Vers uit de raket 25 augustus 2022

Beste maskes joenges en kadeikes , beste LGBTQIA+ers ,

Hoe ist? Gaat het nog een beetje? Ca va? Volhouden hé maatjes. T ’Is hier nog ni gedaan hoor. Hoewel ik er hier al een paar met tranen in de ogen dapper hun verliezersbonneke heb zien aanpakken. Wat mij betreft zijn ze er weer in geslaagd om mij hier stukken in de nacht in da vochtig kelderke achter dienen antieke komputer (rekenaar in Zuid Afrika) te krijgen om een verslagske  proberen te schrijven over het wel en wee in dit clubke. En dat terwijl ze hierboven zitten te genieten van cocktails (mengeldrankjes in ’t Zuid Afrikaans) op dat zomers terraske. Naar ’t schijnt zit er een blondje in een minishortje (ziepoesnetnie in ’t Zuid Afrikaans) te slurpen aan een fleske corona. Als het hier zo heet blijft lopen ze hier sebiet allemaal rond in bikini ( driehoekdoekie in ’t je weet wel). Nog efkes en we kunnen hier een filiaal openen van Bredene Strand. (ni amperbroukkiebeach) Boer Sjarel fluistert hier achter mijne rug dat ik waarschijnlijk niet woke bezig ben maar soit (moe nie worrie nie).

Zal ik es een wel bewaard geheim vertellen i.v.m. dit formidabel clubtornooi ? Misschien vragen jullie je af waar al dat geld van de inschrijvingen naartoe gaat? Simple comme bonjour: da gaat allemaal in e zwart kaske. Vroeger diende dat om papier en inkt te kopen om dit gazetteke te stencilen. (Stencilen??? Google het es !). En dus hebben we de laatste jaren een beetje te veel overschot. . Nu weten jullie misschien dat de boekhouding hier zo professioneel geverifieerd wordt dat alle credits en debets in balans moeten eindigen. Maar creatief als ze zijn hebben ze daar een oplossing voor gevonden. De debreefing na het tornooi zal dit jaar in de Comme chez Soi gebeuren zodat het saldo op nul komt. En Bart heeft me beloofd dat ik mee mag op voorwaarde dat ik nog es een gazetteke wou maken. Zeg nu zelf, daar kan ne mens ni nee op zeggen. Jarenlang hebben ze jullie wijsgemaakt dat er zelfs niet genoeg overschoot voor ne vettige frit (aardappelscijfies) bij Mariake van Tongeren. Nu weten jullie beter dus.

Ik had me nochtans voorgenomen om te passen dit jaar. Maar Bart geloofde mijn argumenten niet zoals “ Nen burnout  (yuppiegriep) jong” “Geen inspiratie jong” “ze lezen da toch ni” “gien goesting” “k mag ni van mijne chef” . Vechten tegen de bierkaai.(specialiteit van Walter)  Op een bepaald moment zei Bart dat jullie de mening van een bejaarde zeker zouden appreciëren. Euh….bejaarde? Wa denkt da stukske veteraan van mijn voeten wel. Ja maar kwaliteit drijft boven probeerde hij nog.(stront ook fluistert boer Sjarel hier achter mijne rug) Ik mag hopen dat hij zijn belofte van de Comme chez soi gaat nakomen anders zal t kot te klein zijn! (stront aan de knikker zegt boer Sjarel)

Zal ik ook maar iets zeggen over de matchen vandaag ? Ok back to the past want anders ligt mijne ceevier klaar vrees ik. Het was hier vandaag afzien! Waar het gisteren nog mediteraan aangenaam was, was het hier vandaag tropisch vochtig heet sauna weer.

Als je hier een beetje rondslentert hoor je hier ’t een en ’t ander hoor beste vrienden, vriendinnen en LGBTQIA+ers. Een en ander wil ik u toch niet onthouden. Stond ik achter X en Y (echte namen beschikbaar voor een pint) en zegt X tegen Y “Zullen we een pizza gaan halen en daarna neuken? Of hou jij niet van pizza?” Tja die jeugd van tegenwoordig. Beetje verder F.. over A die een beetje verder stond : “ Jawadde, da wijf ee veel volk in de stoase” Door boer Sjarel vrij vertaald in ’t Leuvens :”Amai brie daa ie nogal nen balkon” Ni woke? Sorry daarvoor.

Beetje verder allemaal herkansingmatchen. Bij dubbel dames2 (volgens sommige  kenners de oude wijven reeks) verassend pittig matche .Z (echte naam te verkrijgen voor een pintje) die van aan de kant de wedstrijd volgde  dacht dat Milica beter gecoacht zou worden als hij zijn beste Engels boven haalde. “ I don’t speak English very well but that comes nog well” Eerst meeleven met de te warme temperaturen vandaag :” I also felt myself not so good,I went almost from my stiky today,but now I feel chickendelicious” Hij hield ze heel de tijd in de gaten “ I hold you in the holes “ . Z. wist van geen ophouden. Wij roepen al eens komaan maar hij: “You are super good busy! Go so through!”  Bal in de tramlijnen gepasseerd : “So then! That one saw you not oncoming” “ Come on Milica,You can it.Let them a poopy smelling” Opslag  gewonnen:”So so you have it nice for each other. It was a whistle of a cent” Ik bespaar er jullie nog een paar maar tot slot nog:” Sometimes sits it a bit against, but you must the hope not upgiving “ Z heeft zich volgens sommigen ingeschreven voor eerste kan Germaanse. Daar gaan ze verschieten! En Milica? Die won!

Ik mag ni vergeten over de Walter iets te schrijven want die heeft mij een pint beloofd als hij vermeld werd. Walter dus met Frederik tegen Kris en de niet te onderschatten Rudy. (moest ik ook ophemelen dan kreeg ik morgen een extra scampi in mijne paella) .Walter speelde bij momenten Kris van ’t kaske naar de muur en voelde zich plots tien jaar jonger precies (nu nog da bierbuiske weg en da komt goe zegt boer Sjarel hierachter). Maar aan de uitslag (das al dertig jaar dat we uitslag schrijven waar het eigenlijk resultaat moet zijn maar soit) aan de uitslag was het uiteindelijk niet te zien. Gevochten als leeuwen maar tiebreak nipt verloren.

Ondertussen is het al morgen en hoogtijd om te stoppen. Toch nog effe e woordeke over de forfaits. Hoe komt da toch beste vrienden dat jullie nu al uitvallen gelijk het licht op onze parking? ( of is daar misschien geen licht? ) Vroeger vielen de gekwetsten pas in de tweede week en nu zitten we hier al met een heel hospice. (Een hospice, soms ook hospitium genoemd, is een instelling met een huiselijke sfeer die zich in terminale zorg heeft gespecialiseerd.) Er zijn nog een paar plaatsen vrij maar je moet wel op tijd inschrijven.

Nog tot aan de laatste match gewandeld maar daar had ik beter geen commentaar gegeven. Het zat ni mee voor F en W. “Past op appeltsoeze, of ‘k geef eu nen trok in euwe living dad al euw meubels schief stoan “ F. is van Gent peins ik en je klopt genen bal op de netspeler hé. ( nog eens sorry hé Hilde)

Tot slot nog het tweede werk van barmhartigheid (drinkte gij nog iets?) en boeken toe.

De acteurs van de laatste match zijn ook op weg naar huis zo te horen: “ ‘k Geluuve da’k een stuk in mijn valieze hè”… “Allez , treute, we zijme vuurt, ik zal eu thuis ne kier tuugen woar da ’t Belfort echt stoat “  Da belooft.

Hasta la vista baby?

Uw dienaar  Patrick Vdr.

PS: Milica be preseeing tomorgen because there hangs onweather in the sky and there shall come a cloudfracture and will rains it blowjobsteals!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *