Vers uit de Raket 12 augustus 2021

Gegroet, tennissers!

Speeldag 1 zit erop. Wij kregen dit jaar de taak de allereerste Vers te schrijven, een niet te benijden opdracht want echt veel valt er immers niet te melden op zo een eerste dag, of het zou moeten zijn dat Walter M. nog min of meer nuchter is en K. Voelie nog niet is geblesseerd.

Dus, die eerste dag. Na de uitgebreide openingsceremonie die werd verzorgd door met pluimen getooide halfnaakte Braziliaanse dames en ingeoliede Senegalese vuurspuwende heren hees voorzitter Patrick V. de Wezemaalse vlag en keelde “It giet oan”! (hoe, u was er niet bij? Jammer!).

We dachten dat de spits zou worden afgebeten door vier gekende veteranen, maar dat had nog iets meer voeten in de aarde, omdat Andre M. was vergeten te moeten spelen vandaag en inderhaast telefonisch moest worden opgeroepen. Hij had het geluk gekoppeld te zijn aan de in deze reeks best jeugdige David VdL, en zo wonnen Andre en David uiteindelijk vrij vlot van Harry L. en Patrick Vdr.

We zagen François DJ in een gele short het onderspit delven tegen Tijs S. en iets later ook François’ levenspartner Cath B. met Ruben P. (in opvallende Rocky II-sweatpants) de boot ingaan tegen Vanessa S. en Peter VH. Yo Adrian, I did it (not)! We zagen ook Toon VA, de man die de lange compressiekousen al droeg lang voor dat in de mode was, met Ronny P. de maat nemen van Rob G. en Dieter Vg. Op center court won Jeroen DW met een soort van seek-and-destroytennis en partner Joren Vdm van het totaaltennis van Jarich W. en Rutger V. Een wedstrijd die dreigde de planning in de war te gaan schoppen was die tussen Johan DR en Luc A. Na de eerste verloren set mompelde Johan al over het proberen halen van enkele eerreddende spelletjes, maar daarna won hij simpelweg de volgende twee sets met 6-3 en 6-2. We hoorden van een correspondent aan de zijlijn dat Johan een handeltje in portwijnen drijft, wat misschien niet ter zake doet maar immer goed om weten is.

Ondertussen hadden we plaatsgenomen aan De Tafel, waar we na een stoomcursus inschrijvingsgeld ontvangen (door Walter) en uitslagen ingeven (door Hilde) nu al een volleerd tornooileider zijn. Walter bezorgde ons overigens nog een hoop andere interessante informatie over mannelijke dan wel vrouwelijke tennissers, doch had lessen getrokken uit het recente Eddy Demarez-incident en smeekte ons er absoluut niets over te publiceren. Wat we dan ook niet gaan doen, of toch nog niet in deze eerste Vers.

We zagen het aanvankelijk somber in voor Ken L’E, die het in de eerste ronde van de Heren Kompetitie meteen tegen Gert ‘boem-boem’ M. moest opnemen. Maar Ken deed het erg goed en wist de ballen zelfs steviger te geselen dan Gert, met een puike overwinning in drie sets tot gevolg. 

Elke speeldag eindigt met een ware thriller, en deze keer was dat de wedstrijd waarin de dames Charlotte VA en Hilde L. uiteindelijk de rol van slachtoffer speelden en de heren Tom B. en Wouter H. die van beul. Waar de twee mannen de eerste set vrij makkelijk wonnen met 6-2, trokken de twee dames zowaar set twee naar zich toe en liepen ze bovendien 5-0 uit in de supertiebreak. Wouter en vooral Tom begonnen sterk op de depressieve ezel Iejoor uit Winnie de Poeh te lijken, tot hun mannelijke trots toch nog de bovenhand kreeg en ze met 13-11 de match in hun voordeel besloten.

De organisatie verzocht ons inderdaad nog in de Vers te vermelden dat dit jaar bij de dubbels geen derde set wordt gespeeld maar dat deze wordt vervangen door een supertiebreak, en dat de Dixi-toiletcabines kunnen worden gebruikt voor zowel boodschap nr. 1 als boodschap nr. 2!

Aan iedereen, veel succes in wat nog komt, en blijf gezond,

Ief DS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *