Vers uit de Raket – 28 augustus 2021

Zo. Dat was het dan weer. Zo dadelijk nog een corona-proof slotmomentje (vergeet uw Covid Safe-certificaat niet!). Met een concert waar André triangel speelt. Morgen opruimen. En dan nog Frank VD, Walter M en Wim DW de weg terug naar huis wijzen. En Pieter DW wakker maken onder tafel 6.

Het deed deugd om dit jaar een min of meer normaal clubkampioenschap te hebben. Volgend jaar echt terug met alles erop en eraan. Inclusief een groot feest, waar Toine VP naar goede gewoonte met elke maagd zal dansen die deze club nog zou tellen. En opnieuw een mosselfestijn (nu we toch al het woord maagd hadden laten vallen). Maar dat beloofden we vorig jaar ook al. Hopen maar dat de Jota-, Mu-, Pi-, Rho- en Sigma-varianten half augustus 2022 onder controle zijn.

Het CK blijft het unieke hoogtepunt van het seizoen hier in Wezemaal. Veel dank aan de vele vrijwilligers die er ook dit jaar weer een top-editie van gemaakt hebben. En veel dank aan alle spelers, die opnieuw getoond hebben waarom we de fijnste club van Vlaanderen zijn. En die het de nijverige planners dit jaar niet al te moeilijk hebben gemaakt.

Met als uitzondering deze slotdag. Volgend jaar beter, boys and girls! Voor diegenen die niet minstens 90 procent finalekans van de CK-kwantumcomputer kregen, hebben we nog wat clementie. Maar voor de anderen: u weet toch dat u de finale zal moeten spelen op de laatste zaterdag van het clubkampioenschap? Dat is al 30 jaar zo. En dat dat niet meer op zondag kan, als de prijsuitreiking al voorbij is? Ah neen, want wat moeten we dan doen? Gokken wie er gaat winnen? Waarom dan exact op die zaterdag een afspraak maken bij de kapper, een slot bij de carwash reserveren, toezeggen voor een namiddagje bingo of, godbetert, inschrijven voor een padel-tornooitje van Jan mijn voeten in Zichen-Zussen-Bolder? Die vasectomie had ook nog wel een dag kunnen wachten. Meld het dan tenminste bij uw beschikbaarheden. Of geef, zoals het een gentleman of gentlewoman zou betamen, op bij een 6/0 5/0 stand in de kwartfinale.

We hebben die planners volgend jaar wel nog nodig. Die wedstrijden plannen zichzelf namelijk niet. Dat zou makkelijk zijn. Maar dat is het dus niet. En al helemaal niet als mijnheer of mevrouw de finalist plots niet meer voor 17.00 of na 9.00 uur kan spelen.

Gisteren was het kantje boordje. Tot de negende telefoon en de veertiende mail slaagden Rob en Rudi, ondanks 48 uur slaapdeprivatie, er telkens (met groeiende tegenzin) in om de planning te wijzigen, rekening houdend met ieders beschikbaarheden, voorkeuren en wensen. Ook al leek dat wiskundig onmogelijk.

Maar toen (ongeveer bij telefoon tien: “Ik heb aan mijn vrouw beloofd dat ik morgenvoormiddag het gras zou afrijden. Ik kan dus enkel in de namiddag spelen.”) ging het mis. Rudi nam de nieuwe CK-laptop, liep naar het balkon op het eerste en keilde de laptop met volle kracht stuk tussen enkele verbouwereerde leden op het onderliggende terras. “Hier zie, doe het dan maar zelf, ondankbare trutten“. Rob zat ondertussen ineen gehurkt voor- en achteruit te wiegen. Zachtjes prevelend: “Vade retro, Satanas.“. Op dat moment rinkelde de telefoon opnieuw. Rudi rende naar binnen, nam op en schreeuwde: “Wat is het? Had gij uw dubbelwedstrijd ook graag op een ander uur gespeeld? Zal ik even de drie andere spelers opbellen die elk nog twee andere finales moeten spelen en dan het hele schema overhoop halen, alle finalisten opnieuw opbellen, een paar attesten schrijven voor de schoonmoeders en kappers en checken of één van de vier niet is ingeschreven in één of ander dinges tornooi. Allez, dat truttemiekes-spel met die strandpalletjes. Hoe heet dat ook weer? En zullen we dan ook uw nagels lakken, de hond even buiten laten en warm eten klaar maken?” En de beller antwoorde: “Chill Rudi. Het is Wim DW. Ik bel even om te zeggen dat je al mijn wedstrijden vlak na elkaar mag boeken, als dat de planning wat makkelijker maakt.” Rob was ondertussen, nog steeds gehurkt en met een wezenloze blik, stukjes karton aan het opeten van de dozen achter de tafel. Maar Rudi bedaarde: “Kom Rob. We laten zien dat we dit kunnen. Ons krijgen ze niet klein.

Voor we het vergeten: in het bijzonder ook dank aan de getalenteerde schrijvers van deze Vers. Top!

Op het slotfeest (sorry: slotmoment) krijg je de obligate wist-je-datjes / statistieken van dit jaar. En de troostprijzen: meeste spelletjes gewonnen en toch nog verloren, langste match, grootste leeftijdsverschil, vaakst het racket op de grond proberen stuk slaan, daar niet in gelukt zijn en dan toch nog verloren (tenzij Ief natuurlijk ergens echt goud behaalde), …, Het voornaamste weetje: bijna de helft van de mannelijke spelers slaagde er dit jaar in om een reeks te spelen zonder daarin te moeten opgeven of forfait te geven.

En tot slot mogen we nog, voor de De Standaard, De Morgen, de Washington Post en de New York Times dat hebben kunnen doen, onthullen wie er dit jaar het podium haalde. Onder enig voorbehoud, want er is wat vertraging. Een dikke proficiat aan allen.

Dames Kompetitie

  1. Dominique Gilles
  2. Linde De Wachter
  3. Niki Gaublomme

Dames Recreatie

  1. Tine Van Welde
  2. Bie Cleynhens
  3. Sofie Lambaerts

Dubbel Dames 1

  1. Charlotte Van Aerschot en Mieke Claes
  2. Leen Verheyden en Ellen Verdrengh
  3. An Walder en Sandra Taelemans

Dubbel Dames 2

  1. Ingrid Terlaeken en Ingrid Boffé
  2. Peggy Timmermans en Chantal Van Beselaere
  3. Petra Vannoten en Sabien Geeraerts

Dubbel Gemengd

  1. Thomas Verwimp en Peggy Timmermans
  2. Tim Hielegems en Valerie Philippaerts
  3. Patrick Vanderieck en Ann Witters

Dubbel Surprise 1

  1. Kurt Beynen en Bram De Baerdemaeker
  2. Thomas Van Bever en Joren Vandermosten
  3. Jeroen De Wolf en Hermes De Backere

Dubbel Surprise 2

  1. Jan Holemans en Wouter Hoegaerts
  2. Ief De Smedt en Amber Wouters
  3. Marnik Beyen en Tom Vandeplas

Dubbel Veteranen

  1. Wim De Wachter en Piet Philippe
  2. David Van der Linden en Piet Nuttin
  3. Edwin Tops en Paul Sauvillers

Heren Kompetitie

  1. Nicolas Gordts
  2. Pieter De Wolf
  3. Thomas Van Bever

Heren Recreatie

  1. Marnik Beyen
  2. Wouter Hoegaerts
  3. Davy Van Kerkhoven

Super Veteranen

  1. Edwin Tops
  2. Frank Van Daele
  3. Walter Merens

Veteranen Kompetitie

  1. Tom Vanden Eynde
  2. Hans Wildiers
  3. Frank Vandaele

Veteranen Recreatie

  1. Kris Beyen
  2. Koen Elsen
  3. Tim Sterkens

Tot volgend jaar. En parkeer zo dadelijk aub niet op de gehandicaptenparking. Bert M. komt ook.

Bart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *