Vers uit de raket: Expansiedrang aan ’t Hellegat!

Beste lezer,

Enkele weken geleden vroegen Bart en Elke aan Dominique en mij of we toch nog eens een vers wilden schrijven, want dat was alweer 3 jaren geleden… Een soort van comeback dus, zoals we er dit CK al enkele gezien hebben (4-1 of 5-2 achter en toch nog de set pakken, zalig!  Ik maakte het de voorbije week al mee in drie matchen.  Helaas de eerste twee keren aan de foute kant van het net…).

Er waren veel matchen gepland op deze mooie zondag, dus dit wordt een lang vers, zoals een spannende match, met een ontknoping op het einde. Wij begrijpen dat u ondertussen al wat vermoeid bent.  Niet alleen fysiek, door de snelle opeenvolging van matchen, maar ook mentaal.  U bent na uw match waarschijnlijk te lang blijven plakken in het clubhuis, hebt net iets meer gedronken dan u van plan was, want uw tegenstander bleek – eenmaal aan de toog – toch sympathieker uit te vallen dan hij/zij op het terrein was.  Daarna moest u nog naar huis fietsen, want met die verhoogde focus van de arm der wet op onze club had u wijselijk uw auto thuis gelaten.  Snel nog even douchen, iets klein eten, wat zappen, en dan proberen te slapen.  Niet gemakkelijk, de adrenaline gierde nog door uw lijf.  Uiteindelijk lukte het toch, maar vijf uurtjes later ging de wekker alweer veel te vroeg.  En vanavond moet u terug spelen…  Wij kennen dat.  Vanaf het tweede weekend (ongeveer nu dus) begint dat zwaar te wegen…  U heeft deze ochtend dus niet echt veel zin om een Vers uit de Racket te lezen, en wilt liever nog even terug in uw bed kruipen…  Om u toch te motiveren om verder te lezen, beloof ik dat u op het einde als belonging een antwoord zult krijgen op enkele vragen die u zelf nog niet durfde stellen…  Dat doet me denken aan de film “Everything You Always Wanted to Know About Sex* (*but were afraid to ask) die de Superveteranen onder ons zich nog wel zullen herinneren, zelfs al laat hun korte termijn geheugen hen wel al eens in de steek bij het tellen van de punten tijdens de match. 

OK, ik geef toe dat ik het woordje Sex erin gegooid heb om uw aandacht te trekken.  Maar nu we die aandacht hebben, zal ik u vertellen wat u wel te weten zult komen als u blijft verder lezen:

  1. Waarom heeft onze voorzitter steeds zijn GSM aan zijn hand gekleefd?  Terwijl je met hem aan het praten bent, verschuiven zijn ogen plotseling naar dat schermpje, en ben je hem 5’ kwijt.   Ook als je met hem aan het sparren bent, moet hij er bij elke kantwissel even op tokkelen.   Zelfs onze 15 jarige tienerdochter komt niet aan zo’n hoge schermtijd cijfers…
  2. Waarom verdwijnt onze voorzitter regelmatig naar “belangrijke vergaderingen” of sta je met hem aan de toog een Duvel te drinken en verdwijnt hij plots om niet meer terug te keren (aka “de grote verdwijntruuk”)?
  3. Waarom nemen een aantal grote namen uit de CK Hall of Fame dit jaar geen deel aan het clubkampioenschap, terwijl ze de voorbije tientallen jaren leken te kamperen op de club tijdens die belangrijke twee laatste weken van augustus?
  4. Is er een verband tussen punten 1, 2 en 3 hierboven?

Het antwoord op vraag 4 kan ik u al verklappen: JA!  En verderop zal ik u uitleggen waarom.  Maar eerst krijgt mijn betere wederhelft het woord, om u te vertellen wat er allemaal gebeurde op het terrein, haar natuurlijke habitat! Take it away Dominique!

Wel, de familie Vaeremans had vandaag 5 wedstrijden.  Jonge Lars (15) nam er twee voor zijn rekening, en deed dat uitstekend.  Een mooie overwinning tegen Dirk B, en een eervolle match tegen Maarten C.  Het leek wel alsof we naar een HK aan het kijken waren.  Toen Lars een paar mooie punten op rij maakte, vroeg Maarten aan vader Jo bij de zijlijn “zeg, moet Lars nog niet gaan slapen?”  Ook Ruben won een mooie – echte HK – enkelmatch tegen Frederik H, ondanks de windhozen op terrein 7.  Er was wat discussie langs de kant of de racket van Fré nu goud, brons of oranje was, maar iedereen was het erover eens dat ze “assorti” was met zijn shirt.  In hun dubbelmatchen later die avond trokken Ruben en vader Jo beiden helaas aan het kortste eind (zie verder).      

In de SuperMannen reeks werd een drie uur durend duel gespeeld tussen Toon en Edwin.  Wie laatst / luidst lacht wint, dus haalde Edwin de zege nipt binnen tegen de immer solide spelende Toon.

In diezelfde SM reeks (ze doen elkaar daar nogal veel pijn, aan het gekreun te horen en de grimassen te zien), maakten Bert M en Kris L er ook een marathon match van in de zon.  Bert mankte, verkrampte, kloeg over een verrekking aan de poep en een overstrekking van de knie.  Toch won hij – zoals gewoonlijk – uiteindelijk toch, maar had nadien wel een bak Rochefort nodig “tegen de pijn”.  Met succes blijkbaar, want Lazarus kon terug lopen in zijn dubbelmatch later op de avond.

Weerkundige Johan zorgde er tegen Kris B voor dat hij steeds mocht opslagen wanneer er een mooie Cumulus wolk voor de zon schoof, maar het mocht niet baten want op de wind had hij minder vat.

Een mooie match in de D3 reeks tussen Liesbet C. met Marijke VDB en Carolien D. met Marie-Lynn C. waar heel wat heerlijke rally’s uitgevochten werden. Uiteindelijk speelden Liesbet en Marijke net iets secuurder en wonnen verdiend.

In de herkansing van de HR vochten Robert VH. en Filip W. voor de winst.  Filip – met een shirt dat assorti was met de kleur van zijn Porsche, eat that Fré – probeerde zijn tegenstander weg te kloppen, maar tevergeefs, Robert ving elke harde slag op en won overtuigend. 

Treinconducteur Kenneth zat op het goede spoor in het begin van zijn match tegen David VDS, maar toen die eindelijk z’n colletje los kon peuteren en wat meer adem kreeg, won hij vlot.

Ward M en Wim V versloegen Toine en Dieter.  Het was trouwens de tweede maal dat Ward tegen Dieter speelde vandaag.  Tiens, er zijn er die elk jaar als lucky loser worden opgeroepen (Kurt S soms zelfs 2 keer per jaar), en anderen die nooit die luck hebben… Toen Toine een onmogelijke bal toch nog terug haalde, riep Dieter “Goed gelopen Toine, ik hoorde alles kraken, behalve uw nieuwe heupen! Ge hebt er nochtans drie!”  Toine beloofde dat hij zijn oude heup zou meebrengen naar het slotfeest… (om nog beter te dansen of wat?)

De talrijk opgekomen supporters, familie en vrienden zagen ook twee interessante DD2 matchen.  Sofie C / Isabel C wonnen met duidelijke cijfers van Sophia H en Nele VdV, maar het verschil op het terrein was kleiner.  De supporters waren misschien te kritisch?  Zo vroeg Ferre, het zoontje van Nele bij de kantwissel na 3-0 “heb je nu nog altijd geen punt gemaakt mama?”  No pressure…

In de andere DD2 match die we zagen (en hoorden), verloor Susan V met een zekere “Jij” van Iris en Christel G.  Trouwe supporter Wally zag dat het goed was.

In de DR match tussen Nele S. en Katleen H. werd een ware titanenstrijd geleverd.  Na verlies in de eerste set herpakte Katleen zich en dwong ze alsnog een derde set af.  Het ging gelijk op en beide dames waren af en toe de tel kwijt, maar uiteindelijk haalde Nele toch de overwinning binnen. 

Daarna kwamen de DD1 dames in actie.  Tine en Mieke wonnen vlot van Jo en Lien.  Wat ons opviel was de “hockey” outfit van Mieke en Jo (rokjes en lange kousen).  Frank VD beweerde langs de kant dat dit de “Meurrens look” was, en herpakte zich dan “de kousen hé, niet de rokjes”…

In de D1 reeks moesten Guy B. en Jo V.  de duimen leggen tegen een sterk “gefocused” duo Wim DW en Frederik H. We hoorden Wim het woord “focus” wel heel vaak herhalen.  Had dat misschien iets te maken met die zuipbeker die Fré beweerde gisteren gewonnen te hebben? 

Op terrein 10 (dat eigenlijk door Tom VR gereserveerd was met een groot groen sponsordoek), stonden de gebroeders Verwimp tegenover elkaar in de andere D1 match.  Diezelfde Frank VD, die blijkbaar een even scherpe tong heeft als zijn gesneden backhand slice, merkte op “het is alleen zo dat ge van de gebroeders Verwimp kunt afgeraken, door ze tegen elkaar te laten spelen”… Na een zeer spannende match wonnen David V en Jitte in de super tiebreak loterij.  Dat verdient een daverend applaus voor Jitte, die als enige dame overblijft in deze hoogste dubbel reeks, maar ook voor Ruben en Michael, de heren aan de overkant die steeds hoffelijk opsloegen en gans de match mooi naast haar smashten en volley’den.  Klasse!

Omdat Tom VR (“Raesie” voor de vrienden volgens zijn shirt) zijn terrein 10 bezet was, moest hij het op terrein 1 opnemen tegen Stef L.  Dat terrein ligt er net zo droog. hard en glad bij als de terreinen op T.C. De Mol, zodat Stef een soort “thuisvoordeel” had en vlot won. 

Ondertussen speelden An W. en Anniek in de DD1 reeks een hoogstaande dubbel tegen Kaat en Evelien.   De “ervarenen” wonnen van de “jonkies”.   Daarna fietste ik naar huis om dit verslag vóór de deadline te kunnen inleveren.  Sorry aan de ploegen in de late-night shift die nog bezig waren, hopelijk hebben jullie gewonnen!

Dank u schat!  Maar laat ons nu een klein stapje terug in de tijd nemen.  Ieder lid van de club weet ondertussen dat onze voorzitter achter de schermen al jaren aan het ijveren is voor extra padelterreinen in het naburige Holsbeek.  Door vergunning-perikelen duurt dit allemaal wat langer dan voorzien.  Als troostprijs slaagde hij er dit jaar toch in om het extra patattenveld naast de parking in te palmen.  Op drukke avonden zijn vele leden en buurtbewoners hem dankbaar dat ze daar hun auto kwijt kunnen, en niet kilometers ver op straat moeten gaan parkeren.  Maaaaaaaar, wat niemand weet, is dat dit slechts kleine, voorzichtige openingszetten zijn in een groot, geheim masterplan van onze Napoleon van ’t Hellegat!  Ik zal het u bewijzen met de volgende lijst van eigenhandig geverifieerde feiten (als dat geen journalistiek is Ief DS, dan weet ik het niet meer.  Inderdaad, ik probeer die Pulitzerprijs voor Verzen te winnen. Misschien geraak ik zo dan toch nog op het podium tijdens de prijsuitreiking van het slotfeest, want met mijn tennis spel wilt het dit jaar blijkbaar niet lukken…):

  1. Over de keuze van de nieuwe megalomane naam en logo van de club “ATP” gaan we hier niet meer uitweiden, dat is de voorbije maanden al genoeg gebeurd aan de toog bij Sven.  Het was echter al een eerste indicatie, nietwaar?  Uit betrouwbare bron vernamen wij dat onze voorzitter vorig jaar naast de nieuwe domein naam www.atp-wezemaal.be ook het domein www.atp-holsbeek.be reserveerde.  Dat is logisch, denkt u terecht.  Maar wist u dat hij ook al www.atp-aarschot.be, www.atp-haacht.be, en nog enkele andere domeinnamen gekocht heeft?  Dat moet nogal iets kosten, hoor ik u denken.  Wie gaat dat betalen?  Ze gaan het lidgeld toch niet verhogen?  Neen, wie vertrouwd is met Mergers & Acquisitions, weet dat dit gaat komen uit “Synergies” (een fancy woord voor kostenbesparingen) na het overnemen van naburige clubs (zie punt 2 hieronder). 
  2. Om “undercover” één en ander te gaan verifiëren ter plaatse in Haacht, heb ik me ingeschreven voor het dubbel tornooi daar.  En wat bleek?  Onze voorzitter heeft hun voorzitter (ook een Patrick) blijkbaar overtuigd van ook al een ander clubje over te nemen.  Hun naam is ondertussen dus veranderd in “Haacht-Tildonk Tennis Club”.  Binnenkort zetten we daar gewoon ATP- voor, en zo slagen we twee vliegen in één klap/club, we krijgen er Tildonk gratis bij!  Briljant toch?
  3. Ook bij Tennis Vlaanderen, waar ze nochtans zelf niet terugschrikken voor wat expansiedrang (herinner u hoe ze eerst de originele Padel federatie strategisch buitenspel gezet hebben om ze daarna helemaal op te slokken), zijn ze ondertussen bekend met de continue stroom aan SMS’jes en de slimme vergader-technieken van onze voorzitter.  Zij hebben al vele toegevingen moeten doen, waar Georges-Louis Bouchez jaloers op zou zijn.  U gelooft mij misschien niet, en denkt dat ik aan het overdrijven ben.  Ga dan maar eens naar hun website ( www.tennisenpadelvlaanderen.be).  Klik bovenaan rechts op het vergrootglas en selecteer “Zoek een club”.  Dan vult u bij Club/Gemeente bv. “Aarschot” in, en welke club verschijnt er dan – als enige nog wel?  Inderdaad, niet het immer sympathieke “A.Tc.’82” maar wel “ATP Wezemaal”!   Zet Tc.’82 dus ook al maar op de lijst van clubs die opgeslokt zullen worden in het groter geheel.  De tooghangers onder u zullen dat niet zo erg vinden, Tc.’82 heeft immers een heus bruin café als clubhuis.
  4. Dat onze voorzitter al jarenlang broedt op dit masterplan om een groot machtig imperium van tennisclubs te bouwen, wordt geïllustreerd door het feit dat hij de voorzitter van T.C. Leliehof in Erps-Kwerps, de genaamde Martin V., jaren geleden al een zitje aanbood in het bestuur van (toen nog) Tennis Wezemaal.  Een typische strategische zet uit het bedrijfsleven!  We weten dus al wat de volgende club op zijn lijstje van veroveringen zal zijn…
  5. Of zijn ongebreidelde expansie honger hiermee gestild zal zijn, is maar de vraag…  Getuige de vele afwezige “usual suspects” die normaal gezien sowieso deel zouden nemen aan deze editie van het CK.  Wat heeft dat er nu weer mee te maken, denkt u wellicht?  Wel, ik beweer dat de voorzitter een aantal zorgvuldig geselecteerde spelers op missie gestuurd heeft naar andere mogelijke doelwitten, en zal dat bewijzen met enkele voorbeelden:
  • Waar zit Daan Van Aerschot?  Al lid van bij de geboorte, en deelnemer aan het CK sinds hij kon stappen, in de voetsporen van zijn vader Toon.  Hij moest vorig jaar halsoverkop naar Zonhoven verhuizen.  Ik heb dat even opgezocht (u kent de weg ondertussen: website Tennis Vlaanderen, rechtsboven “zoek club” selecteren, Zonhoven invullen bij gemeente, en straal selecteren): binnen een straal van 10 km zijn daar 16 clubs!  Wellicht de hoogste concentratie van gans het land.  Limburg, here we come! 
  • Waar zit Chloé Delcorte?  Normaal gezien is deze perfect tweetalige linkshandige mepper een vaste waarde op het CK.  Wel, ze is druk bezig met nauwe contacten te leggen in Wallonië.  Dat begon trouwens al op het slotfeest van het CK 2 jaren geleden, waar ze wel heel close danste met een paar IC spelers van C.T. La Volée uit Mons.  Dat was echter voor het goede doel. De kans is dus groot dat die club ons eerste bruggenhoofd in het zuiden van het land wordt!
  • Waar zit Walter Merens?  Normaal gezien is hij altijd minstens 1 medaille waard.  Dit jaar zou hij in de “stand der medailles” (zie CK website, klik op Extra, dan op Archief) zelfs over “founding father” Toine Van Proeyen naar de tweede plaats kunnen springen!  Toch neemt hij niet deel, omdat hij van zijn vriend Patje een veel belangrijkere opdracht gekregen heeft in onze hoofdstad, waarbij zijn sappig accent zeer van pas zal komen om een niet nader genoemde club uit het Brusselse te overtuigen van zich aan te sluiten bij onze MEGATP-club.  Zijn kunstheup zegt u?  Geloof die uitleg niet!  Het nieuwste type kunstheupen dat Frank VD importeert uit Bali laat een speler toe na 1 maand al terug 3-setters te spelen.  Kijk maar naar Bert Meurrens en Dirk Bauwens! 

Het stopt trouwens niet bij de landsgrenzen, want:

  • Waar zit Johan Lamotte?  In Spanje natuurlijk, want daar zijn echt goede padelclubs.  We moeten immers ook aan onze padel leden denken.  Lamotte is al op minstens vijf lokale clubs Paella gaan maken.  Bij de eerste 4 clubs ving hij bot, omdat hij Chorizo in zijn Paella had gedraaid, en dat werkt als een rode lap op een (Spaanse) stier, net zoals ananas op pizza in Italië.  Het zou kunnen dat ze niet gediend waren van zijn voetfouten, maar soit.  Nu heeft hij z’n recept (en z’n opslag) aangepast, en kunnen de onderhandelingen over een “fusión” met ATP-Wezemaal echt beginnen!
  • Last but not least, waar zit Carl Hermans?  In Portugal natuurlijk!  Carl moet altijd eerst een beetje tegendraads doen, dus hij heeft eerst nog geprobeerd van de voorzitter te overtuigen dat we ook een (Dames) Beach Volley afdeling moesten toevoegen aan onze club.  Hij zou dan wel op zoek gaan naar lokale “talenten” op de stranden van de Algarve, net zoals hij dat jarenlang deed met een klein notitieboekje voor de gemengd dubbel ploegen die deelnamen aan de Leuvense Interclub competitie.   Onze voorzitter heeft echter ook naar de beelden van het beachvolleybal gekeken op de voorbije Olympische Spelen.  Die bikini’s gaan onze serieuze tennis spelers nog meer afleiden dan die luide bassen uit de boombox van de padel terreinen!  Daarom heeft hij het voorstel van Carl wijselijk afgewimpeld, en dus bezoekt deze nu monkelend alle lokale Padel clubs, ongetwijfeld met succes (ATP-Algarve!) aan het einde van de rit.  

Uiteraard moeten deze afgezanten van de club regelmatig een update geven aan onze voorzitter over hun vorderingen.  Dit is waarom zijn GSM om de vijf botten trilt en pingt en oplicht.  Hij heeft zelfs een tenniselleboog gekregen van al dat getokkel op zijn GSM.  Dit is trouwens ook waarom hij steeds verdwijnt naar vergaderingen, en te laat komt op andere vergaderingen.  Dit is waarom hij zelf niet speelt op het CK dit jaar. De voorzitter is hard aan het werk om van onze club de grootste van België te maken!  We staan al 8ste , maar dat is tijdelijk, alleen de 1ste plaats is goed genoeg!  En daarna wil hij de grootste club van Europa leiden!  The Sky is the Limit!  De enige overblijvende vraag is: hoe gaan Rob en Rudi dat Europees Clubkampioenschap gepland krijgen? 

Kris en Dominique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *