Vers uit de raket zondag 15/08/2021

Noot: als je enkel het zakelijk verslag van de matchen wil lezen, kan je best direct naar ondergaan: verslag van de dag.

Zoals velen al vermoeden kan er een en ander worden geregeld met de wedstrijdtafel om het  vooruitzicht op de eeuwige clubroem en vooral de doos met 4 tennisballen te vergroten.

Na al die jaren werd mij gevraagd om daarvoor toch eens een tegenprestatie te leveren. Hier zit ik nu in de vochtige kelder onder het oude clubhuis, genaamd het schrijverslokaal, waar ik dus enkel uit mag als de tekst er is. Dit lokaal is weinig bekend om het al bij al beperkte schrijversenthousiasme in de club niet verder te fnuiken.

In deze tijden waarbij elk mis-begrepen woord of tekst tot vreselijke dingen kan leiden, kreeg ik gelukkig een uitgebreide briefing over wat wel (en vooral niet!)  in de tekst kon:

  • Niks schrijven over leden uit  Wijgmaal want  die zijn we liever kwijt
  • Geen grappen over minderheden onder onze leden op basis van afkomst , geslacht, leeftijd, uiterlijk, tenzij ze beter tennissen dan u ( dat valt dus al reuze mee) 
  • Geen kritiek op de voorzitter bvb omdat hij geen mondmasker draagt of de wintertennis niet volledig terugbetaalt. (tenzij je je schepen wil verbranden)

Zo weten volgende schrijvers waar zich aan te houden ! En hiermee verlos ik de tafel toch maar van die vervelende briefings

Nu de bekende schrijfster Delphine L. niet werd weerhouden, blijven er trouwens voornamelijk 13 jarige Griekse meisjes minnende, chronisch overgewicht meeslepende Oezbeekse heftruckchauffeurs van middelbare leeftijd over om de Vers te schrijven. Waar zijn de jongeren, vrouwen, gender fluids en hoogbejaarden gebleven ? Gelukkig  is Patrick VdR terug van de partij, die zich zeker in enkele van voorgaande groepen terugvindt. Waar is de tijd dat je meer uitkeek naar zijn gestencilde (sten wie ?) Vers in in het clubhuis dan naar je volgende dubbel surprise partner ? Wanneer komt dat verzamelde werk uit trouwens?

Hilde houdt ondertussen de vrouwelijke “schrijverseer” hoog en Bart vertelde me dat hij erg ver wil gaan ( tot een jaar lang ontbijt op bed !) om Elke te overtuigen om een Vers te schrijven. Uitkijken dus of die Vers er komt en tegen welke prijs.

ondergaan: verslag van de dag.

Vandaag heeft weer 50% van de deelnemers het recht van de sterkste moeten ondergaan ! Bram V zegt dat dat logisch is, maar waar zijn die dan altijd naartoe ? Ik zou iedereen aanmoedigen om ook aan hen eens aandacht te besteden.Dus zie je iemand verscholen in zijn tenniszak, breng een woordje van troost, bvb “er is toch ook nog padel?”

Er werden vandaag 30 matchen gespeeld, daarom had ik besloten om me te focussen en enkel naar de vrouwen te kijken. Iets wat ik al jaren graag doe, maar eigenlijk niet mag van thuis (maar nu is het voor het gazetteke schat)

Eddy D (die naar ik hoorde wel werd weerhouden om een Vers te schrijven ) vertrouwde me trouwens toe dat de Sporza redactie daarom de ideale plek is voor een journalist: als je geen score aan de vrouwen mag geven(*), kan je nog altijd de score van de vrouwen doorgeven !  

En toegegeven, ik ben zwaar onder de indruk van die vrouwen

Ik zag Dominique en Katrien gehakt maken van hun mannelijke tegenstrevers. Het is nadien nog spannend geworden, maar uiteindelijk zijn Frank en Tom toch kopje ondergegaan. Ook Bie en An wilden blijkbaar zo snel mogelijk terug op het terras zitten en lieten Linde en Hannelore weinig kansen.

Ook FairPlay voeren de dames hoog in het vaandel, Sofie E vraagt haar ouders om voor tegenstrevers Kris N en Valerie te supporteren, die dan ook de match wonnen. Katleen H laat Nele D alle kanten van het veld zien, om na het punt te vragen of ze even wil rusten. Wat was dat trouwens voor een match, na meer dan 2 uur op het plein hadden ze nog altijd balwisselingen die bleven duren, precies twee niet te slopen tennismuren onder een bakkende zon. Ondertussen was er al een Rode Kruis tent aangevoerd om de eerste zorgen toe te dienen aan de uitgedroogde of door zonneslag getroffen toeschouwers. Er was de spelers ook gevraagd om de tennistassen op de grond te zetten zodat de supporters op het bankje konden rusten. 

Het is wel verontrustend hoe weinig inbreng nog van de man wordt verwacht. Lieve G. maakt zich kwaad op tegenstander Patrick VdR, “ik ben in de war omdat ge beweegt”, nu heeft Patrick vele kwaliteiten maar een grote beweeglijkheid lijkt daar toch niet echt bij te zijn, ondertussen waren ze ook de tel kwijt wat Lieve G. en Ann W. dan maar onder elkaar oplosten, de mannen stonden erbij. 

Het viel me vandaag ook op wat een familie gebeurtenis zo’n zondagse tennisdag is: bomma’s haalden breiwerk boven, kinderen zeurden om de GSM (en liefst als de mama met 5-4 en 40-30 achterstaat),  broers, zussen, neven en nichten stonden langs de kant.  Sven, misschien toch eens nadenken om om 16 uur koffie en gebak aan te bieden. Ik hoorde een opa vragen naar pannenkoeken, “of moet ge dan u eigen pan meebrengen zoals die mannen in diene bokaal ?”

(*) Wisten jullie trouwens dat de WTP punten voor de mannen door een vrouwenteam worden gegeven? Criteria zijn buik(6 pack of niet), borst (kieke-, of behaard) en lid (is persoon in kwestie al enkele jaren bij de club of nog maar pas)

Frederik V

Eén antwoord op “Vers uit de raket zondag 15/08/2021”

  1. Een klein tikje oneerbiedig voor de voorzitter: de andere helft van het wintergeld is nuttig gebruikt om de terreinaanlegger te betalen om putten te graven, kiezelsteenteentjes te strooien en gewapend beton in te mengen op de 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *