Vers uit de racket 24/8

Aaaah het clubkampioenschap, het summum van het tennisjaar, hoogmis voor al wie, net als ik, de tennissport een warm hart toe draagt…
De familie Beyen komt nog meer tennissen dan anders (is dat überhaupt mogelijk?). Arno DC haalt zijn “zieke” forehand boven om te compenseren voor zijn zieke opslag. Bjorn G drinkt zijn 6de Duvel terwijl Charlotte VA en Amber W voor de 3de keer hun “lift” proberen, waarna ze beslissen dat Sven G misschien een betere kandidaat is. Rob G en Rudi V blijven tot diep in de nacht achter hun computer “matchen plannen”, maar hun stiekeme glimlachjes en “rooie oortjes” onthullen andere activiteiten… (1 op de 5 mannen op Tinder is immers getrouwd. Of ze naar links of rechts “swipen” is niet helemaal duidelijk). Bert M is geblesseerd maar denkt nooit aan opgeven. Frank V is niet geblesseerd en denkt ook niet aan opgeven. “Voeli academy” oprichter Kris V moet noodgedwongen de strijd staken nadat ze stukken tand van een ontplofte walvis in zijn voet hebben gevonden. Sofie E zit ondertussen aan haar 76ste koffie, Walter M aan zijn 222ste “witte”… de beurs van de kinderen van mijnheer Egberts en mijnheer Hoegaarden aan Yale kan al jaren betaald worden door de consumptie van deze twee verslaafden. Thomas VB speelt zijn match, wint 6-0, 6-0 in 27 minuten maar is toch “niet helemaal tevreden”. Esther W brengt alles in beeld met haar camera. Kreetjes worden geslaakt… is het een kip, is het een muis, het is altijd ambiance… het is Anneke W!

Kortom beste vrienden… als je genoemd bent in bovenstaand stuk of als je 50% van bovenstaande typische Wezemaalse tenniswaarheden herkent… dan ben je een meubel… een “Hellegat-meubel”!

Hey Kurt, is het OK om een “hellegat-meubel” te zijn? Moet ik me zorgen maken?

Nee beste vriend/vriendin, Dante beschreef de Hel als een wonderbaarlijke plaats vol gerstenat en gravel en zo lang als leider Patrick geen wit kleed draagt, hoeven we ons geen zorgen te maken.

Maar goed genoeg geleuter, over naar de orde van de dag…

Om 17u vochten Liesbet M en Goedele M een titantenduel uit. Voetfouten, foute calls, foute plaatsing, foute telling in tie-break… niets, maar dan ook niets kon de pret bederven… Uiteindelijk trok Liesbet aan het langste eind. Respect ook voor Goedele die op haar 71ste (info van de man van Liesbet) nog dartel als een hinde op het veld rondhuppelde.

Terzelfdertijd kruisten ook Tom D en Wouter H de degens. Het werd al snel duidelijk dat Tom het brute geweld van Wouter perfect kon opvangen. Het steekspel tussen deze twee draaide al snel uit op een stierengevecht waarin Wouter de stier was en Tom de toreador. Op 6/4 5/2 werden de bidons van Wouter nog helemaal gevuld om te tonen dat het nog niet helemaal over was. 3.5 min later werd Tom de matador die Wouter de genadestoot toebracht.

In de match van Gil M en Filip W heeft de forehand van Filip duidelijk het verschil gemaakt. In de eerste set was de foutenlast van Filip nog te hoog, maar in de volgende 2 setten kon Gil het allemaal niet meer belopen.

Om 19u stond misschien wel de dubbel topaffiche van de dag op het programma. David V en Elien W tegen Tinne S en David VDL. Tinne staat al jaren met stip op Nr. 1 op de erelijst en dus wisten David en Elien waar ze aan toe waren. De match bracht een spannende thriller waarin de forehand van Elien en het netwerk van David het verschil maakten. De 22ste medaille voor Tinne zal nog een jaartje moeten wachten. Toine kruist alvast de vingers dat zijn record van 33 medailles mag standhouden.

En last but not least… Walter M en Guy B… Oftewel Helsinki tegen “El Professor”. Guy was Walter steeds een stapje voor… Subtiele dropshots werden gecounterd door geniale lobs en aces. Backhand smashes en drive volleys vlogen Walter rond de oren. Ontblote borsten van vrouwelijke supporters en feestgedruis stimuleerden de mannen tot nog langere rally’s… uiteindelijk moest Walter getroost worden en werd een nieuwe veteranenkoning gekroond. Proficiat Guy: 6/2 6/2. Oh en btw morgen allen naar de pomp want de Euro 95 staat opnieuw aan 1.1euro/l en Poetin is genomineerd voor de nobelprijs voor de vrede.

Slaap zacht beste vrienden van de Wezemaalse tennis en weet dat ook morgen Sven en Denise (wat een geniale vrouw is die Denise toch) weer perfect getapt gerstenat aanbieden in de tofste laag van Dante’s Hel.

K. Beynen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *