Vers uit de raket donderdag 19 augustus 2021

Alles is aanwezig om een mooi vervolg te breien aan het clubkampioenschap. Prima tennisweer, niet veel wind of zon en veel supporters! Toch leek het begin moeilijk ! Bij aankomst bleek er slechts 1 terrein bezet, maar neen…. dit waren dan weer de gezellige +75-ers die wekelijks centercourt komen innemen op tennisluwe momenten. De leuze is genieten ipv strijden voor winst. Het is dan ook het ogenblik om varianten in tennisland even onder de loep te nemen. Enkele jaren geleden heeft Kris M het al uitvoerig gehad in een “vers…” over kletstennis (= tennis waar de tegenstanders meer tijd samen doorbrengen aan het net dan op de rest van het veld. Een andere variant is “hoogstaand” tennis…. namelijk wanneer de bal zeer lang onderweg is voor je kan terugslaan. Zelf durf ik me daar expert in te noemen. De kinderen die deelnamen aan het tenniskamp vonden enkele weken geleden nog een andere variant op hetzelfde thema toen ze ons zagen spelen, namelijk Opatennis.

Over naar het echte clubkampioenschap! In de jeugdreeksen speelde men blijkbaar liever binnen, ondanks de hinderlijke wisselingen tussen binnen en buitenlicht, waar de prille jeugd blijkbaar nauwelijks hinder van heeft.

De alom vertegenwoordigde familie Beyen (door Yelena) sloeg daar wel de mooiste bal, maar verloor wel tegen de regelmaat van Femke. Het was bewonderenswaardig hoe sportief en zonder enige frustratie Yelena dit onderging.

Inmiddels kwamen de iets oudere Rudi V en en Gert M buiten in actie met een thriller van formaat, waarbij Rudi de regelmaat van een klok vertegenwoordigde en Gert met iets agressiever tennis in 3 sets met de overwinning beloond werd.

In de gevorderde jeugdreeks speelden Marnik B en Arne V een bezienswaardige wedstrijd. Marnik varieerde prima agressief tennis met mooi geplaatste ballen en wist in de meest moeilijke en soms defensieve situaties de betere te zijn. Hij won dan ook vrij vlot in 2 sets. Dit is zeker een talent om over enkele jaren rekening mee te houden in de volwassenen competitie.

Minder goed verliep het vader van… die met Paul S het onderspit moest delven tegen Stef D.C. en Adriano S. De speculaties over zoon Marnik met de vraag welke genen en van wie hij ze geërfd had, waren aan de orde! … maw is het ” zo vader, zo zoon of ….. ?(vul maar zelf in!)

Op het nabijgelegen veld stonden inmiddels Marc A en Guy B tegen elkaar, waarbij Guy aanvallender was en Marc uiteindelijk dan toch in de fout dwong. Marc verzwikte zijn enkel maar bleef vechten tot de laatste snik en tot zijn enkel weer genezen was!

Tijdens de tennis-spitsuren moest er dan weer binnen en buiten gespeeld worden. Edwin T en Tom VdP namen het op tegen Joeri VdM en André M. Nooit zag ik iemand een vreugdesprong maken zoals Joeri VDM bij het missen van zijn bal… moet kunnen! Na een quasi gelijke strijd in de eerste set, was de 2de een makkie voor Edwin in Tom.

Een merkwaardige partij kregen we dan weer tussen de jeugdige dames Amber+Lies tegen Julie en Katrien. Na een droge 6/0 voor deze laatsten en dacht ik dat de spanning zou wegebben en ik dan even wat vocht nodig had, kantelde de partij in het voordeel van Amber en Lies. Bij mijn terugkomst werd ik bedankt voor het oordeelkundig verlaten bij het begin van set 2. Als tegenprestatie kreeg ik dan wel een op te voeren Moonwalk- dans …. met Amber tijdens het komende clubfeest. Ze vergeet wel dat we pas opnieuw mogen dansen vanaf 1/9.

Uw vers-er Eddy d B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *