Vers uit de racket, woensdag 25 augustus

Vandaag eindelijk nog ’s een zomers dagje. Die lange , aan uw benen plakkende trainingsbroeken mochten dus voor even de wasmand in. De dames kwamen weer het veld op in hun mooiste outfit. De nieuwste trend zijn de rokjes die iets hoger zitten aan de heupen. In feite worden ze tot aan het borstbeen opgetrokken met als voordeel dat de beenlengte aanzienlijk verlengd wordt. Tot op heden spraken we over een “peervormig” of “appelvormig” damesmodel , maar deze nieuwe klederdracht creëert een extra naar fruit vernoemde vorm, namelijk “de kiwi”. Romp en heupen gaan feilloos over in mekaar met als bedoeling de aandacht van sommige mannelijke levensgenieters tot een minimum te beperken. Charlotte had het echter snel begrepen dat een miskoop af en toe geen schande is en kwam gisteren dus het terrein op in een lichtroze kleedje. Ik kon het niet laten haar toch een complimentje te bezorgen. De blos op haar wangen verraadde toch enige opluchting dat dit ensemble wel geslaagd was. Amber deed ook haar duit in het zakje deze keer met een wit bovenstuk met lange mouw en turquoisekleurig rokje. Dat zat lekker op heuphoogte , waardoor Hans toch wel even het noorden kwijt was. Hij was zinnens om Amber het voorstel te doen, om bij elke kantwissel een kledingstuk uit te doen, maar hield wijselijk zijn mond. Hij kende Amber nog niet goed genoeg blijkbaar.

De eerste forfait van de dag werd gegeven door Rukkie Rutger. De kans dat hij enkele spellekes zou winnen tegen Willie Nicolas, was even klein dan dat er een kruising zou kunnen plaatsvinden tussen een kiwi en een peer.
Rutger wou immers alles zetten op zijn dubbel aan de zijde van Thomas VB, die nog lekker fris zat nadat hij gisteren de overwinning cadeau kreeg van Kurt B. wiens Achillespees begon te zeuren. Het moet niet altijd uw vrouw zijn .

Walter liet zijn match tegen Edwin verzetten aangezien hij gisteren met de piet was blijven plakken. De plaats van het onheil werd niet bekend gemaakt.

Mieke speelde tegen Dominiekenikkenikke. Dat beloofde een lang verhaal te worden.
Beiden bezitten de gave om de bal gemiddeld 28 keer over en weer te slaan. De eerste set won Dominique vrij makkelijk maar de tweede werd het 7/6. Goed geweerd Mieke.

Thomas en Wim klopten makkelijk Ken en Elien. Ken had blijkbaar een iets mindere dag
als ik de andere 3 mag geloven. ’t Zat erin volgens Elien, maar ’t kwam er niet uit ??
Marnik won met licht defensief tennis tegen Pieter, die wel poogde aan te vallen maar te veel faalde. Defensiviteit, niks mis mee trouwens. De kans dat je daarmee wint is op een bepaald niveau groter dan wanneer je elke bal stuk wil meppen.

Ook mijn geliefde mocht aantreden , aan de zijde van Petra, eveneens gehuld in nieuwe outfit. Zij namen het op tegen Sandy en Anita, die , zo liet ik mij vertellen, gewoonlijk al 2 bananen naar binnen duwt alvorens ze het veld betreedt. Vandaar de ietwat stroeve tred het eerste half uur. Sandy had even tijd nodig om daaraan te wennen maar aangezien zij geen fruit tot zich genomen had kon zijn wel wat afstand belopen. De eerste set ging dus naar hen, maar daarna kantelde de wedstrijd. Petra en Ingrid vormden vanaf dan een geölied duo . Zo zien we het graag.
De super tiebreak was een feit ! Sandy en Anita beten in de zure appel.

Op het veld ernaast zagen we Deevid en Andriano Sumo het opnemen tegen Stef en Dieter.
Dieter staat erom bekend de meest ongebruikelijke technieken te hanteren wat Stef soms wat deed ontsporen. Moest er hier nog een stukske tand gevonden worden, niet verschieten.

In de match tussen Hans/Rudy en Peter/Amber ging niet alles naar wens. Dat zou tactische niet zo’n goede keuze geweest zijn trouwens. Peter bleef echter wel koel in tegenstelling tot Hans (al eerder vernoemd) en trok met Amber aan het langste eind met STB.

Davy kwebbel liet Staf zijn ding doen, wat op zich mooi was om zien, maar Davy counterde alle aanvallende ballen met flair. Voldoende voor de overwinning. Binnen een aantal jaren
gaat hij daar tegen deze Staf niet meer mee wegkomen vermoed ik.

Charlotte en Hannelore namen de maat van Kaat en Carla, die nochtans ook wel haar beste beentje voor zette, zeker als het op mode aankomt.

De match tussen Tom en Gert beloofde een lang verhaal te worden en dat wist Gert maar goed genoeg. Tot binnen 3 u zei hij, wanneer ze naar veld 5 stapten.
Hij kreeg gelijk… geen haar op hun hoofd dat eraan dacht om zich te laten verschalken maar Tom haalde het uiteindelijk in 3 sets.

Leen en Sandra, wonnen hun wedstrijd tegen Amber en Bie, die een schim was van zichzelf.
Ze kreeg de ballen niet dieper dan de servicelijn en dan krijg je te maken met “come on” Sandra. Zij had zich niet gehuld in een kleedje, in tegenstelling tot Leen. Voor haar was het de 4de keer dit jaar dat haar benen het daglicht zagen, afgaand op de teint ervan.

Laatste match van de avond was Wim met Paul tegen Harry en Thomas.
Wim begon niet al te wervelend, of misschien net wel want hij sloeg de ene misser na de andere, terwijl Harry en Thomas wel goed stonden te spelen . 1/4 stonden Wim en Paul achter maar dan begon de omschakeling. 6/4 winst voor hen en de tweede 6/3..

de dag zit er weer op, nog 3 te gaan.
De padelterreinen waren vanavond trouwens ook goed bezet. Daar slaagde Wouter Vdw er trouwens in om de bal tegen zijn eigen klokkenspel te kletsen. De schade viel mee, hij kon nog spreken, wist Harry mij te vertellen.

Ik vertrek nu huiswaarts in de hoop op wat Turks fruit.

Voelie




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *