Dag 3 vers vd pers zaterdag 15/8/20

Terwijl iedereen naar het Bayern-festival keek, zocht ik zelf inspiratie bij het tennis in Lexington, waar David (Shelby Rogers WTA 110) Serena Williams versloeg.

Dat moet ook Wolf De Wachter 11j geïnspireerd hebben, want hoe klein hij (nog) is, hij was foutloos tegen een toch degelijk spelende Koen Gullentops. Ik had dat kereltje al eens tegen zijn vader zien spelen, maar dit was dan een echte competitiewedstrijd. Ik kon dan ook mijn verwondering en bewondering niet verbergen. Vader Wim, die bijna gelijktijdig won van Tom Vd E, mag de training van mijn kleinkinderen onmiddellijk overnemen… na deze lofzang hoop ik een kleiner prijskaartje te verkrijgen.

Nu even terug naar gisteren: er wordt namelijk strategisch verloren! Herman S. verkoos namelijk te verliezen omdat hij wist tegen wie hij zou uitkomen in de verliezersronde en met bijna zekerheid te kunnen winnen. Herman! als je nu niet wint staat er je iets te wachten… 1 rondje zal niet volstaan.

Terug naar vandaag: Hans Nuyts had het reeds klaargespeeld toen ik aankwam al stoorde het hem toch een beetje dat hij teveel matchballen nodig had om Tijs Stockmans terug naar het internetpokeren te sturen. Hij had Tijs nooit in levende lijve gezien, hoewel hij reeds lang via internet met hem pokerde.

Een andere merkwaardige wedstrijd zagen we tussen 2 starters (beiden hun eerste match), waarbij Bart Schepers wellicht niet besefte dat zijn carrière als pingponger geen basis vormde om Wouter Hoegaerts te bedreigen.

Kurt B, bijna onherkenbaar met masker, speelde hard en foutloos zonder mededogen tegen Gert E; hij is meteen kandidaat finalist!

Jolien Philippe was ook dit jaar in overtreding. Vorig jaar stond ze met 2 op haar veld; nu speelde ze met een kater…. huisdieren op het veld zijn niet toegelaten! Ze verloor zwaar tegen Tine Wildiers. Ik moet wel toegeven dat ze meer verdiende dan één schamel puntje.

Spektakel in de wedstrijd tussen Voelie en Joeri Vandermeeren. Eerst voorzichtig en tactisch, nadien hard en overompelend door Joeri, die na een Tiebreak ook de 2de set won met 6/0.

Wie miste gisteren vrouwen op het veld? Wel vandaag waren er dus wel… zo ook Kaat Verbinnen en Esther, die met agressiever tennis Kaat niet van de wijs kon brengen.

Spanning en spektakel was er dan zeker tussen Julie (dochter van…) en Sarah Marck. Mooi om zien…. (tennis) waar elke vd 2 winnares verdiend zou geweest zijn. Sarah met een iets betere backhand en Julie V met een iets betere opslag, maar waar Sarah het na lang zwoegen binnen haalde .

Nog madammen: ex- barkeeper Sandra moest het onderspit delven tegen Amber. Beiden sloegen harder dan de meeste mannen!

Terug naar mannen die iets minder hard knalden, maar dit technisch konden combineren met gevarieerd en listig tennis. Koen Muysewinkel en Kris Beyen speelden op een meer dan degelijk niveau, waarbij Koen na een verloren Tiebreak ook de 2-de set moest prijsgeven. Mooi sportief en toch gedreven!

Onze aandacht werd echter toch verdeeld omdat de jongste Voswinkel tegen opperhoofd Patrick aantrad. Ik vermoed dat Chantal hem inderdaad opgelapt heeft, want Patrick speelde mooi en listig tegen het jonge talent. De spanning bleef erin tot het einde, maar Matteo haalde het toch.

Zoon Hermes speelde als laatste, maar ondanks een wervelend begin was o.a. de dubbele foutenlast toch te hoog om Kenny te verslaan .

Met felicitaties aan spelers, die in deze hitte speelden en kijkers met mondmasker, die voor de aanmoedigingen zorgden… van “gazetschrijver” Eddy de Backere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *