Een lange maar mooie zondag

De trouwe lezers van de ‘Vers uit de raket’ weten dat ze een mix van stijlen voorgeschoteld zullen krijgen. De ene dag is het sportjournalistiek waarbij de prestaties op het tennisveld centraal staan, dan weer lijkt de vers meer op een modeblad met een analyse van de nieuwste tennismode. Wie weet krijg je ook nog wat datajournalistiek voorgeschoteld of gaan we voor burgerjournalistiek waarbij we de supporters aan het woord laten. Ik vrees zelfs dat u de komende dagen een stukje kan lezen waarbij een van onze journalisten zich door Chat GPT liet bijstaan. Uit betrouwbare bron weet ik dat minstens twee van onze journalisten zich al hebben verdiept in de mogelijkheden van artificiële intelligentie. Wat wel vaststaat is dat er dit jaar geen satirische stukken zullen verschijnen. We kregen uitdrukkelijk verbod van de eindredactie om ons nog aan de satire te wagen omdat ze absoluut een Herman Brusselmans-rel willen voorkomen. In de verslaggeving in de vers is wel een constante. Het is steeds een vorm van embedded journalism. Deze vorm van journalistiek wordt vooral gebruikt in tijden van oorlog. Hierbij worden journalisten toegewezen aan een militaire eenheid en trekken ze naar het front om daar te midden de actie verslag uit te brengen. Welnu ons team van verslaggevers is ook diep ingebed in dit clubkampioenschap. In nagenoeg elke reeks speelt wel een journalist mee, we hebben journalisten die geïnfiltreerd zijn in het organisatiecomité en journalisten die aan de tafel zitten. Zo kunnen we jullie een inkijk geven in de interne keuken van dit clubkampioenschap en ontgaat ons niets.


Na een rustige aanloop komt het clubkampioenschap vandaag echt op gang met 32 geplande wedstijden gespreid over 13 reeksen. Uiteindelijk werden vandaag nog minstens 4 wedstrijden geschrapt wegens forfaits en dergelijke.
Sommigen durven wel eens beweren dat door het opdelen in zoveel reeksen het sportieve niveau van het clubkampioenschap daalt. Deze bewering is echter geheel onterecht. Kijk maar naar de atletiek op de Olympische spelen. Daar stonden zo maar even 27 loopdisciplines op het atletiekprogramma. Wie durft er te beweren dat het niveau van de atletiek op de Olympische spelen laag is? Als we dan ons clubkampioenschap vergelijken met de tenniskompetitie op de Olympische spelen dan stel ik vast dat nagenoeg niemand nog weet wie de finale bij het dames enkel speelde (n.v.d.r. Zheng Qinwen en Donna Vekić ) maar uiteraard weet iedereen dat in 2023 Dominique G en Kaat V de finale van onze dames kompetitie speelden. Om maar te zeggen dat ons clubkampioenschap een van de hoogst aangeschreven graveltornooien is op de ATP-kalender.
We begonnen de zondagochtend met drie dubbel dames wedstrijden. Waarschijnlijk waren de heren nog achter pistolets bij de bakker.
Jitte H en Elke V gingen prima mee in het spervuur van harde crossballen tegen Nikki G en Lien V. Uiteindelijk bleken Nikki en Lien net iets constanter en wonnen ze verdiend deze mooie openingswedstrijd.
Sofie C en Nele VdV speelden Ingrid B en Christel G meedogenloos naar huis. Iris O en Isabel C kregen iets meer tegenstand van Barbara D en Evelien C maar wonnen hun wedstrijd relatief eenvoudig.
Bjorn G en Bram V waren de eerste mannen op het appel. Meteen een spannende wedstrijd waarin Bjorn het dankzij zijn loopvermogen en een combinatie van tennis- en paddeltactiek haalde. Victor J bood in zijn eerste wedstrijd ooit meer weerstand tegen Filip W dan de dubbele 6/0 doet vermoeden. Later op de avond bewees Victor aan de zijde van Isabelle C dat hij ook kan winnen tegen Eddy P en Susan Vermeij.
Ann W kon haar wedstrijd met Jolien P tegen Nathalie P en Marijke V afsluiten met een elegant vreugdesprongetje.
Nicki K had heel wat moeite om Kaatje G te verslaan en met zijn tweeën hadden ze het ook soms moeilijk om de score bij te houden. Zo zeer zaten ze met hun gedachten bij het spel.
David V tegen Pieter-Jan G, Geert S tegen Kris P, Nele VdV tegen Meredith L, Lars V tegen Lucas V, Inne R tegen Sofie V, Tom B tegen Wilfried C en tenslotte Maarten C tegen Willem G gingen allen vlot over hun tegenstanders in het enkelspel. Het duel tussen Lars V en Lucas V verdient extra aandacht omdat deze twee jonge spelers samen nog geen 30 jaar oud zijn. Dit moet de jongste enkelwedstijd ooit zijn uit de rijke geschiedenis van ons clubkampioenschap. Van deze twee opkomende talenten zullen we de volgende jaren zeker nog horen.
Robert VH had zich er al bij neergelegd dat hij met twee korte set zou verliezen tegen Dries H. Desondanks weerde Robert zich als een duivel in een wijwatervat en moest Dries het onderste uit de kan halen om Robert te verslaan. Op het aangrenzende terrein maakten Gert E en Tim S er een zo mogelijk nog spannendere wedstrijd van. Gert was dan wel niet tevreden over zijn spelniveau maar dat volstond toch net om Tim te verslaan.
Stef DC en Eddy H waren niet opgewassen tegen het solide dubbelspel van Toon VA en Jan V.
Inge H kwam aan de zijde van Jan A net iets te laat op dreef om Randy B en Sofie E te verslaan. Inge, die naarmate de wedstrijd vordert steeds beter werd, speelde dus tegen haar tegenpool Sofie, die liefst maar 1 set zou spelen.
Peggy T en Katleen H speelden de eerste herkansingswedstijd van dit kampioenschap. Peggy verloor eervol en werd beloond met het eerste ‘net niet gewonnen bonnetje’. Niet getreurd Peggy, onze Belgian Cats verloren op de Olympische spelen ook hun eerste twee wedstijden en wie durft te beweren dat zij niet goed speelden?
Kurt S slaagde er aan de zijde van David VdL in om zijn wedstijd tegen Peter W en Frank VdA in supertiebreak te winnen. Later op de avond moest Kurt, dit maal aan de zijde van Geert V, in opnieuw een supertiebreak het onderspit delven tegen Rudi V en Frederik W.
Wim D en Frank B konden een constanter niveau aanhouden tegen Johan S en Viktor DB en waren dan ook de terechte winnaars.
Voor Jan V voelde de 6/2 – 6/2 nederlaag tegen Frank V aan als een halve overwinning. Jammer genoeg kon Jan het goed gevoel dat hij overhield aan zijn eerste wedstijd niet meenemen in zijn tweede wedstrijd. De tip van zoonlief Arne om de ballen binnen de lijnen te slaan volstond niet om een nederlaag van Jan V en Ward M tegen André T en Burt V af te wenden.
Jos VD maakte er naar goede gewoonte een marathonwedstrijd van tegen Kenneth T. Kenneth kon na een lange driesetter het laken naar zich toetrekken.
Bart S en Edith M leken vlot over Luc DW en Toine VP te zullen walsen met een droge 6/0 in de eerste set. De twee ervaren rotten Luc en Toine vonden toch een antwoord op het spel van Bart en Edith maar verloren desondanks ook set twee met een eervolle 6/4.
Stijn W en Jarne S haalden het in een titanenstrijd tegen Ruben V en Marc VG na een supertiebreak waarin ze een 1/5 achterstand wisten om te buigen in een 11/9 overwinning.
Mieke C en Jolien P sloten deze zondag in schoonheid af met een hoogstaand duel waarin Mieke uiteindelijk de bovenhand haalde.


Zij die dit weekend naar het kampioenschap strandbloemen maken in Knokke-Heist gingen of het BK Dildowerpen op Kamping Kitsch bijwoonden, hadden ongelijk. Voor echt topentertainment moest je dit weekend in de Spikstraat in Wezemaal zijn.
Ook maandag belooft het weer een super drukke dag te worden met zomaar even 32 wedstrijden in het tennistornooi en de start van het padel clubkampioenschap.
De dagplanning van de padel kan morgen je op Instagram (https://www.instagram.com/atpwezemaal/ ) vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *