Vers uit de raket 28/08/2020

Beste verslezers,

vandaag is het de dag van de halve finales.. de dag dat de sterksten (of in deze fase van het clubkampioenschap de minst breekbaren) zich naar de finales mogen begeven.. Zoizo mag iedereen morgen nog eens weerkeren al is het om na verlies in de halve toch nog te kunnen strijden voor een podiumplaats.. Dit jaar echter geen kussen van Patrick of Chantal, zoizo wel een plaats vooruit in het WTC klassement..

Schrijf eens een vers, werd me gevraagd.. ik heb geen schrijverstalent.. mopjes vertellen.. doe ik liever.. misschien moeten we de vers maar eens beginnen met een mopje? (als david nu naast mij zat werd ik direct tegengehouden..;) Kennen jullie het mopje al van de 2 tennisballen?

Er zaten eens 2 tennisballen in een boom.. plots komen er 2 eitjes voorbijgevlogen .. ‘Hé ‘ roepen de tennisballen ‘hebben jullie zin in een dubbeltje?’ ‘Gaat niet’ zeggen de eitjes.. ‘ wij zijn op weg naar de kapper’ (tja, diegenen die mij kennen weten dat ik nu waarschijnlijk de enige ben die in een deuk lig 🙂 )

Maar goed over naar de orde van de dag: De halve finale dag start met een stevige match tussen Kris en Wolf , waar Kris (die met zijn leeftijd de gemiddelde leeftijd van de finales in deze reeks weet op te krikken) stevig weerwerk weet te bieden aan de bijna foutloze rally’s van Wolf .. en zo trekt deze laatste meestal aan het langste einde .. 6/2, 6/3.. al vind ik deze stand toch wat droger dan de match was.. Het veld ernaast gaat vrouwlief Dominique de strijd aan met Nikki en weet deze dan ook redelijk snel te overwinnen.. 6/1, 6/1

De andere halve finale van de heren recreatie wordt gestreden onder 2 jonge gasten, Arne en Arnaud, waar we iets agressievere tennis zien maar jammer genoeg ook maar met 1 winnaar: Arne

Ondertussen zijn de matchen buiten van start gegaan: In de superveteranen halve finale Edwin tegen Gert staat Walter zijn potentiele tegenstanders al te scouten, het maakt hem niet uit wie wint, als de match maar lang duurt! Bij de SV zijn er blijkbaar ook aparte regels.. vooreerst moest ik inkom betalen, ballen mogen 2 keer botsen en hulplijnen mogen ingeroepen worden om de stand mee te onthouden.. In ieder geval, de uitputtingsslag waar Walter op hoopte die kwam er niet, na een 6/1, 6/2 overwinning stapte Edwin nog goed geconserveerd van het terrein en kruipt zo mooi op tijd zijn bedje in om Walter morgen te kunnen verslaan.

Ons eigenste Kaatje tralalaatje bleef op center court weer haar rustige zelve en ondanks het mooie weerwerk van Tine krijgen we morgen weer de finale Kaat-Dominique voorgeschoteld (moet deze best al om 9u gepland worden zodanig dat die toch tegen 18u kan gedaan zijn?)

De langste match van de avond was Bram tegen Patrick.. De eerste set ging nochtans redelijk snel naar Bram , maar na een voorsprong in set 2 met 2-1 begon het te regenen.. ons voorzitterke kreeg water en begon helemaal te groeien.. slice tegen slice, van links naar rechts en van rechts naar links , Chantal bracht regelmatig nieuwe t shirts aan en zo moest uiteindelijk Bram er dan toch aan geloven..

Matteo tegen Nicolas en plots kwam er een hele meute jonge meisjes aandraven.. het testosteron van beide mannen ging duidelijk omhoog en ze lieten dan ook allebei ijzersterke tennis zien.. knappe rally’s maar ook hier kan er jammer genoeg maar 1 winnaar zijn en dit jaar was dat nog Nicolas.. Even een kleine teleurstelling bij Matteo maar laat ons zeggen: winnaars zijn niet de mensen die nooit falen , maar de mensen die nooit opgeven!

Bij de dames Elke tegen Liesbeth zagen we veel gelijkopgaande rally’s , hier gaat echter Liesbeth met de finaleplaats lopen..

In de match van Kurt B tegen Hans W wist Kurt het eerste uur Hans goed onder druk te zetten.. strategie want langer dan 1,5 uur op een tennisterrein is nefast want dan gaat de conditie peilsnel achteruit.. gevolg eerste set 6/0 en na een 4/0 voorspong in de tweede set begon de motor wat te vertragen, Hans wist even terug te komen maar uiteindelijk wist Kurt er toch nog voldoende kracht uit te persen..

Ondertussen zijn de laatste 3 wedstrijden van de dag gestart en krijg ik het eerlijk gezegd wat koud dus ik denk niet dat ik het nog trek tot het einde..

de 2 halve finales in de veteranen recreatie starten naast elkaar.. in de ene nemen 2 ex-volleybalploegmaten het tegen elkaar op.. Tim destijds de grootste van de ploeg tegen Michael, de kleinste van de ploeg.. mooie tennis en lange rally’s in de eerste set, Michael moet zelfs na ieder spel toegeven dat tennis ook serieus vermoeiend kan zijn ,na de 1ste set is het pijpke echter uit , onze bompa zou zeggen :Michael lijkt wel een bh aan de waslijn, het beste is eruit.. (sorry Michael, maar vrouwen weten heel goed wanneer mannen buitenspel staan) Ik denk dat ik wat slaapdronken word.. sewes word ik nog uit de familie gezet..

Enfin, ondertussen is natuurlijk ook Kurt tegen Hans aan het zwoegen, Hans die blijkbaar al eerder in de week te kennen had gegeven dat het allemaal nogal vlot ging in de recreatiereeks en al aan het berekenen was geweest hoeveel spelletjes hij juist kon verliezen om zodanig te stijgen zodat hij volgend jaar mee mocht strijden in de competitiereeks.. Toen ik vertrok was de eerste set wel binnen voor Hans , al had hij toch 3 spelletjes moeten prijsgeven aan Kurt.. bij het schrijven van deze vers om 10 na middernacht staat het resultaat nog niet op de site.. hopelijk heeft dit niet te veel implicaties voor Hans zijn ranking..

Om te eindigen nog de match Thomas-Jeroen: ook hier tennis van het hoogste wezemaalniveau! Thomas mag naar de finale, Jeroen mag strijden voor de 3de plaats!

En zo zit mijn vers erop.. laat mij misschien nog toe af te sluiten met een laatste tennismopje?
Een pastoor en een non zijn een partijtje tennis aan het spelen, de non slaagt de bal zo hard dat hij de pastoor raakt, hij valt op de grond en vloekt van de pijn ‘OOH lieve hemel’ roept de non, meneer pastoor laat mij u helpen’ , de pastoor heeft zijn handen krampachtig in zijn kruis gevouwen en zegt ‘neen laat maar’ ‘Toe’ zegt de non, laat mij u toch helpen, god zal mij straffen als ik u laat creperen van de pijn’ .. ‘Goed dan’ zegt de pastoor.. De non haalt aarzelend de handen van de pastoor weg tussen zijn kruis , opent de broek en begint voorzichtig zijn kruis te masseren ‘En, gaat het al wat beter mijnheer pastoor’ ‘Euh ja , zegt de pastoor verlegen, maar ik denk dat mijn duim nog steeds gebroken is’

Amen en Slaapwel!

Succes aan al de finalisten morgen!
An W

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *