Vers uit de raket dag 4 : 16/08/20

28 enkels op het zondagprogramma waarvan maar 4 vrouwenmatchen. Dames, de Wezemaalse tennispleinen worden gedomineerd door de mannen. 🙂 Aan ons om hier iets aan te doen!


De veteranen recreatie mochten vandaag het startschot geven : Jo versus Paul. Zij zochten alvast de schaduw van terrein 11 op . Er werd tactisch gespeeld waarbij het nodige zweet langs beide kanten vloeide. Laat dat vandaag de barometer zijn. De verkleuring van de T-shirts weerspiegelt de intensiteit van de match . Jo zijn T-shirt was wat lichter geworden en hij werd dan ook, met recht en rede, de winnaar van deze match.

Frank/ Gert: Een match van 2u30 werd door Gert gewonnen. Gert dwong Frank naar de baseline en verschalkte hem zelfs na een lob door deze bal alsnog terug te spelen terwijl Frank al rustig euforie kraaide van zijn , helaas, niet gemaakt punt.


Tim DR/Tim S: lange rally’s werden hier gespeeld waarbij Tim S met zijn volleyballengte het af wist te maken. Tim S. speelde de eerste set wat tactischer waardoor hij deze vlotjes won. Zijn witte T-shirt was bij deze ook al transparant geworden, waardoor hij het uiteraard verdiende om te winnen. 🙂 Een reserve T-shirt in je tenniszak steken, is bij dit weer zeker een must.

Gert/Paulo: Gert hoopte dat hij snel onder de douche kon gaan staan, wat hem bij deze tropische temperaturen de nodige afkoeling zou brengen . De drankvoorraad slonk daar ook dusdanig snel zodat ze na de 1ste set wat moesten bij tanken. Paulo won de match.

David/Jan: Jan had al snel door dat hij David aan het net moest verschalken door langs de lijnen te slaan. De bal de hoogte in jagen was geen optie want deze werden onherroepelijk af gesmasht. Fouten werden langs beide kanten afgedwongen maar David won de strijd.

Pieter-Jan / Bjorn: Startend met een enkelkwetsure en overtuigd van zijn verlies begon PJ moedig aan zijn match. Deze kwetsure speelde hem toch wat parten want al snel stond er 6-0 op het scorebord. Het gevarieerd spel van Bjorn deed PJ wat opgeven in zijn spurtjes waardoor de match snel beklonken was.

Geert/ Arno: jeugd tegen ervaring op centercourt. De zenuwachtigheid van Arno speelde hem wat parten en dreef zijn foutenlast de hoogte in. Vandaele junior verloor de strijd tegen Geert .

Katleen/ Valerie: de eerste vrouwenmatch van de dag. Valerie kon met haar backhand flink uithalen waarbij ze Katleen naar de baseline dwong. Onder het gejoel van blije, spelende kinderen achter hun veld konden beide dames hun rust bewaren en de match rustig verder spelen. Valerie behaalde de zege.

Joeri/ Thomas: met een verwachte speeltijd van 35’ bood Joeri nog wat weerwerk en wist hij zijn wedstrijdtijd bijna te verdubbelen. In een klein uurtje werd de wedstrijd beklonken waarbij beide heren de tropische zon goed hadden weten te weerstaan.

Dorien/ Petra: dit keer werd de strijd voor beide dames niet binnen de werkuren beslecht maar stonden ze tegenover elkaar op de court. Het spelinzicht en de wedstrijdervaring speelde hier in het voordeel van Petra.

Staf/ Wim: de harde opslagen van Staf dwongen Wimmeke duvel in de fout. Een mooie winst voor Staf.

Wolf/ Dirk: een oneerlijke strijd van in het begin . Wolf won vlotjes van Dirk.

Gerrik/ Wim: met een T-shirt ‘made for tennis’ het terrein betreden , leek het alsof het voor Gerrik niet kon misgaan. Alhoewel het in de praktijk wat anders verliep. Wim stak de zege op zak.

Toon/ Dirk: ondanks de vele jeugdige supporters aan de zijlijn kon Toon het niet halen van Dirk. De strijd werd met een 6-1,6-2 stand beslecht.

Simon/Wouter: er werd stevig door geklopt aan beide kanten. Maar een veelheid aan dubbele fouten aan de kant van Simon zorgden ervoor dat hij de 1ste set verloor. In de 2de set speelde Wouter wat constanter, Simon te weinig aanvallend en dit resulteerde in een winst voor Wouter.

Jens/ Ruben: zoals Jens zelf aangaf is hij een diesel die wat warm diende te lopen. De eerste set ging dus wat moeizamer voor hem en de 2de liep wat vlotter. Of het nu nieuwe versiertrucjes zijn of hij de corona registratieregels uitvoerig wou handhaven, zal ik niet weten maar Jens vroeg na zijn match onmiddellijk een telefoonnummer en een foto van één van de dames die op centercourt recreatief aan het spelen was. Een nieuwe WTC romance in bloei ?

Arnoud/ Wouter: een 3-setter. Alhoewel dit eerst in het voordeel van Wouter bleek uit te draaien, was het toch Arnoud die triomfeerde.

Adriano/ Johan: ‘Derop en derover’ was het motto van Adriano. Ha vinto facilmente.

Michaël/ Piet: Piet was hier net zoals Jolien, gisteren, in overtreding… katers zijn niet toegelaten op het veld. Piets reflexen waren duidelijk wat opgedroogd en een stortbui kon hier geen soelaas aan bieden. Veni, vidi, vici .

Rudy/ Frederik: Frederik knalde de opslagen van Rudy wreed af en hij liet hem wat perplex achter. Hijzelf bleek een waar opslagkanon te zijn en scoorde meerdere acekes. Een vlotte winst!

Bert/ Bram: ondanks het feit dat Bert zijn broek echt wel aan de korte kant was en zijn roze T-shirt iets wat vrouwelijk was, aldus hemzelf, kon hij zich redelijk staande houden tegen een veel te sterke Bram. Na zijn nederlaag werd het roze exemplaar ingeruild voor een mannelijk zwart.

Linde / Dominique: de witte tenniskledij was vroeger verplicht. Beide vrouwen hier hanteerden duidelijk deze dresscode nog. Technisch gezien was Linde een plaatje om naar te kijken en voor haar 12- jarige leeftijd ligt er nog een prachtige tenniscarriere in het verschiet. De ervaring haalde het echter in dit geval.

Walter/ Ronny: Walter liet Ronny van hot naar her lopen en zo liep de voorsprong snel uit. Deze 2 superveteranen lieten een mooi potje tennis zien.

Elke/ Caroline: In de rally’s haalde Elke het van Caroline . Al verdient het aantal supporters op de bank van Caroline een lovenswaardige vermelding.

Frank/ Bram: ‘de bal zo hoog retourneren en die wordt dan zo afgemaakt, geen respect voor de ouderdom’, reageerde Frank laconiek. Het mooie tennisspel van Bram haalde het in de 1ste set niet van het tactische spel van Frank. In het begin van de 2de set domineerde Bram het spel , maar Frank behaalde uiteindelijk de eindzege.

Nico/ Bart: Zo wat formeel naast het veld staan met een chique farde met papieren in je handen ontlokt soms al wat uitspraken van spelers. Nico liet zich ontvallen dat hij wat last had van zijn arm en dat Bart hoogstwaarschijnlijk de vloer met hem ging vegen. Nadien zei Elke, Barts vrouw, dat Bart dacht geen schijn van kans te hebben tegen Nico. In de 1ste set konden we duidelijk stellen dat de vloer geveegd werd , maar het was Nico die de dweil vast had. De 2de set ging in het eerste elan verder , maar een lichte kentering zorgde uiteindelijk alsnog voor een 7-5 stand voor Nico.

Tom/ Wouter: Wouter nam van bij de start de teugels in handen en dwong de fouten af bij Tom.

Michiel/ Stef: de laatste match van de dag eindigde met een 3-setter. Er werd best hard geslagen en Stef verloor de 1ste set en won de 2 volgende . Beide heren konden een pint, of iets straffers , gaan drinken op deze match. Santé!

Belangrijke zij-info: Indien er mensen zich nog kandidaat zouden stellen om de tafel te doen, wees je ervan bewust dat je van alle markten thuis dient te zijn. Kris N. moest wasinstructies doorgeven aan de zoon van Rob en Denise of het machine nu op katoen of kreukherstellend diende te staan. Na zo’n zweterige dagen draait een wasmachine uiteraard overuren. Alhoewel ik me nu de vraag stel of ten huize Govaerts een clandestien wassalon gerund wordt om de tenues van de enkelspelende mannen te wassen ?

Met de raad van een oude rot in het versvak in het achterhoofd heb ik elke match vandaag, al dan niet op afstand , gevolgd en geprobeerd om er iets over te schrijven. De vooropgestelde 80% werd dus absoluut behaald. Het vreemde talenadvies heb ik genegeerd omdat ik ervan uit ga dat de meeste mensen hun talen spreken. En zoek nu maar achter de dt- vaut…

en aan alle vrouwen die twijfelden om zich in te schrijven… de heren kunnen bij deze hitte zeker zelf hun tenuekes wassen en anders is er nog wel ergens een wassalon te vinden. Te onthouden voor volgend jaar!

Hasta la vista!

Hilde W.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *