Vers uit de raket zaterdag 14/08/2021

Het afgelopen anderhalf jaar kwam er steeds meer kritiek op de media. Ze zou niet kritisch genoeg zijn en braaf de overheid en de machthebbers volgen. Daarom besliste de Vers uit de raket redactie om hun team te versterken met drie kritische onderzoeksjournalisten. En zo werden Frederik, Dieter en ikzelf aan het team toegevoegd. We infiltreerden in het tennismilieu om zo met deskundigheid en inside information u optimaal te informeren. Jammer genoeg kregen we niet de noodzakelijk extra middelen om ons netwerk van informanten te financieren. De gevestigde machten proberen ons nu al te muilkorven.
We zijn alweer aan dag 3 van het 30e clubkampioenschap. Vandaag is een dag waar de focus noodgedwongen ligt op de enkelwedstrijden. Slechts één van de negentien geplande wedstrijden is een dubbelwedstrijd. Blijkbaar zijn heel wat deelnemers niet beschikbaar op zaterdag en konden Rob en Rudi dus maar 1 dubbelwedstrijd plannen. Wel jammer want zo wordt de planning voor de komende dagen erg druk. Alle respect voor Rob en Rudi die er jaar na jaar voor zorgen dat de planning rond raakt. Ben je onverwacht toch beschikbaar geef hen dan zeker deze beschikbaarheid door.
Bij aankomst op de club om kwart na negen stonden er al verrassend veel auto’s op de parking maar was er amper iemand op de club aanwezig. Wellicht hebben heel wat sportievelingen zich gisterenavond zorgen gemaakt over het laatste klimaatrapport en hebben ze daarom onmiddellijk beslist dat ze vanaf nu gaan carpoolen. Er stonden ook nog heel wat fietsen op de parking vanochtend. Waarschijnlijk vonden de eigenaars van deze fietsen dat er al genoeg vallende sterren waren en dat er geen vallende tennissterren moesten bijkomen.
Joren W. en Laurens D mochten zaterdagochtend om 9.30 u. de spits afbijten. Het zijn blijkbaar vroege vogels want om kwart na negen stonden ze al op het terrein voor de opwarming. De oei en aai kreten tijdens de opwarming evolueerden naar een allez en een zachte vloek. Het net was soms iets hoger dan verwacht en het terrein iets kleiner dan gehoopt. Gelukkig kwamen er na verloop van tijd wat supporters die hen konden helpen om de stand bij te houden. Het duel tussen deze twee linkshandigen werd in het voordeel van Joren beslecht.
Een uurtje later starten vier veteranenmatchen. Het moment om even in de archieven van het clubkampioenschap te duiken. Guy B veroverde in het verleden 4 bronzen medailles. Met Bram DB en Gert E stonden vanochtend twee toppers uit de veteranen kompetitiereeks tegenover elkaar. Op het allereerste clubkampioenschap in 1992 won de toen 15 jarige Gert de gouden medaille in de jeugdcategorie en de toen eveneens 15 jarige Bram won de bronzen medaille. Zeven jaar later kon Bram zijn revanche nemen en won hij de heren kompetitiereeks tegen Gert. Bram behaalde de afgelopen 29 jaar zomaar even 19 medailles op het clubkampioenschap. Vandaag kon Gert revanche nemen voor zijn verloren finale in 1999. Deze keer moest hij niet dringend naar de voetbal en haalde hij het in een hoogstaande driesetter. De herkansingstabel in de veteranen kompetitiereeks heeft er met Bram meteen een klepper bij.
Guy B en Johan J namen het tegen elkaar op in de super veteranen reeks. De bescheiden remonte van Johan in set twee kwam te laat en zo konden ze op tijd aan hun aperitief beginnen
Het stevige opslagwerk van Dieter V leek het aanvankelijk te moeten afleggen tegen het loopvermogen en de stabiliteit van Jan A. Bij een 1-0 achterstand in de sets en 5-4 in de spelletjes was het letterlijk en figuurlijk vijf voor twaalf voor Dieter. Dieter greep de laatste strohalm en haalde set 2 met 7-5 binnen. Nu was Jan mentaal en fysiek gekraakt en ging hij ten onder met een droge 6-0 in set 3.
David VdS had geen medelijden met Dirk V en toonde zo dat zijn tennislessen renderen.
Luc B en Styn G speelden op het middaguur een gelijk opgaande partij waarin Styn het laken toch naar zich toe kon trekken.
Davy VK begon als favoriet tegen Arno V en maakte zijn favorietenrol helemaal waar. Met zijn stevig aanvalsspel dreef hij Arno tot wanhoop. In set 2 leek Arno even een antwoord te vinden maar Davy bracht nagenoeg alle ballen terug. Resultaat een eervolle nederlaag voor Arno die meer weerwerk bood dan de uitslag laat uitschijnen. Davy is wat mij betreft zeker een kanshebber op een podiumplaats in de heren recreatie reeks.
Catherine B en Anne speelden een wedstrijd met veel lange rally’s en heel wat complimenten over en weer voor hun tegenstander. Na een driesetter van twee en een half uur kon Catherine het laken naar zich toetrekken.
Joeri V en Wim DW maakten er zoals verwacht een mooie wedstrijd van met veel strijd en inzet, wisselende kansen en heel wat knappe punten. Joeri slaagde er in set 1 in om een 2-5 achterstand om te buigen in een 7-5 setwinst. Set twee moest Joeri laten schieten en in set 3 leek hij bij een 5-4 voorsprong op weg naar de overwinning. Wim kon het tij keren en won uiteindelijk set 3 met 7-5 dankzij een prachtige lob. Deze wedstrijd was het kijkstuk van deze wedstrijddag.
Met deze winnende lob toonde Wim zich een waardig leerling van de Brit Frank Hadow. Frank Hadow ging de geschiedenisboeken in als de tennisser met de kortste carrière. In 1878 was hij toevallig op vakantie in de buurt van Londen toen het tennistornooi van Wimbledon plaatvond. Hij had nagenoeg geen tenniservaring maar wilde toch wat sporten tijdens zijn vakantie. De verrassing was dan ook groot dat hij zonder setverlies de finale bereikte en deze ook won. Zonder het te beseffen was hij de uitvinder van de lob. De lob was het geheime wapen dat hem de overwinning opleverde. Nadien nam hij nooit nog deel aan een tennistornooi. U zal denken, OK een lob is soms nuttig maar alleen dankzij je lobtechniek een tornooi winnen dat is wel heel straf. Wel in 1878 was het tennisnet geen 95 centimeter hoog maar speelde men met een net van tussen de 1,52 meter hoog aan de buitenzijde en 1,21 meter hoog in het midden. Omdat een passeerbal nagenoeg onmogelijk was, kon je een tegenspeler die naar het net oprukte alleen verslaan door hem te lobben. Na dit tornooi werd het tennisreglement aangepast en werd de hoogte van het net op de nu nog steeds geldende 95 centimeter gebracht.
Frank V en Ief DS toonden ten overvloede aan hoe veel kwaliteit er in de veteranenkompetitie reeks zit en hoe dicht alle spelers tegen elkaar zitten. Frank en Ief beheersen het volledige slagengamma en Ief toverde zelfs een geslaagde tweener uit zijn racket maar Frank bleek niet te kloppen. Al moet gezegd zijn dat Frank hulp vanuit de hemel kreeg toen hij tegen de zon in moest opslaan en er net op dat moment een wolk voor de zon schoof.
Met de wedstrijd tussen Rudi V en Edwin T staat er deze namiddag een echte klassieker op het programma. Zij hebben beide thuis al allebei 15 clubkampioenschapmedailles in hun prijzenkast liggen. In de onderlinge medaillestand staat Rudi met 5 gouden medailles net iets hoger dan Edwin. Edwin zette met zijn overwinning tegen Rudi alvast een eerste stap naar een 16e medaille. Edwin en Rudi bewezen vandaag dat ze nog lang niet versleten zijn en dat ze de volgende jaren hun prijzenkast nog verder kunnen aanvullen.
Met Paul S en Walter M stond er nog een duel tussen veel gelauwerde kampioenen op het programma. Walter verzamelde sinds 2003 zomaar even 30 podiumplaatsen. Op eigen houtje vergaarde Paul er 4 maar hij gaf zijn tennisgenen met veel succes door en zo verzamelde de familie in totaal 55 podiumplaatsen. Vandaag was Walter een maatje te groot voor Paul. Is Walter op weg naar podium nummer 31? Zeker ook de moeite waard is de striptease die Walter en Paul na hun wedstrijd gaven. Ga zeker eens kijken naar de foto’s op de website van het clubkampioenschap.
Met Linde DW en Britt W stonden twee ex kampioenen uit de jeugdreeksen tegenover elkaar. Linde haalde het van Britt al geeft de score onvoldoende aan hoe sterk weerwerk Britt gaf tegen het ijzersterke baselinespel van linde.
Ingrid T en Lieve G gaven Sandy R en Evelyne D partij. Ingrid en Lieve stoten verder door in de basistabel en Sandy en Evelyne kunnen zich via de herkansingstabel herpakken.
Geert S en Pieter DW zijn twee gelijkaardige type spelers met een vergelijkbaar spel en een gelijk niveau. Dat moest dus wel een 3-setter worden en zo geschiedde. Pieter haalde het ondanks de 0-6 in set 2 toch nog van Geert.
Tim H liet Francois DJ op een bepaald moment met een geslaagde lob gevolgd door een bal kort achter het net alle hoeken van de court zien. Toch haalde Francois het in twee sets.
Wouter H was medogenloos voor Tijs S en smeerde hem een double bagel aan. Als het een troost mag zijn voor Tijs, het overkwam ook Natallja Zvereva tegen Steffi Graf in de finale van Roland Garros.
Tim H en Tijs S zijn zo de eerste spelers die een verliezersbonnetje mogen ontvangen op deze 30e editie van het clubkampioenschap. Met de verliesbonnetjes kan je op zaterdag 28 augustus tijdens het slotfeest een eerste van vele drankjes bestellen.
Het duel tussen Dirk B en David V beloofde een spectaculaire slotwedstrijd te worden tussen twee topveteranen. David overpowerde Dirk die frisheid miste na een hele dag padellessen. Zo zie je maar dat je zelfs op een clubkampioenschap alleen de top kan bereiken wanneer je goed kan pieken en doseren.
Dag 3 van het clubkampioenschap zit er op … nog 14 dagen te gaan.

Bert DB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *