Vers van vrijdag 23 augustus (“Men dient zich te voorzien van 4 tennisballen in goede staat”)

Het tornooi is inmiddels net over halfweg, en de versschrijverij is dat ook. Wat onthouden we zoal van de vorige schrijvers? We onthouden in ieder geval Bart & Elke met de cynische opener “De loting verliep vrij vlot” (we hebben inderdaad gemerkt dat de leden van het wedstrijdcomité geen ongunstige ‘loting’ kenden). Er was HW met haar vreemde fetisj voor enkelspelpaaltjes, en BV die vakkundig de persoon Karl Vannieuwkerke afserveerde. Er was K.B. die zijn vers vierentwintig uur te laat publiceerde, en er was een anonieme schrijver die het begrip ‘embedded journalism’ verkeerd interpreteerde (embedded, tot daar toe, maar journalism kunnen we dit toch echt niet noemen). Er was nog TS die bekende graag de vrouwendouches op te zoeken (de recherche is verwittigd!), en er was Sugar Voelie, die zonder twijfel ook is geïnteresseerd in vrouwendouches, maar verraste door in zijn vers zowaar de werking van neurotransmitters te beschrijven. Tom Vanraes waarschuwde ons voor de aanwezigheid van flikken in de Spikstraat, wat de meest relevante informatie moet zijn die ooit in een vers werd gedeeld (tussen de regels door meenden we ook te lezen dat hij beschikbaar blijft voor juridische bijstand). Ten slotte was er ons nieuwste redactielid R., samen met sidekick X., die de vorige vers blijkbaar niet had gelezen en al zijn vrienden en kennissen opriep om zeker wat meer pinten te komen drinken in het clubhuis.

Al bij al kunnen we stellen dat het niveau van voorgaande versschrijvers aanvaardbaar was, maar zoals gezegd, we zijn pas net halfweg.

Twintig ontmoetingen stonden vandaag op het wedstrijdschema, met zo goed als allemaal tweedekanswedstrijden. Toen we arriveerden op de club zat de veteranenwedstrijd van Bram V (is dat ook al een veteraan? Die jongen is toch nog maar net uit de pampers!) tegen Tom B, wel degelijk een echte veteraan, er al op. Met een logische uitslag, Tom schoot aardig tekort. We zagen wel de internationale ontmoeting tussen de Spaanse Manuel CC en de Hollandse HARRY K. Spanje won. We keken ook even naar puik tennis in de Dames Kompetitie-reeks, met leftie Anniek V, die mooi de toch wel heel wat jongere Evelien L te grazen nam. Het incident waarbij Evelien link serveerde terwijl Anniek haar bril nog aan het afvegen was, bleef zonder gevolg. Op het terrein ernaast was er minder bruisend tennis in de DD2, maar wel meer rumoer. Ilse VDG met dark horse Lieve G haalden het met twee keer 6-4 van Sofie Va en Nora R.

De hemelsluizen gingen open en de actie verplaatste zich naar de tent. Tom Vr bleek als jurist en grote man bij Tennis Vlaanderen de tennisregels niet precies te kennen, maar haalde het toch in twee sets van een verdienstelijke Kenneth T.  Voornoemde zogezegde ‘veteraan’ Bram V neemt ook deel aan de Heren Kompetitie-reeks. Het winnen (tegen de 18-jarige Dries H. Ha, de ongebreideldheid van de jeugd!) verliep al ietsje moeizamer, maar winnen werd het wel. In diezelfde HK-reeks zagen we ook, toch ietwat verrassend, Frederik H in twee droge sets de maat nemen van Tom D. In de verte op terrein 4 zagen we Toine VP opslaan met twee ballen tegelijk (telde niet), om dan toch met partner Wim V na een thriller van een supertiebreak tegenstanders Bert DB en Eddy Ph te kloppen. Bert, gekleed in herkenbaar groen, leek op de korte tocht van terrein 4 naar de uitgang al alle stadia van het proces van rouwverwerking te hebben doorlopen en eindigde dus in ‘berusting’. Champagnetennis was er nog te zien in de D1, met Willem M/Geert S vs Stijn W/Tine W. We hadden het Tine, als een van de weinige dames in deze reeks, zeker gegund, maar Willem en Geert dachten er anders over en wonnen in de supertiebreak. Tafelman Andre T probeerde ondertussen alles in goede banen te leiden, maar zijn richtlijnen, teneinde wat vaart te maken door consequent het no-ad systeem toe te passen, werden hier en daar koudweg genegeerd. Waardoor wij de DD2-kraker van de dag tussen Sofie E/Evelien C en Barbara D en onze favoriete Serviër Milica K moesten missen, we moesten immers nog een vers schrijven.

Slaapwel en tot morgen,

Ief DS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *