On met la patate!

Mijn erfenis indachtig pleeg ik af een toe een bezoekje aan één van de planners van ons clubkampioenschap. De laatste dagen was de sfeer echter ver beneden het vriespunt: “Ongelooflijk, er kan bijna niemand spelen het eerste weekend. Iedereen is weg, we krijgen amper een match gepland!”.

Gezien ik mezelf ooit onderzoeker durfde noemen, ging ik op zoek naar de oorzaak achter deze vele afwezigheden. En het is niet het jaarlijkse mosselsouper, de Antwerpse Moederdag of een verlengd weekend dat onze spelers de alom gevreesde rode vakjes op het inschrijvingsformulier laat aankruisen. Soms hoor je fluisteren dat de afwezigen dit weekend pinten staan te drinken op één van de vele muziekfestivals, maar ook dat is niet correct. Nee, onze CK-deelnemers staan zelf op deze festivals, als act!

Zo vinden we op Kamping Kitsch dit weekend volgende deelnemers op het podium:

DJ Wout aka Wouter Appeltans

DJ Ward (Mathys)

DJ Da (Frede)Rik (Horemans)

Luc “Steeno” Guillaume

Sammy “Moore” Mesotten

Patje “Krimson” Vervoort

Op Pukkelpop treden nog wat andere leden op:

Bert “Berre” Meurrens

Michael “Killer Mike” Verwimp

Amber “Broos” Wouters

Charlotte “De Witte” Bartczak

Rudy “Becky Hill” Debecker

Fred(erik Horemans) again

De namen van de CK-deelnemers achter de acts “Barry Badpak”, “De Bromeo’s”, “Rene Obsedee” op Kamping Kitsch, en “Dikke”, “Snelle” en “Electric Callboy” op Pukkelpop zijn bij de redactie bekend, maar om hun familie te beschermen, verkozen ze om anoniem te blijven. Vrijblijvende gokken mogen aan de redactie gemaild worden en zullen toch gepubliceerd worden.

Tennissers zijn geen politici (toch niet allemaal), dus in plaats van alleen het probleem aan te kaarten, zoeken we ineens ook naar oplossingen. Hoe kunnen we er voor zorgen dat er meer volk aanwezig is tijdens het eerste weekend? Voor het antwoord kijken we naar de net afgelopen Olympische Spelen, waar de “beleving” van de aanwezigen centraal stond.

Akkoord, er was wat kritiek op het Belgium House in Parijs, maar een soortgelijk concept kan ook in Wezemaal werken. Op het gelijkvloers van het clubhuis richten we een fanzone in, waar je voor een luttele 30 euro naar sport op een tv kan staren. Een doordeweekse avond après-tennis dus. Op de eerste verdieping huldigen we elke avond de CK-winnaars van de dag, en kan je een optreden van één van de hoger vermelde artiesten bijwonen. En dat voor slechts 100 euro! Op het terras organiseren we later op de avond een talkshow met uitzicht op de Eiffeltoren van Wezemaal, onze kerktoren. We zoeken enkel nog een presentator. Vereisten zijn unieke sportmomenten van lullige commentaar kunnen voorzien, en/of net een nieuwe 31-jarige vriend(in) aan de haak hebben geslagen, en/of ongegeneerd je eigen lijn van sportkleding willen promoten tijdens de show. Karl Vannieuwkerke is gevraagd maar moet passen, de man moet net één van zijn andere 100 talkshows presenteren.

Alles hierboven moet verhullen dat er zoals vermeld maar bitter weinig matchen waren vanavond, die dan nog allemaal binnen moesten gespeeld worden. De aanwezige supporters konden genieten van de lekkere paella, dank aan het kookteam! Het eerste en tweede reekshoofd in de heren kompetitie traden aan en bevestigden hun status, terwijl Nikki een statement maakte bij de dames met een eerste vlotte overwinning. In dubbel 1 was er een strijd tussen twee A-spelers die ik stiekem kans geef om ver door te stoten in het tornooi in de schaduw van Kurt en Ken: David vs. Willem. David en Peter trokken de winst vlot naar zich toe. In de strijd tussen de Tommen trok Tom aan het langste Eynde.

De andere matchen heb ik aan mij moeten laten voorbijgaan, omdat ik nog elders een tornooi moest gaan spelen. Tot frustratie van de planners. Daar gaat allicht dan toch mijn erfenis.

En voor de rest van het tornooi: on met la patate!

BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *