Vers uit de Raket 19 augustus 2023

Een nieuwe tennisdag, met nieuwe tennisavonturen, zo gaat dat. We arriveerden kort na de middag en troffen aan een tafeltje een vermoeid uitziende Bert M en een erg fris ogende Tom VdE. Twee veteranen, de ene dus al wat meer dan de andere. “Ja, hij wilde mijn spel niet meespelen”, aldus een ontgoochelde Bert. Wie wil dat wel, Bert?

Het wisselvallige weer had uitgenodigd tot het opzoeken van de tent, waar we met Jade V en Broes B in de D2 twee jonge mensen zagen spelen tegen twee oudere mensen, Styn G en Harry L. Het werd een clash van stijlen, in elke betekenis van het woord, vooral wat betrof Jade vs. Harry. De ervaring haalde het voorlopig van het jonge enthousiasme met 6-3 en 6-0. Maar hoe lang nog? Geef niet op, kinders!

Wij mochten vervolgens zelf optreden in de D1-reeks, en wel met gelegenheidspartner Charlotte VA. We hadden voor de gelegenheid onze roze Fila-short aangetrokken – sja, ooit eens in de solden gekocht, en dan moet je dat eens aandoen ook – en vormden zo met charmante Charlotte, toevallig ook in het roze, het best geklede team van de dag. Maar baten mocht het allemaal niet: 6-2, 6-2 voor tegenstanders Kurt B en Joeri Vdm.

Wat later zagen we zowaar drie simultane enkelpartijen van veteranen plaatsvinden op de terreinen 9, 10 en 11. Op de 11 haalde de lange Tim S het met enige moeite en drie sets van de Waal Sebastien B. Op de 10 had Sammy M weinig moeite met Tom VDW (6-0, 6-1) en op de 9 nam Jan V mooi Pieter V te grazen, weliswaar pas na drie felbevochten sets. Overigens zagen we Jan, als we ons niet vergissen als enige vandaag, spelen met de hoge ‘compressiekousen’, een modeverschijnsel dat gelukkig alweer wat op zijn retour is. Anderzijds, laat je door ons niets wijsmaken, Jan. Weet immers: “fashion passes, style remains”! (1)

Superveteranen waren er ook vandaag, en niet van de minste. We zagen K Voelie verzanden in een oud zeer van slice balletjes, slice balletjes, en slice balletjes, en zo in twee sets de boot ingaan tegen een solide spelende Toon VA. Kleindochter en aandachtige toeschouwer Lina zette het daarop op een huilen, doch dat kan ook aan een volle pamper hebben gelegen.

In de Dames Kompetietsie-reeks eindigde de nochtans veelbelovende affiche tussen Dominique G en Chloé D op een lichte sof. Chloé vond bij Dominique immers geen draagvlak voor haar stevige topspinners, en zo was het resultaat er een van 6-0 en 6-1.

Het toetje van de dag was, hoe kon het ook anders, een DD2-wedstrijd: Ann B/Sabien G vs. Ann W/Christel G. Onder de massa toeschouwers vonden we enkele regelmatig hoofdschuddende echtgenoten en ook één enthousiast supporterende zus. Die laatste moet het verschil hebben gemaakt, want na een nagelbijter van een supertiebreak (11-9) wonnen Ann en Sabien.

Rest ons nog tafelman van de late shift Bart L te vermelden, nu we het toch over (1) hadden, die vandaag een hemd droeg dat deed denken aan een melange van behangpapier uit de jaren ’70 en een LSD-trip uit… diezelfde jaren 70’s. Rock on!

Ief DS

(1) uitspraak van Gabrielle ‘Coco’ Chanel

Eén antwoord op “Vers uit de Raket 19 augustus 2023”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *