Vers uit de raket 13 augustus 2021

2de dag van het clubkampioenschap: vrijdag de 13de … voor bijgelovige mensen is vrijdag de dertiende een angstige dag. Een dag waar ooit eens een tweeëntwintigletterlingowoord voor verzonnen is: paraskevidekatriafobie

De oudste plaag die naar dit onheil verwijst is de 10de plaag in Egypte. Laat ons hopen dat na het spetterende openingsgala de 30ste editie van het clubkampioenschap van plagen beschermd blijft. Al kunnen we stellen dat de invasie van muggen wel als plaag kan tellen en deze plaag de openingsceremonie als dusdanig gedwarsboomd heeft. Ik heb nog nooit zoveel mensen in de lucht zien meppen, zowel op als naast het veld. Als Sven nu een handeltje zou drijven in muggenmelk dan was het alleszins al een winstgevend begin geweest.

Laat ons beginnen met een rectificatie van eerdere berichtgeving. De Voelie is wel degelijk al gekwetst, waardoor hij enkel kan enkelen en niet kan dubbelen. ( de logica ontgaat me even, maar wie ben ik om hem tegen te spreken )

20 matchen staan vandaag op het programma. Het viel me op dat er weer heel wat nieuwe namen in de tabellen staan. De eerste match was een dubbel gemengd: Johan en Peggy tegen Wannes ( welgeteld 40 jaar jonger dan Johan ) en Anne. Johan en Peggy hadden het geluk meermaals aan hun zijde met netballetjes die net over het net heen tuimelden. Maar het mag gezegd worden: het was alleszins een ludieke match: een uitnodiging voor salsa of bachata tussendoor, ware dialogen tijdens de spelletjes, standen kwijt, opslagwissels tijdens eenzelfde spelletje. Desondanks wou Johan het publiek toch waar voor zijn geld geven. Met een bal recht de straat in, verschalkte hij Wannes en werd het 6-2/6-4.

Op centercourt domineerden 2 superveteranen Danny en Herman waarbij de “allé’s” ver te horen waren. Het sluwe spel van beide heren werd een uitputtingslag met verdamping van zoveel zweet dat na de match serieus moest bijgetankt worden. Danny rulede.

Nog één van de verklaringen als ongeluksdag is dat Jesus dan werd gekruisigd. Laat ons zeggen dat Yarne, in de reeks heren recreatie, door zichzelf gekruisigd werd. Nochtans zijn de echte winnaars de verliezers die nooit opgeven. Om te onthouden Yarne! Jasper bespeelde het mentale spel en haalde de overwinning binnen.

In de dubbel surprise 2 verloren Paul en Eddy tegen Katrien en Arne. Eddy nam van bij aanvang de positie van underdog in en uitte dat de oppositie te sterk was. Paul opperde echter dat de lijnen van het veld verkeerd lagen. Ik heb die match heel wat kippenpluimen voorbij zien, maar vooral horen, vliegen. Patrick, misschien is het een idee om het hellegat te veranderen in het kiekenkot. Al bleken de kiekens hier vooral mannelijk te zijn.

In de reeks superveteranen mocht nieuwbakken bompa Piet het opnemen tegen Marc. Ik denk echter dat de 2 weken oude Tuur hem al wat slapeloze nachten bezorgd had want Marc stak de overwinning glorieus in zijn broekzak.

Bij de dames recreatie won Anne van Vanessa waarbij lange rally’s te bewonderen waren. De zon speelde wat parten en Anne haalde de buit binnen.

In de reeks heren recreatie wou Jens zonder publiek spelen en trok hij stilletjes naar de achterste velden waar hij in 3 sets de overwinning binnen haalde tegen Bart.

Op terrein 6 speelde superveteraan Rik tegen Eddy. Rik won de 1ste set met 6-3 waarbij Eddy zich liet ontvallen dat zijn tegenstander te goed was. Desondanks won hij de 2de set met 6-2 maar moest hij in de 3de set opgeven door een kwetsuur. De eerste gewonden beginnen al te vallen. De vrijdagen kunnen ook een kwade naam gekregen hebben doordat op die dag door de Romeinen doodvonnissen werden voltrokken. Laat ons hopen dat het hier enkel bij gekwetsten blijft !

Kaatje speelde tegen Catherine op centercourt in de reeks dames recreatie. In de opwarming leken de vrouwen elkaar waard te zijn. Catherine kraaide victorie met een 6-2, 6-1 stand.

In de heren kompetitie heeft Jo alles uit de kast gehaald om wat extra spelletjes binnen te halen. Een mail met verplaatsing van de match , een voorstel om 2 u vroeger te komen om te trakteren op Bernardkes , … Laat ons het kort houden : Jo, jouw ideeën waren geen probaat middel om een winst binnen te halen, maar de prijs voor creativiteit verdien je voor mijn part wel.

En nog een match superveteranen diende zich aan ( ik denk dat ze deze matchen strategisch vroeg gepland hebben om al deze mannen nog fris en monter , zonder alcoholintoxicaties of kwetsures te kunnen laten spelen ) Voelie, die aantrad met steunkousen ( omwille van een blessure opgelopen bij strandpetanque of was het nu bierheffen)en tegen Gert won met fraai tennis . Hij zette 6-1, 6-2 op de scorepaaltjes .

In de reeks dubbel dames 2 mocht de Voelie zijn madam aantreden met haar eigen zus tegen Petra en Inge . Het zusjesduo deed een positionswitch waarbij Ann ineens op rechts moest staan en Ingrid op links waardoor de dames een mentale weerbots kregen. Ook hier dringt zich een diepgaande studie op. Doen lefties het effectief better than the rest, what’s the effect of a position switch? De match was alleszins spannend tot het einde . Onder het trotse oog van Ward, won zijn madam en nieuwkomer Inge het met haar ploegmaat Petra in een STB met 10-7.

De kortste match van de dag werd gespeeld in de reeks veteranen recreatie. In tegenstelling tot vorig jaar liet Tim hier geen druppel zweet ( had hij een zwarte T-shirt aan, waarbij hij na de match zei dat hij zijn T-shirt van vorig jaar helemaal onderaan in zijn kast had gestoken. Wat geschreven taal kan teweeg brengen…) en dwong hij na een 1ste set met een 6-0 winst zijn tegenstander tot opgave.

In de dubbel surprise werd een match van meer dan 2 uur gespeeld. Dirk en Sofie speelden lucratief tennis en troefden Styn en Charlotte af met 7-5, 7-6.

Tom en Rutger speelden bij de heren kompetitie mooie rally’s met stevig tennis waarbij Rutger de wedstrijd met 6-4, 6-2 inpalmde.

Jeroen heeft ondertussen het monopolie op de centercourt. Vandaag mocht hij hier in de reeks heren kompetitie aantreden tegen Anthony. Voortreffelijk tennis was hier te bekijken waarbij Jeroen zegevierde.

En dan nog een match in dezelfde reeks: Tom tegen Louis. Ik zag daar lange rally’s waarbij beide heren elkaar alle hoeken van het veld lieten zien. Superbe back-hands van Louis maar Tom veroverde de winnaarstitel.

De match dubbel veteranen tussen Tom en Tom tegen Luc en Dirk becommentarieerde Tom VDP met een geweldig resumé :” het was plezant”. 6-1, 6-3

Sofie speelde tegen Bie in de dames recreatie waarbij er veel heen en weer gespeeld werd maar waar Bie aan het langste rallytouw trok. Handbalster Sofie moest de duimen leggen met een 6-2, 6-1 nederlaag.

Op centercourt had Hans wat last van de lichten van de padelvelden en hierdoor verloor hij met zijn maat Anja de 1ste set met 6-0 tegen Tessa en Leen. De 2de set acclimatiseerden zijn ogen zich en wonnen ze met 6-3. Het tij was gekeerd en de loterij kon beginnen. In de STB speelden ze gaaf tennis en een 10-5 stand stond op het bord.

Na al het gepalaver over vrijdag de 13de is het helder dat zaterdag de veertiende een betere dag is, want dan is het weekend. Toen ik paraskevidekatriafobie voor het eerst las, angst voor vrijdag de dertiende, kreeg ik spontaan last van hippopotomonstrosesquippedaliofobie, een nogal indrukwekkend woord dat – sarcastisch vanwege zijn eigen lengte – ‘angst voor lange woorden’ betekent. Als je het woord vloeiend kunt uitspreken, zo stelde Dossey, ben je genezen van de angst voor vrijdag de dertiende. Voor mij is het ondertussen zaterdag geworden en tijd om mijn bed in te kruipen!

Om af te sluiten nog een noot van de redactie: moesten jullie je afvragen ,bij het raadplegen van jouw wedstrijdstand op de website, hoe het komt dat er 7-6 staat, nadat je je in het zweet gewerkt hebt in een super-tie break. Dit heeft puur te maken met het systeem waarbij er (nog) geen tie-breakstanden kunnen ingegeven worden.

Hasta la vista!

Hilde W.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *