Vers uit de raket: it takes a lot of balls to play tennis!

Beste tennisliefhebbers,

Het is zover! Het clubkampioenschap 2024 van ATP Wezemaal is gestart, het jaarlijkse hoogtepunt van ons seizoen! Iedereen was er duidelijk klaar voor om de baan op te gaan en te strijden voor die felbegeerde titel. Met een aantal van 204 deelnemers belooft het dit jaar een waar spektakel te worden! Bij deze gooien we ook nog wat cijfers te grabbel.
Bij de heren enkel hebben we 39 spelers die hun racket geslepen hebben, terwijl de veteranen enkel met 32 deelnemers aantreden om te bewijzen dat ervaring boven jeugdige energie gaat. De super veteranen enkel is een indrukwekkend veld met 11 taaie spelers die hun veerkracht en passie tonen. Bij de dames enkel strijden 27 vrouwen voor de winst, en de dames dubbel telt dit jaar maar liefst 48 teams die elkaar op de baan zullen ontmoeten.

Onze dubbel surprise heeft de grootste opkomst, met 120 deelnemers die allemaal klaarstaan voor onverwachte partnerschappen en spannende rally’s. Ook de dubbel veteranen zijn goed vertegenwoordigd met 39 teams die hun beste spel laten zien.

Wat we als belangrijk detail nog dienen te vermelden: onze club is in het bezit van enkelspelpaaltjes. Jaja! Deze enkelspelpalen zijn bedoeld om het net op de juiste hoogte te fixeren tijdens een enkelspelwedstrijd. De hoogte van het net moet, in het midden van het net, 0,914m zijn. Door de enkelspelpalen voldoet het net aan deze hoogte tijdens de enkelwedstrijd. Helaas was deze info vandaag nog niet aan de oren gekomen van onze enkelspelers.

In de veteranen recreatie kregen Johan en Steven de eer om het kampioenschap te openen. Blijkbaar hadden ze ook het plan om het te sluiten, want hun wedstrijd was de langste van de dag. Gelukkig stonden de enkelpalen niet klaar, want de veelvuldige netrandballen hadden dan roet in het eten gestrooid. Uiteindelijk mocht Steven, met zijn broekzak al doordrenkt van het zweet, de winst mee naar huis nemen!

In de heren recreatie eindigde de match tussen Stein en Dirk in het voordeel van laatstgenoemde. Het was niet zo duidelijk of Stein onder tijdsdruk stond want hij moest na de match spurten naar zijn tennisles.

In de reeks heren recreatie nam Robert het op tegen Randy. (Rollen die namen niet heerlijk van de tong?) Randy rende rond in zijn flitsend oranje shirt, maar de roep van mama en papa Van Hest leidde Robert naar een rimpelloze overwinning. Misschien waren die rollende namen niet het enige dat soepel ging!

In de dubbel dames 1 zette Annelies met korte backhand slices Ann flink onder druk, maar dat was niet genoeg. De krachtige versnellingen van Leen brachten Nathalie en Annelies uiteindelijk in het nauw, waardoor ze de wedstrijd niet konden winnen.

In de heren kompetitie werd het een nek aan nekrace tussen Michiel en Kris . Michiel wist echter telkens in de eindspurt over Kris te wippen en trok zo beide sets naar zich toe.

Voor de derde heren recreatiematch moeten alle interclubkapiteins goed hun oren spitsen want hier valt een vals konijn te sprokkelen! Maarten is met zijn luttele 10 punten een serieus ondergeklasseerde speler. Zijn mooi tennisspel met strakke slagen imponeerde Michael dusdanig waardoor Maarten vlotjes won.

In de dames recreatie streden Peggy en Iris op centercourt alsof ze vochten voor de laatste tennisbal op aarde. Peggy, die dacht dat enkelspel een makkie is, ontdekte al snel dat het toch iets meer inhield dan verwacht. Maar met de vastberadenheid van een tennisster die haar laatste kopje koffie verdedigt, wist ze er toch drie sets uit te slepen. Wie zei dat enkelspel simpel was? Peggy bewees het tegendeel!

In de dubbel dames 2 zorgde de identieke achternaam van de twee speelsters voor verwarring bij Sofie, die dacht dat ze met en tegen zussen speelde. Maar terwijl de echte zus als trouwe supportster langs de zijlijn stond te juichen, speelden Sofie en Christel alsof ze gedachten konden lezen. De verwarring bleek geen obstakel te zijn, want Sofie en Christel sloegen zich naar de overwinning. Christel paste Walters gouden tip toe: speel de bal waar niemand staat. En ja hoor, dat bleek de winnende zet te zijn!

In een tweede match heren kompetitie werd de winst vlot binnen gereven door Ken die met zijn ervaring toch nog iets standvastiger speelde dan Jorben.

In de veteranen recreatie nam Bart een snelle start en haalde de eerste set vlot binnen . Geert liet de match kantelen en haalde de 2 volgende sets binnen.
In de veteranencompetitie barstte een ware titanenstrijd los tussen Anderlecht en Brugge. Niet alleen op het veld, maar ook qua kledingstijl. Ja Tim, je vestimentaire keuzes blijven een gespreksonderwerp! 😊Dirks strenge blik had geen kans tegen Tims tennisvaardigheden. Vandaag kwam Brugge als winnaar uit de strijd tegen RSCA op de tennisbaan.

In de derde match van de herencompetitie speelde Dominique een beetje verstoppertje met de bal in het donker. Die flitsende forehands van Rutger zag ze niet aankomen! Toen Dominique het slim trachtte te spelen en de bal naar Rutger’s backhand mikte, draaide Rutger zich hier rond en mepte de bal genadeloos terug. Rutger ging er met de winst vandoor!

De laatste match van de avond werd op center court bevochten waar  Ief hield het goed vol hield , maar uiteindelijk toch het onderspit moest delven tegen Stef.

De enkelspelpaaltjes liggen dus nog steeds verweesd aan de kanten van de velden te wachten! Op naar een nieuwe dag…

HW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *