Dat was het dan

De Vers uit de Raket verschijnt gewoonlijk in de erg vroege ochtend. Zodat elke CK’er er van kan genieten tijdens zijn of haar ontbijt. De laatste vers verschijnt meestal wat later op de dag. Het is namelijk zo dat onze hoofdredacteur de schrijvers gedurende het CK een strikt alcoholverbod oplegt. Dat eindigt van zodra de laatste finale gespeeld is. Waarna die schrijvers zonder aarzelen de twee en halve week onthouding compenseren, tijdens het onvolprezen clubfeest. Wat zich op hun leeftijd natuurlijk wreekt de daaropvolgende ochtend.

De onthouding duurde dit jaar een uur of drie langer dan verwacht. De laatste finale was Dames Kompetitie. Die startte keurig om 17 uur, maar werd gespeeld tussen Kaat B. en Dominique G., zoals de traditie dat vereist. En zoals de traditie dat vereist, werd het een spannende, mooie en vooral heel erg lange match. Beide speelsters waren in opperbeste doen en trakteerden de honderden toeschouwers op het betere baseline-tennis. Dominique G. haalde de buit uiteindelijk binnen.

Op de slotceremonie werden alle vrijwilligers netjes in de bloemen gezet. Bedankt. Waarna de gouden, zilveren en bronzen medailles werden uitgereikt. Proficiat.

We kunnen noch de vrijwilligers, noch de winnaars hier allemaal bij naam noemen. Maar ik wil wel het olijke duo Rob en Rudi vermelden. Zij zorgen elke dag voor de planning van de wedstrijden. Met zoveel dubbelwedstrijden is dat geen eenvoudige klus. En zeker niet als er CK’ers ad random hun beschikbaarheden invullen. Vandaar deze bede: als uw beschikbaarheden wijzigen, mail dan even naar de tafel, voor Rob en Rudi jouw volgende wedstrijd plannen.

Na de prijsuitreiking startte het clubfeest. Dat begon met een optreden van de coverband van de immersympathieke André T. Gevolgd door het alweer spetterende dansfeest. Over wat op het dansfeest gebeurt, schrijven we niets in deze Vers. Dat is een ongeschreven afspraak met de feestvierders. Laten we het er op houden dat het één van de wildere edities was.

Tot slot wil ik graag nogmaals mijn dank uitspreken voor de schrijvers van deze Vers uit de Raket. In tegenstelling tot wat velen denken, zijn dat geen getalenteerde vrijwilligers. Wel getalenteerd, maar geen vrijwilligers. Vrijwilligers bieden vrijwillig hun diensten aan. De schrijvers van deze Vers worden “benoemd”. Zoals bij de overheid. Het beschermingscomité lijst tijdens een etentje in de Comme Chez Soi op wie het daaropvolgende CK de Vers zal schrijven. En de betrokkenen worden daar dan over geïnformeerd. Als ze daarover roespeteren, worden de loting en de planning in hun nadeel aangepast. Sorry, Frank VDA.

Dank dus aan Ief De Smedt, Patrick Vanderieck, Bert De Bont, Guy Bormans, Kris Voets, An Walder, Frederik Van Baelen, Tom Vanraes, Kurt Beynen, Dieter Vangodsenhoven, Elke Valgaeren, Styn Grieten en Hilde Walder. Maar in het bijzonder aan de twee nieuwe schrijvers: Tim Sterkens en Bram Verbinnen. Het beschermingscomité besloot na rijp beraad om hen een jaar lang te eren met de titel “redacteur van het jaar”. Daar zijn goede redenen voor:

  1. Stijn (aka Otto) had maar geen oude koeien uit de sloot moeten halen.
  2. Tim becommentarieerde op meesterlijke Vers-wijze alle wedstrijden van donderdag 24 augustus.
  3. Bram is de zoon van Rudi.

Tot volgend jaar.

Bart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *