Raket Rumoer: Van Dubbels tot Dobbelstenen!

Einde van dag 8 van het clubkampioenschap, en terwijl de klassieke plakkers van de doordeweekse avonden de laatste pinten van vandaag naar binnen gieten, is de redactie van de Vers uit de Raket-gazet nog volop bezig met het finaliseren van de druk van 22/08. Waarom zo laat, zou je denken? Kunnen ze dat niet gewoon, zoals de gemiddelde ambtenaar, op een normale werkdag tussen 11 en 14 uur doen? In principe wel, maar niet als Wally en Rob aan de planningstafel zitten. Ik verdenk ze openlijk van een complot. Toevallig moeten er opeens drie matchen op een avond worden gespeeld? Net nu wij ons debuut maken en de publicatiedeadline moeten halen. De nacht vroegtijd afbreken was onvermijdelijk, maar enfin, geen probleem, want Svekke heeft beloofd de witte’s met een oor aan de kant te houden voor in het weekend. Zoals al zo vaak: Svekke saves the day.

Dezelfde Sven liet mij trouwens ontvallen dat er dit jaar bijzonder minder pinten over de toog gaan. Het moet zo erg zijn dat Mertens al belde om te vragen wanneer hij de overige geforecaste hectoliters, die we elk jaar voorzien, mag komen leveren… Nader onderzoek leert ons dat de sterke terugval in het afgenomen volume gerstennat te wijten is aan het ontbreken van enkele vaste waarden die gemiddeld genomen op een standaardavond in het CK goed zijn voor enkele emmers afzet per capita. Een klassiek beeld dat spontaan bij jullie naar binnen schiet, is natuurlijk die van de Wezemaalse reus die tegen vijf voor twaalf zo scheef als een hak met twee dobbelstenen staat te zwaaien. Aaah pure nostalgie <3. Ook onder de afwezigen is een andere klepper, ene Jeroen D., hij alleen is al goed voor 20% van het afgenomen volume door Tennis Wezemaal bij de biersteker tijdens ons jaarlijks evenement. We wille vriendelijk, maar toch met enige aandrang verzoeken om u in de komende dagen minstens eenmaal daags in het clubhuis te melden en de door jullie opgebouwde achterstand dringend weg te werken. Dezelfde boodschap geldt voor Arno DC, Nico S, Michael H, Jan S en Daan VA. Heren, mocht er hulp nodig zijn, kunnen Tom D en Swakke W meestal wel te hulp schieten. Zij hebben ook uitgebreide ervaring bij het verwerken van grote volumes liquide substanties op korte termijn. Die eerste heeft naar gebruikelijke gewoonte weer het eerste loserbonnetje van het jaar binnengehaald en staat fris gewassen klaar om jullie met veel enthousiasme te helpen.

Nu ik eraan denk, ligt er misschien wel wat blessureleed aan de oorzaak aan het ontbreken van deze vaste waardes, want ook in de tabellen zijn dezelfde afwezigen dit jaar niet te bespeuren. Van Jerreke DW kennen we de reden. Hij breekt nog liever zijn poten en mist het kampioenschap, dan in match op een tennistornooi van de eerste de beste aangrenzende parochie van Nicolas G. op zijn botten te moeten krijgen. Hierdoor staat Nicolas, alias Willyke, moederziel alleen op het favorietenbord dit jaar en zijn de odds onder zijn naam op de betere goksites teruggevallen naar 0.02. Zoals altijd valt er aan dat manneke dus niks te verdienen, alleen te verliezen.

Genoeg gezeverd, we willen ook nog weten wat de scores en highlights van vandaag waren. Heeft Frank VD zijn 1.552ste match op het CK kunenn winnen? Hoeveel backhandwinners heeft Stijn W. vandaag geslagen, of heeft Hermes H. het snelheidsrecord op de service verbeterd? Geen idee, want ik heb geen enkele match gezien vandaag. Maar niet getreurd, ook hierop werd geanticipeerd. Xander VDL werd uitgestuurd om te scouten en jullie te voorzien van de belangrijkste matchverslagen. Dat kwam trouwens goed uit, want hij had na zijn slechte rapport in juni van de juf nog wat vakantiewerk spelling en rijmen meegekregen en wilde dit hierbij meteen afwerken. Een mooie win-win dus. Hij leverde volgende content aan:

Mark en Michiel vlogen eruit, sterk en vol vuur,
6-4 in de eerste set, het leek een avontuur.
Maar Ruben en Jitte, die lieten zich niet klein krijgen,
Vechtend terug in de tweede set, 6-3, ze lieten de spanning stijgen.
In de supertiebreak was elke slag een strijd,
Ruben en Jitte streden met kracht en vastberadenheid.
Van achterstand naar overwinning, ze maakten het waar,
Met volle overtuiging trokken ze de zege in hun eigen vaar.

Hermes, het opslagkanon, bracht het vuur,
Elke service van hem, een donderend avontuur.
Stijn en Geert, speelden als muren,
Een dijk van een wedstrijd, ze hielden het lang in de kluren.
Maar met Jarne aan Hermes’ zij,
Werd het duo haast niet klein te krijgen, geen enkele keer voorbij.
Met 6-4, 6-4 trokken ze de winst binnen,
Een match om te herinneren, waar ze niet konden verzinnen.

Boodschap aan Xander: Jarich W. heeft alvast eens bij de juf gepolst naar het resultaat (hij kent haar blijkbaar nog van een nachtelijke escapade op de Oude Markt in het afgelopen decennium). Helaas moeten we melden dat je gebuisd bent. We noteren een 3/10 en je wordt op de eerste rij in de klas verwacht op de eerste schooldag over enkele weken. Volgende keer beter xoxo

Zo, tijd om een einde te maken aan de lijdensweg die jullie in deze editie moesten doorstaan. Aan allen die dit gelezen hebben: proficiat, aan alle die dit niet gelezen hebben: jullie zijn losers. Terwijl Bart L. dit ziet, vliegen wij alvast van de lijst publicatiegerechtigden voor de Vers uit de Raket 2025 en worden onherroepelijk toegevoegd aan het clubje analfabeten van het Spikske, maaaaaar deze editie pakken ze ons niet meer af. We staan mee vereeuwigd in de lijst van Vers uit de Raket-schrijvers en kunnen bij deze vredig heengaan. Een podiumplaats op 31/08 of membershipkaart van de Mile High Club verbleken bij dit ereteken. De cirkel is rond!

Slaapwel, beste tennisvrienden en padeltrutjes!

Veel liefs,
R & X

*De redactie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor grammaticale onjuistheden of spellingsfouten in deze publicatie. Tevens kan geen enkele aanstoot of belediging, voortvloeiend uit de inhoud, op de redactie worden verhaald.

Eén antwoord op “Raket Rumoer: Van Dubbels tot Dobbelstenen!”

  1. leuke vers, een andere stijl , leest vlotjes
    goed gedaan Rukkie en Xander

    keep on tripping ! Voor mijn part blijven jullie in de vaste kern zitten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *