Vers uit de Raket 22 augustus 2022

CK anno 2022, er is weer een jaar voorbij gevlogen, we mogen een hele schare nieuwelingen verwelkomen tijdens het mooiste clubevenement van het jaar! De anciens kennen de accidents de parcours al een beetje en weten waar de klepel hangt tijdens deze felbevochten happening. Het verse bloed kan zijn weg zoeken, en route naar de winst.

Tijdens een zomer die we ondertussen mogen uitroepen tot één van de mooiste, warmste en vooral droogste sinds het begin van de eeuw, mogen we na welverdiende festivals, vakanties, bbq’s en uitjes weer aantreden om het beste van ieders zelve te geven op het door ons beminde gravelcourt.

Er werd vanavond weer een aardig potje tennis gespeeld. Vele terreinen moesten na de match niet meer besproeid worden omdat ze baadden in het verloren zweet tijdens de titanenstrijd.

Het was weer een huzarenstuk van ons organiserend comité om iedereen op het juiste uur een terrein toe te wijzen om er een leuke match van te maken. En genoten hebben we. Overal werd gestreden tot het bittere eind en het aantal (super) tiebreaks dat er vandaag gespeeld werden zijn het bewijs dat iedereen er volledig voor gaat.

De aftrap van de 33 geprogrammeerde wedstrijden werd vanavond gegeven tijdens een hard tegen onzacht dubbelspel op terrein 5 waar NG en LS uit hun pijp mochten komen tegen AW en HW. Mooie rally’s werden er door de dames aan de supporters voorgeschoteld. Ook al waren 4 van de supporters enkele ongeduldige heren die persé het ondertussen perfect in de schaduw gelegen terrein wilden veroveren om er hun strijd ten tonele te voeren.

In de D2 reeks zag je meermaals een dame strijden voor de winst in combi met 3 mannen, en dat die vrouw het verschil maakte, dat was duidelijk. Verbeten strijden voor elk puntje, de tegenstander werd letterlijk gevloerd om toch maar die game binnen te rijven. DDG, die ik ondertussen Zorba D dansende G kan noemen, gezien zijn schalkse bewegingen aan het net, heeft de helft van de gravel van het terrein meegenomen tijdens zijn prachtig gecontroleerde koprol. Alles geven heet dat dan.

XVdL gaf samen met SDC, aan vader DVdL die knokte met JVK, zijn visitekaartje af om de strijd van de sterkste tennisser des huizes.

EP was volledig onder de indruk van het spel van WH tijdens hun treffen tegen DB en BF.

Verschillende deelnemers mochten vanavond meerdere keren aantreden, de glimlach en strijdlust werden hierbij niet verloren. Hoe meer je speelt, hoe meer je groeit in het toernooi, ook al begint de kans op mogelijke blessures en eerste pijntjes eveneens te groeien.

Op de 6 was de afsluitingsmatch een bittere strijd tussen het duo FH – EV, (EV die haar man BL liever niet aan haar zijde had naast de court) en NG (aangemoedigd door haar NG) samen met FW. Fantastisch mooie rally’s met een paar knappe voltreffers van beide partijen.

Het bruiste weer van het leven vanavond, De vaten van onze waard Sven & family roteerden weer zoals weleer, het nieuw aangelegde terras barst qua zitcapaciteit alweer uit zijn voegen, en een nieuwe aanvraag voor uitbreiding zal weer moeten ingediend worden op de gemeente.

WTC olé olé, geef er nog een lap op, die deelname is al een overwinning op zich!

C U soon en vergeet niet, in ieder van ons schuilt al een stukje clubkampioen!

Yours truly, Dieter VG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *