Vers uit de raket 14/08/20

Zo, beste tennisvrienden. De kop, die was er gisteren al af, dit was dag 2. Dag twee van, we mogen dat zeggen, het laatste grote voorbereidingstornooi. Wisten jullie immers dat de US Open eerst gepland stond om te beginnen midden augustus? Maar Patrick heeft eens gebeld met burgemeester De Blasio van New York – Patrick mag Bill zeggen – om hem ervan te overtuigen zijn tornooitje daar twee weken uit te stellen. “It will be good for all the moneys from the tv, Bill. Good for you and good for me. A win-win situation, as we say that in Wezemaal.” Waarop De Blasio meteen inzag dat Patrick gelijk had. De US Open start nu op 31 augustus.
Het eerste wat ons opviel in deze covid-versie van het clubtornooi is de relatieve leegte van alles, maar het is wat het is, we worden dat wel gewoon. En aan de zijlijn toekijken zónder een Duvel in de hand is toch ook een licht andere ervaring. Het tennis lijkt saaier en er spelen geen knappe vrouwen mee. Of er echt een causaal verband bestaat met dat laatste weten we niet zeker, we zagen immers eerst gewoon géén vrouwen spelen. Een misschien voorspelbaar, maar te betreuren neveneffect van het annuleren van de dubbelreeksen is inderdaad een duidelijk overwicht aan mannenwedstrijden, maar vooruit. In ieder geval, een vers te moeten schrijven in nuchtere toestand, ook dat is voor ons een nieuwe ervaring!
Maar goed, het relaas van de dag.
We arriveerden nog net op tijd om superveteraan Paul S. de tiebreak en meteen de wedstrijd te zien winnen van Herman S. “Pft, het is warm”, aldus Herman.
We zagen jeugdiger tennis met Tim DR en vooral Viktor DB. Het schaakachtig tennis leidde eerst naar een 4-4 en moeder Sofie die haar terrasstoel verliet om Viktor wat tactische richtlijnen te komen influisteren. Waarop Viktor snel doorstoomde naar een 6-4 en zo de basis legde voor zijn overwinning. Moeders!
Ondertussen was op terrein 6 met Ruben V. vs Bert M. de topwedstrijd van de dag begonnen. De match leek, met de eerste set voor Bert en de tweede voor Ruben, zich inderdaad te ontpoppen tot een thriller. Tot Bert de strijd moest staken met een compleet verkrampte kuitspier. Toeval of niet, ons overkwam net hetzelfde vorig jaar op hetzelfde terrein. We kunnen bij deze terrein 6 maar beter omdopen tot the Graveyard.
Op de achtergrond op terrein 5 hadden ondertussen twee mannen met weinig geduld hun wedstrijdje afgewerkt: Hans N. won van Jan V., vreemd genoeg in de recreatiereeks.
Anderzijds was Bert DB dan weer zelf verbaasd te moeten aantreden in de competitiereeks, al deed hij het zeker niet slecht tegen Tom VR, die goed zal slapen vannacht na al dat hollen achter de ballen van Bert. Tom won wel, met 6-2 en 6-3.
Voorzitter Patrick V. zat misschien in zijn hoofd nog bij de burgemeester van New York want speelde erg wisselvallig tegen Tom D. De voorzitter won uiteindelijk wel met 6-4 en 7-5, maar zal vanavond van Chantal toch wat mentaal oplapwerk nodig hebben om klaar te staan voor de volgende wedstrijd!
Op het sandwichterrein 10 had Wim DW relatief makkelijk Jan H. opzijgezet, om plaats te maken voor Stef L. tegen de titelverdediger van de Heren Competitie-reeks: Gert ‘boem-boem’ M. Stef betrad het veld met een zeker je-m’en-foutisme en een naar ons idee iets te grote broek, waardoor we ons begonnen af te vragen of hij wel wist tegenover wie hij stond. Het zou niet de eerste keer zijn dat we een zelfzekere tegenstander van Gert M. na enkele spelletjes zien transformeren in een naar een lichtbak starend konijn, wanneer Gert de bal weer eens opgooit voor een service. Echter, ook hier weer deed de uitdager het absoluut niet onaardig, kwam zelfs even op voorsprong, en moest uiteindelijk de duimen leggen met 6-3 en 6-2. Geen schande, Stef.
De terreinen liepen leeg, achteraan zagen we nog ‘Jerre’ DW in een marcelleke en met een enorme tattoo op de linkerarm met houthakkerstennis de maat nemen van Gert E. en was er zowaar nog een vrouwenwedstrijd begonnen, met twee knappe vrouwen. Daarin klopte Caroline DM Chantal VB nipt met twee keer 6-4.
Tot morgen, voor een nieuwe dag met nieuwe avonturen!
Ief DS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *