De kop is eraf

Beste tennisvrienden, de kop is eraf. Het 32e Clubkampioenschap ging van start. Tussen vandaag en 2 september zullen 221 spelers 448 wedstrijden spelen om uiteindelijk 22 spelers als kampioenen te kunnen huldigen. Daarnaast zijn er ook nog telkens 22 spelers die een zilveren of bronzen medaille kunnen winnen. Puur statistisch bekeken maak je dus 30% kans om een medaille in de wacht te slepen. Negen snoodaards schreven zich voor drie reeksen in en kunnen dus nog nauwelijks naast eremetaal grijpen en hopen misschien wel om Lotte Kopecky-gewijs driemaal goud te veroveren. Met een beetje pech, lees al snel in de herkansingstabel belanden, zullen ze hiervoor wel ongeveer 20 wedstijden moeten afhaspelen. De moedigste van al zijn Kris B en Bert M die zich voor 2 enkelreeksen en 1 dubbelreeks inschreven.
Alvorens over te gaan tot de verslaggeving over de vandaag gespeelde wedstrijden verdient de voorbereiding van het Clubkampioenschap ook de nodige aandacht. Heel wat spelers speelden de voorbije weken enkele voorbereidingstornooien of bereidden zich met hun vaste sparingpartner intensief voor op dit hoogtepunt van het tennisjaar. Anderen gingen dan weer op hoogtestage of gingen in Zuid-Europa al wat wennen aan de hitte. Er werden nog snel tennisballen en overgrips besteld en de raketten kregen een nieuwe besnaring. De apotheken in de wijde omgeving zitten door hun voorraad kinesiotape en dafalgan. Anticiperend op een overbelast gestel werden al afspraken geboekt bij de kinesisten in de regio. Aquafin plaatste extra zandvangen in de rioleringen om de overvloed aan gravel in het afvalwater op te vangen.
Het wedstrijdcomité stelde de 15 reeksen samen en Rob en Rudi puzzelden een wedstrijdplanning in elkaar. 21 vrijwilligers zullen de tafel bemannen, jullie inschrijvingsgeld innen, een terrein toewijzen, de uitslagen noteren, de planning voor de volgende wedstrijd meedelen en wijzigingen in jullie beschikbaarheden noteren. En dan last but not least werden er redacteurs gevonden die jullie 17 ochtenden na elkaar een “Vers uit de raket” bij het ontbijt zullen serveren”.
Barbara F en Sofie P kregen de eer om het tornooi te openen. Sofie toonde flitsen van haar klasse maar ze leek wel tegen een muur te spelen. Barbara speelde bijna foutloos en won verdiend.
Marc A en Andre T speelden de openingswedstijd in de super veteranen reeks. Een super veteraan kan je zowat zien als een Michel Wuyts, Frank Raes, André Vermeulen of een Frank Deboosere, door hun leeftijd staan ze de ontwikkeling van jonge en nog niet zo oude talenten in de weg maar ze zijn te goed om nu al te stoppen. Daarom deze super veteranenreeks voor nog net niet vergane gloriën. Ik moet trouwens bekennen dat ik ook al zou mogen aantreden in deze reeks maar ik ben er mentaal nog niet klaar voor. Marc en Andre maakten een er mooi en spannend kijkstuk van met Marc als uiteindelijke winnaar.
De wedstijd tussen Michiel P en Wouter H was van een erg hoog niveau. Wouter kon dit hoge niveau het langste aanhouden en won na drie sets. Jo V kwam te laat aan voor zijn wedstijd tegen Kris B en hij bleef achter de feiten aanlopen. Bert M en Kris L dreigden de wedstrijdplanning nog verder overhoop te halen met nog maar eens een driesetter. Bert kon gelukkig ook de tweede set binnenhalen in de tiebreak.
Marc VG en Dirk P haalden het na alweer een supertiebreak van Tom B en Patrick V. Dan toonden Chloé, Jeroen DW en David VdS in hun enkelwedstrijden minder medelijden met hun respectievelijke tegenstrevers Eveline L, Tom D en Bert W.
Bob L zonderde zich met drie elegante dames af op terrein 12. Of het aan Laure-Ann’s mooie nieuwe tenue lag weten we niet maar ze haalde het toch samen met Sandy van Bob en Marijke.
Pieter-Jan toonde zijn blakende conditie met een mooie overwinning tegen Tom DS, ooit nog nummer 53 van de wereld (of was het toch nummer 53 van België ?). Hou die Tom DS de komende weken toch maar in het oog want hij toonde enkele mooie flitsen van zijn klasse.
Ondanks meerdere matchballen tegen konden Wim DW en Franky S het laken toch naar zich toetrekken tegen Piet N en Johan M. Deze nagelbijter eindigde op 15/13 in de supertiebreak. Lieve G kon het goede voorbeeld van haar partner Wim niet volgen en verloor samen met Tim H ook alweer in een supertiebreak van Ann en Andre. Hiermee herhalen Ann en Andre hun succesvolle samenwerking van 2022.
Vrienden Tim S en Frank VdA stonden vandaag tegenover elkaar. Tim en Rudy D bleken een maatje te groot Frank en Frederik VB.
Gezien de uitgelopen wedstrijdplanning was uw reporter stiekem blij dat Carla VM, Jelle V, Nico S en Dries H hun enkelwedstijden in relatief korte tweesetters konden winnen. Viktor DB bood mooi weerwerk tegen Tom V die het uiteindelijk toch haalde.
De avond begon zoals hij eindigde met een zeer entertainende wedstrijd op de center court. Frederik H met aan zijn zijde de sterk spelende Paul S haalden het van Chloé en Joren. Gezien het veelvuldige gevloek in alle landstalen begrijp ik waarom Rob en Rudi deze wedstrijd programmeerden op een tijdstip dat de kleinste kindjes al in hun bed liggen.
Wat vanavond opviel was dat de spelvreugde bij winnaars en verliezers even groot was en dat is uiteindelijk toch de bedoeling van dit leuke spel.
Zie zo, 22 wedstijden gespeeld, nog 426 te gaan.
Tot in den draai.
Bert

Eén antwoord op “De kop is eraf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *