Vers uit de Raket 27/08/2020

Wat hebben we de voorbije dagen geleerd? 

  • Alle spelers die zonder verliesmatch de basistabel van een recreatiereeks overleefden, mochten hun geluk gaan beproeven in de bijhorende kompetitie reeks.  Slechts 1 speelster overleefde dat avontuur.  Proficiat Erica B!  De anderen vlogen onverbiddelijk terug naar de recreatie.  Toch een eervolle vermelding voor Arnoud S, die Hermes verraste met een verschroeiende start en onmiddellijk 0-2 voorsprong nam..  Helaas voor hem werd daarna het opslagkanon in actie gebracht.  Vanaf nu kan niets Arnoud nog van de wijs brengen in de recreatiereeks.  Hij zal die waarschijnlijk dus winnen.  Bedankt Hermes!
  • De Hagelandse Academie levert goed werk. Kijk maar eens naar de eindtabel van de HR reeks. 5 van de 8 kwartfinalisten waren tieners. In de halve finales zelfs 3 op 4!
  • Het verhaal van “The boy who cried wolf” (of was het “The boy wolf who cried”?) blijft duren.  Chapeau voor onze jongste deelnemer hoor.  Dat wordt de komende jaren een kanshebber om de HK reeks te winnen.  Vandaag pakte hij in de HR reeks de scalp van Nico, morgen waarschijnlijk die van ondergetekende.
  • We zien Bie bijna elke dag dubbelen, steeds met andere partners.  Is ze misschien haar eigen Dubbel Surprise reeks aan het spelen? 
  • Het tijdstip waarop de voorzitter zijn matchen speelt blijft een groot mysterie.  Ik heb de voorbije weken al drie keer geprobeerd een match van hem te zien, maar ofwel is ze al gespeeld op het aangekondigde uur, ofwel ben ik te vroeg…  Ook vandaag stond hij geprogrammeerd in VK 18:30 en in HK om 18:45.  Hebben ze hem gekloond?  Hopelijk hebben ze zijn kloon ook een GSM gegeven, want Patrick telefonisch bereiken is soms bijna even moeilijk als een game winnen tegen hem. 
  • Mijn sparring partner Frank “The Tank” Vandaele loopt al 2 weken kreupel, maar slaagt er toch telkens nog in het laatste restje energie uit zijn lijf te persen.  De EHBO kist is er al aan te pas moeten komen, toen hij 1 van zijn typische vintage “linkshandige dubbel geschroefde backhand slices” inzette te dicht tegen den draad, en daarbij zijn arm sneed aan een uitstekend ijzerdraadje.  Vandaag speelde hij nog een laatste match tegen Jeroen “adje voor de sfeer” De Wolf, die hem uit zijn lijden verloste. Sparren zal er de komende weken waarschijnlijk niet inzitten, dus wens ik hem via deze weg alvast een spoedig herstel toe, hopelijk met een dagelijkse Balinese massage binnenkort. 
  • De buiten terreinen zien enorm af.  Eerst zorgde de regen ervoor dat een groot deel van de gravel wegspoelde, daarna blies de stormwind de rest weg.  Vooral eergisteren werden menige windhoos gesignaleerd op terrein 10!  Nu komen dus overal de kiezels van de onderlaag tevoorschijn. Als de erosie zo blijft doorgaan, komt er binnenkort misschien een prehistorische nederzetting tevoorschijn aan ’t Hellegat…  Indien dat zou gebeuren, gelieve snel wat gravel van de kant erover te vegen, en zeker niet naar het ministerie van cultuur te bellen of ze leggen misschien ons kampioenschap stil om dit verder te onderzoeken…

Maar genoeg gezeverd.  Wat gebeurde er vandaag op onze geteisterde terreinen? 

  • Mieke en Dominique mochten de spits afbijten.  Dominique heeft in 2 weken nog maar 2 korte matchen mogen spelen, en kruipt thuis de muren/palen op, terwijl haar mannelijke huisgenoten al “double digits” aantal matchen op de teller hebben staan.  Ze was zo hongerig naar de bal, dat ze Mieke een “double bagel” aansmeerde.  Beste comité, uit naam van vele mannen met hetzelfde probleem thuis, gelieve volgend jaar een extra reeks te voorzien (bv. VV – Vrouwen Veteranen, SVV – Super Vrouwen Veteranen, …).  Of Bie, nodig hen eens uit voor 1 van uw Dubbel Surprise matchkes aub!
  • In de vooravond won Edwin zijn kwartfinale tegen Eddy. Ik kwam te laat aan om Edwin in actie te zien, maar kon zijn geweldig aanstekelijke lach wel de rest van de avond horen bulderen over de ganse club!
  • Ik mocht getuige zijn van de toss bij een damesmatch. Wij mannen spreken tijdens zo’n toss meestal over “berg of dal” en “boven of onder”. De vrouwen kiezen blijkbaar tussen “kort of lang”. Jullie mogen 2x raden wat de dame in kwestie koos. Ongetwijfeld vindt Bart hiervoor ooit in het tennisboekje van Freud een verklaring.
  • Walter en Wim waren mooi assorti. Voor de liefhebbers: beiden hadden een appelblauw zeegroen shirt aan, zwarte shorts en kousen, en blauwe tennisschoenen. De match was dan ook zeer close. Ze kantelde na set 1 toen Walter plots zijn truitje uittrok, en Wim hoopvol vroeg “Gade stoppen?” maar het antwoord luidde “Neen, gij?”. Walter trok daarop een Agalev-groen shirt aan, en won uiteindelijk een lange tweede set.
  • Erica en Nele begonnen op terrein 11 aan hun opwarming en sloegen bij de eerste balwisseling al een splinternieuwe bal in het bos naast het veld… Er waren helaas geen kinderen in de buurt om door het dichte struikgewas op zoek te gaan. Tijdens de match hielden beide dames de bal mooi binnen het veld. Erica iets meer, ze won dan ook.
  • Tine tegen Nathalie was een strijd tussen twee stijlen. Tine startte sterk, maar Nathalie speelde de ene mooie lob na de andere, waardoor de eerste set nog heel spannend werd.
  • Patrick V en Tom VDE speelden zoals verwacht een uitputtingsslag. De toeschouwers kregen waar voor hun geld, met o.a. een record slagenwissel van minstens 81 keer heen en weer (waarna ik de tel kwijtraakte, en zij de score niet zeker meer wisten. Dat komt ervan, als je zo lang over 1 puntje speelt. Wij mannen kunnen geen 2 dingen tegelijk, en zeker niet als het zo lang moet duren). Meestal trok Patrick aan het langste eind, maar het spel was veel closer dan de score deed vermoeden. Wanneer Patrick zijn tweede match van de avond zou spelen tegen Thomas kon ik alweer niet achterhalen, dus daar gaan we niet op wachten.
  • Linde zette veel druk tegen Niki, maar die traint regelmatig met Charis en Charon, en weet daar dus wel raad mee. Mooi tennis van beide jongedames!
  • Helaas kon ik niet blijven voor de late shift, en miste dus een aantal topmatchen van onze beste competitiespelers. Mijn excuses daarvoor. Ik moest echter gaan supporteren voor VK Wakkerzeel (de beste Veteranen voetbalploeg van onze streek, zoals ik vorige week al schreef) tegen Korbeek-Sport, de ploeg waar ik de jeugdreeksen doorliep en daarna in de eerste ploeg pinten leerde drinken. Top-voetbal na een dagje top-tennis dus!

Tot slot, zou ik graag het team van schrijvers van het vers van dit jaar bedanken.  Het was een eer en een genoegen met jullie samen te werken.  “Anciens” Ief DS, Eddy DB, Hilde W, Patrick VDR, Tom V, Kurt B, Dominique G en Kris V, bedankt voor jullie jaarlijkse bijdragen.  Ze hebben ons allemaal weer in die typische CK sfeer gebracht, ondanks de moeilijke omstandigheden.  Toch wil ik vooral “debutanten” Bart L, Elke V, Patrick V en An W extra bedanken.  Fantastisch dat jullie de lege plaatsen in de kalender wilden opvullen met 4 mooie verzen.  Hopelijk volgen nog enkele andere verborgen talenten jullie moedige voorbeeld volgend jaar zodat ik met een gerust hart de fakkel kan doorgeven!

Kris B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *