Fraîchement sorti de la fusée!

Wat weinigen weten is dat het binnen het redactieteam wat rommelde de laatste weken, de verloning voor de schrijfinspanning was relatief laag en er dreigde een vakbondsactie. Nu een Ryanair vlucht die wordt geannuleerd of een Delhaize die drie maanden dicht is, daar kunnen we mee leven, maar een dag zonder verse Vers zou een ramp zijn. Er volgde dan ook snel nieuws, sinds kort worden de auteurs van de Vers rijkelijk vergoed voor hun werk. De moeizame zoektocht naar geschikte hoog-gekwalificeerde schrijvers en schrijfsters speelt daar zeker in mee. Het probleem is zo groot dat zelfs wordt overwogen om Waalse huismoeders te recruteren. Daarom wordt er binnenkort een korte bevraging gelanceerd: Is af en toe een versie in het Frans, de “Fraîchement sorti de la fusée”, voor u aanvaardbaar?

Nu voor u naar de hoofdredacteur holt om de kleur van de door u gewenste ATP W bedrijfswagen door te geven, toch wat info over de gewoontes binnen het team. De redactie vergaderingen vereisen een sterk empatisch inzicht, het zit namelijk zo dat naast de hoofdredacteur ook zijn echtgenote deelneemt! We luisteren dan ook aandachtig naar de hoofdredacteur en kijken nog veel aandachtiger naar zijn eega: rollende ogen, een kuchje of een verveelde blik, u kent ongetwijfeld ook het arsenaal. Vergaderingen lopen meestal volgens hetzelfde stramien: De hoofdredacteur dept het zweet op zijn voorhoofd en brengt aan: “ik vind dat er toch soms eventueel wel eens wat veel onnozele praat wordt verkocht in de Vers en dat dat beter moet”. Ondertussen worden 2 vuurspuwende ogen op elke van ons (Of moet het “van elke op ons” zijn ?) gericht. “En als het echt niet anders kan, houdt dan uwe zever voor u en gebruik Chat GPT, maar dat blijft wel binnen deze groep” , iedereen knikt bedeesd, onze ervaren collega die al jaren Verzen schrijft en op vergaderingen meestal het plafond of de jonge assistente bestudeert, lijkt ook helemaal mee… tot we de Vers van 18/08 lezen.

Maar het moet dus anders. Om toch wat meer diepgang te geven aan deze Verzen en om het over een andere boeg te gooien, ben ik tijdens de matchen ook aan aanwezigen gaan vragen wat ze van de match vonden. Een aantal diepte interviews dus waar ook of vooral gepeild werd naar de emoties tussen de wedstrijdverslagen.

Guy B en Walter M weerden zich dapper tegen Ken L en Wouter H maar moesten toch relatief snel het onderspit delven, de jongsten hielden de druk hoog en vooral Ken gaf aan het net de tegenstander weinig kansen. Na de eerste set voelden de twee eersten de bui al hangen en vertelden de schrijver dat er weinig positiefs over hun bijdrage aan de match zou kunnen worden gezegd. Maar ik kan toch zeggen dat Walter op een bijzonder elegante manier dubbel fouten slaat.

TROTS
Arus H, supporter, vertelde me dat Ken toch nogal kon smashen en hij zei dat zijne papa ook heel goed speelde en ook de ballen die van het ander veld rolden ook altijd netjes teruggaf.

Ondertussen speelden op het plein ernaast Dries V en Daan J een marathon match met een tie break in de derde set. Alvast een terrein dat de volgende weken niet meer gaat moeten gesproeid worden.

WARMTE
Ook Pieter-Jan T en Filip W speelden hun match in de vroege avond, tot mijn verbazing zaten beide heren soms langer te keuvelen tijdens het wisselen van kant dan dat ze speelden. Bleken ze na het vorige CK vrienden te zijn geworden. Een warm moment in deze competitie dat ook door Pieter-Jan T, speler, werd beaamd,”schrijf maar op dat het warm is”. In ieder geval maakten ze er een spannende drie setter van.

Jo V moest, nadat hij vlot de eerste set had gewonnen, toch nog alles uit de kast halen tegen Tom B om de tweede set te winnen, zelfs onderhandse opslagen kwamen er aan te pas, teveel naar Nick K gekeken waarschijnlijk.

EROTIEK
Ondertussen probeerde André T met geplaatste ballen Kris V regelmatig tegen(euh)voets te zetten, maar Kris draafde over het veld als een jong veulen op leeftijd. Halverwege de match trok André zijn truitje uit tot grote verbazing van Kris die dacht dat truitje-wisselen pas na de match gebeurde. Spontaan ontstond daarop een vrouwenkoor dat, ondersteund door Walter, ‘we want more’ begon te scanderen. Ik wist dat eigenlijk niet van Walter.

GEEN GEVOELENS
Toch waren er ook matchen zonder emoties, Bram V werd door Rutger V waarschijnlijk sneller opzij gezet dan hij hoopte, vooral de sterke forehand van Rutger maakte het verschil.
Bram V, speler, kon ik kort interviewen na de eerste set :“ik heb geen gevoel” zelfs wisselen van racket bracht geen soelaas, noch zijn bijzonder geslaagde outfit. Volgend jaar een prijs voor de mooiste short en Bram staat weer op het podium.

JALOEZIE
Een glunderende Patrick VdR kwam daarna met 3 speelsters het terrein op, na enkele welgemikte ballen richting supporters besloten we veiliger oorden op te zoeken, en lazen achteraf dat Patrick en Hannelore V het niet haalden tegen Lien V en Sofie V.

S’avonds waren er nog een paar thriller matchen met tie breaks. Tim en Tom maakten er een spannende twee setter van waarbij de kansen over en weer gingen, uiteindelijk kon Tim het pleit beslechten.

TEVREDEN
Om de dag af te sluiten hadden we nog een laatste interview met Patrick V, voorzitter, het was te uitgebreid om hier volledig uit te schrijven maar we kunnen samenvatten dat hij zag dat het goed was.

Frederik V

Eén antwoord op “Fraîchement sorti de la fusée!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *