Vers uit de racket Zaterdag 22/8/20

Wat hebben we geleerd?

  1. Dominique houdt van palen en is volgens Kris een kenner.
  2. Ik moet nog veel leren over Freud om weer bij te zijn!
  3. Het aantal “mankepoten” en het aantal forfaits stijgt.
  4. Het was vandaag een slechte tijd voor serveerders .
  5. Er worden veel voetfouten gemaakt, die hier niet bestraft worden.

Eén van de mannen in vorm (Joeri VDM) ging op zijn elan door en zette de technisch begaafde Koen M opzij. Teveel winnen heeft ook wel zijn keerzijde wanneer je in 2 reeksen zit. Hij besloot dan ook ff te geven voor in zijn zwaarste reeks.

Op T11 ( lang voor de regenbui het terrein verzopen had) speelden Bart Lemmens en Philippe Dalcq een aangename partij waarbij Bart lang stand hield, maar zijn foutenlast toch iets hoger lag. Op het ernaast liggende veld 10 werd er bij de start in het Oost-Vlaams met Philippe gecommuniceerd. Later deed hij dat vooral met zichzelf hoewel dit niet nodig was voor Jens C. om de buit gemakkelijk binnen te halen tegen Dirk Vdb.

Een lange partij met degelijk en braaf academisch tennis kregen we te zien tussen Els Renders en Caroline De Meester. Jaren geleden kreeg ik eens te horen dat je pas aangenaam tennis speelt wanneer je de bal naar mekaar speelt ipv mekaar te plagen met ballen naar de uithoeken. Deze dames waren echt lief voor elkaar. Soms wou Els zelfs verder spelen als ze het punt reeds gemaakt had. Ze won zeer nipt…. zoals het hoort!

Een plotse hevige regenbui!…. en iedereen binnen!

Grety Van Peel , met angst om op een jonge tegenspeelster te vallen, maakt korte metten met Dorien.

Daarnaast kregen we Rudi De Becker en Eddy Heylen aan het werk met wervelend tennis. Ze stegen boven zichzelf uit met mokerslagen en zeer weinig fouten. Men vertelde het voort… en er kwamen supporters kijken hoe Rudi de set won. Dit kon niet blijven duren! De 2de set ging wat minder heftig en de derde was spannend, maar zowel de opslagen als de returns waren hun punch kwijt. Beiden hadden teveel krachten verbruikt en Eddy won de partij waarin de spanning tot de laatste minuut erin bleef.

Bui weg; terreinen droog en we spelen weer buiten.

Op T8 kregen we nog maar eens een lange partij tussen Emanuel Devolder en Tijs Delabastita. Alles diep, vrij hard, milimeters naast of op de lijnen en met wisselende kansen. Tijs kreeg steun van vriendin Erica, die Valérie P in snelheid nam en hierdoor kon komen supporteren. Hij liep uit tot 4/1 in de derde set, maar verloor toch nog de 3de set met 7/5

Op T10 stonden inmiddels al meer dan 2u30 Jan Verschueren (een beetje mankend ) en Geert Verbiest hun laatste krachten op te gebruiken (het racket viel meermaals uit de hand), maar het was toch dat racket dat voor Geert de verlossing in 3 sets bracht.

Het miezerige weer lokte niet veel toeschouwers meer, maar Wim DeWachter en Ief Desmet begonnen eerst wat aarzelend, maar nadien vinniger te spelen. Wim noemde zichzelf wel een Jeanette, maar won met meer lef de wedstrijd.

Spijtig dat de topper tussen Gert Martens en Frank Vd zo laat was… en uw schrijver het te fris kreeg om Gert te zien winnen…..

Uw vers-schrijver wenst jullie een goede nacht en beter weer!

Eddy de Backere

!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *