Natte dinsdag 21 augustus 2024

Na de vers die Tim gisteren neerpootte zakte de moed mij vandaag al in de schoenen.
Ik moet toegeven, ik heb vanochtend genoten van mijn boterhammen met préparé.
Er zijn al ochtenden geweest dat ik te laat op het werk was omdat ik elke zin 3 keer opnieuw had moeten lezen.
Vanavond voorspellen ze veel regen dus op tijd vertrekken is de boodschap. Dat komt nog goed uit ook want mijn wederhelft heeft vandaag de mensen van ’t buurtcomité bij ons uitgenodigd. Leuke bende hoor trouwens, daar niet van. Jonge vrouwen aan de macht en ze mogen nog gezien worden ook. Toch een man die er graag tussen vertoeft, zijnde Meneer Witvrouw, LO – en BIO leerkracht in het Montfortcollege, en beter gekend als meneer de lolly
In de wandelgangen van ATP heb ik dat woord ook al horen vallen maar hier zou het gaan om een meesteres. Ze deelt echter geen lekstokken uit , maar wel lakens, want ze is regelmatig op zoek naar een sugar daddy.
Ik zou niet weten waar je die kan vinden maar de kans lijkt mij ‘ t grootst in ’t ballenkot.
Mogelijks mag ik nu op zoek naar een goede advocaat, maar dan weet ik Tom wel te vinden, en laat dat nu net de buurman zijn van meneer de lolly. En zo is de cirkel rond.
Wat cirkels betreft, heel wat tennissers (ook dames en aanverwanten) maakten de voorbije jaren een boog van 90 à 180 ° zijnde een halve of volledige overstap naar Padel.

En zoals beloofd, hier dus een kleine uitleg over het ontstaan van Padel…
In 1924 introduceerde de Amerikaan Frank Beal het spel in de parken van New York en noemde hij het Paddle Tennis vanwege de peddels waarmee het gespeeld werd
Vanaf 1928 werd er pas dubbel gespeeld.
in 1969 maakte de rijke Mexicaanse zakenman E. Concuera een terrein in zijn eigen tuin
en paste de regels uit het tennis wat aan. Via een Spaanse vriend waaide de sport dan over naar Marbella in 1974 en daarna naar Argentinië. Sinds 1996 werd Padel in Spanje officieel erkend als sport en momenteel is het de snelst groeiende sport wereldwijd met meer dan 18 miljoen spelers. Daar zijn wij dus bij !
Waarom is het zo populair hoor ik u denken ? Het is heel verslavend doordat er endorfines vrijkomen, en dat zijn neurotransmitters die het beloningssysteem van het brein activeren, zodat er een goed gevoel van euforie en welzijn vrijkomt.
Bovendien is het goed voor de grove en de fijne motoriek en het coördinatievermogen, alhoewel ik hierover sterk mijn twijfels durf te uiten. Ik heb al toestanden en moves gezien in dat glazen kot waarna ik dacht, ze slaan mekaar de kop in.
Padel is wel een kostelijk grapje , zeker als je weet dat (volgens de boekjes) een racket
tijdig moet worden vervangen, namelijk om de 6 à 10 maanden als je 2x per week speelt .

Het clukampioenschap Padel ging dus maandag van start. In de hoogste damesreeks veegden Phaedra en Charlotte het tapijt aan met Dominique en Hilde. De nipple covers deden naar verluidt, goed hun werk . Ik ben zelf alvast benieuwd naar de match van Ellen Teypelmans later deze week.
Kurt Beynen en Wouter Hoegaerts toonden dat ze de bocht naar padel goed hebben genomen want ze klopten Bjorn en Jordy, wat toch wel een sterke ploeg is. Dus toch wel een duo om in de gaten te houden.

Over naar de orde van de avond dus. Veel regen, dus geen padel maar wel indoor tennis.
De regel aldaar is dus dat er bij 40/40 geen voordeel is na het volgende punt maar wel dat de game direct binnen is. Derde sets worden ook niet gespeeld maar wel Super Tie/break tot 10.
Rond 21 u gingen de hemelsluizen open waardoor er op terrein 2 een kleine instroom van water was. Ken en Tessa reageerden snel en sleepnet, borstel en bijeengezochte velourstegels deden hun opslorpwerk. Ondertussen deed Bart Lemmens alle moeite om zijn match niet te winnen, wat wonderwel lukte. De troostende woorden van zijn tegenstander “met uwe slag zoude veel beter moeten kunnen” drongen niet echt door. Waarschijnlijk dacht hij bij zichzelf , ik had beter s goed naar uw domme hersenen gemikt, of ik plant straks een boom waar de zon niet schijnt. Maar niet getreurd Bart, er was ook wel een lichtpunt te bespeuren in de killige hal. Aan mijn linkerzijde verscheen er immers een blonde deerne, wiens witte , ietwat te hoog opgetrokken sokjes, fel afstaken tegen haar fel gebronzeerde onderstel. Een leeftijd durfde ik er niet op te plakken, maar ik zou niet de kost willen geven dacht ik bij mezelf. Volgens Tessa was dat ook helemaal niet nodig want de Louis Vitton handtas maakte veel duidelijk. Een sugar daddy was er ook niet te bespeuren maar haar aandacht ging duidelijk naar Ken. Die zijn motor begon na een sterke eerste set wat te sputteren, je zou voor minder, maar hij hield het hoofd koel en won dan toch nog vlot van Ruben die zich heel goed weerde.
Mhr Triangle die veel te laat toe kwam, maar volgens eigen zeggen wel degelijk gebeld had naarTessa om dit te melden, was ietwat misnoegd omdat er ondertussen latere matchen naar voor waren geschoven. Slechte communicatie met Gert , de planner van dienst maar die liet het niet aan zijn hart komen. First come, first play is het motto, ook voor sugar daddies. Andre behoort echter tot de sugar opies.
De arme man kloeg dat hij morgenochtend om 6 u uit bed moest want de kleinkinderen gingen komen. Om dat uur ? Waar is de tijd dat je die jochies enkel op zondagnamiddag zag binnenwaaien zeg ? Maar soit, Gert heeft dat opgelost en Andre mocht een bank naar voor
Bert Meurrens mocht daarna ook nog ’s aan de slag,
De dag ervoor had hij Kris Beyen geklopt na een veldslag van 3 u, en vandaag blikte hij Topske in met 6/2 6/0. Er zijn geen zekerheden meer, behalve het feit dat je met 2 kunstheupen dus toch blijkbaar een beentje voor hebt. Later op de avond mocht hij dan nog s dubbelen en dat werd weer een late nachtmis. Winst in super tiebreak met 11/9.
Gelukkig kon hij wederom rekenen op de steun van Lianne, die al haar verlof hiervoor heeft opgesoupeerd.
Nikki tenslotte had me gevraagd of ik niet wou blijven om haar match nog bij te wonen maar mijn kaars was uit dus ik besloot het hazenpad te kiezen. De beste keuze bleek nadien, want toen ik thuis kwam en inlogde had Nikki haar racket al weggemoffeld na een zwaar verlies. Sorry Nikki,
Dit maak ik nog wel goed.

Sugar Voelie







Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *