbara stoot zo door naar de kwartfinale.

In de veteranen competitie ging Dirk het duel aan met Gert op center court. Dirk zag 2, 3 ballen tegelijk. Den drank zat duidelijk nog in de man. Als het spreekwoord hier daadwerkelijk klopt, dan is alles gezegd. Enfin, Dirk was blij dat hij een kleurke gepakt had en dat zijn racket getest was.

Een gewaarschuwd man is er 2 waard, was bij de dubbel veteranen van tel. Koen was op de hoogte van de backhand-slice-terugketsballentactiek van Piet waardoor hij deze ballen in de lucht kon onderscheppen. Het was een indrukwekkende vertoning van ervaring, slinksheid en vaardigheid op de baan. Het duo Koen en Johan won in STB.

In de superveteranenreeks speelde Jos tegen Johan. De harde opslagen en tactische dropshots van Johan konden Jos niet van de wijs brengen. Met vrouw Roos langs zijn zij had hij duidelijk zijn elan gevonden en stak de overwinning in zijn binnenzak.

In de match D 3 was Rudy duidelijk helemaal van slag aangezien hij de enigste man in de hall was in het gezelschap van 15 dames. Dominique en Sofie wonnen de match.

In de heren recreatie mocht onze ervaren tennisrot Paul het opnemen tegen jeugdig talent Broes. Het mag gezegd worden: Paul heeft zijn mannetje gestaan en gelopen van links naar rechts. Het jeugdig geweld won hier helaas. Knap Broes!

In de D1 ging Guy vaak ballen halen van punten die gedacht waren af te zijn. Elien was hier helemaal van door de wijs waardoor haar ballen vaak voor het net belandden ipv erover. Guy en Bram komen zo in de kwartfinale terecht.

Geert nam het tegen Kenneth op in de veteranenrecreatie. De ‘ik-loop-achter-elke-bal-en-speel-hem-mooi-terug-waardoor-de-rally-blijft-duren’Kenneth moest het onderspit delven tegen Geert. Isabel geraakte op het veld ernaast helemaal van slag toen Geert zich na zijn match van T-shirt ontdeed en met een hinkstapsprong probeerde ze een bal in de hoek te ontwijken die onfortuinlijk binnen viel.

Tom nam het in de heren competitie op tegen Louis. Nu moet ik wel toegeven dat ik helemaal onder de indruk was van de korte retro lichtblauwe short van Louis. Het snelle voetenwerk van beide heren mondde uit in een tie-break waarbij Tom de eer binnen reef en uiteindelijk ook de match.

Ondanks de regen konden alle geplande matchen redelijk op tijd starten. Mooi werk, heren van de tafel!

Ook de start van het clubkampioenschap padel werd niet verstoord door de regen. Het is duidelijk dat de club een aantal nieuwe mannen telt. Op blote voeten werden de terreinen met het nodige poetsgerief vrij van water gemaakt zodat de heren 400-500 en 2 poules van de gemengd 600 konden gespeeld worden.


In courts of sun and sand so neat,
Where friends and rivals come to meet,
With rackets poised and spirits high,
The game of padel takes to sky.

A fusion born of skill and fun,
Two worlds combined, a match begun.
The tennis court and squash’s grace,
In padel’s realm, they interlace.

The ball, it dances off the walls,
A strategic ballet, each shot calls.
A challenge to predict its flight,
In this fast-paced and thrilling fight.

A glassy cage becomes the stage,
Where players of all types engage.
The net stands low, the points soar high,
As lobs and smashes paint the sky.

The camaraderie that’s shared,
As partners move with utmost care.
Yet fierce competition finds its place,
In every swing and swift-paced chase.

The sun may set, the moon may rise,
But padel’s fire never dies.
For in this game, we find our way,
To joy and teamwork, come what may.

So let the padel court invite,
Both novice players and those with might.
For in this game, hearts intertwine,
In every rally, every line.

Voor alle non-believers or padeladdicts…

en van padel zweet je heus wel! 🙂

HW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *