Vers 31 augustus

Jawadde wat was dat voor een Vers vorige nacht/morgen. Telt die niet voor twee ? Ik heb er langer over gedaan om ze te lezen dan dat ik gisteren op het plein stond om mijn match te verliezen !(wat misschien eerder iets over die match zegt)

Voor ik tot de orde van de dag kom, wil ik toch nog een straf verhaal vertellen. Iedereen weet dat dit een ludieke rubriek is die meestal met een korrel zout moet worden genomen en al eens flirt met de grenzen van de waarheid. In dat kader had ik de mooiste gemeente van Vlaams-Brabant en zijn immer sympathieke inwoners de Wijgmaalnaren vorig jaar misschien wat onheus behandeld. Nu, 3 maanden na dat Vers ontving ik tot mijn verbazing een schrijven van burgemeester en schepencollege van deze prachtige landelijke gemeente met vele toeristische attracties:

“Beste, enkele bewoners hebben ons laten weten dat u in “Vers uit de raket”, een dagblad met een zeer groot en trouw lezerspubliek in Vlaams Brabant en omstreken, onze gemeente in een negatief daglicht heeft geplaatst. We willen u verzoeken om een positievere berichtgeving te brengen over onze gemeente en bieden u daarvoor 5 jaar lang gratis het gebruik van onze gemeentediensten aan (o.a. voor tuinwerken, verbouwingen, vervoer ..). Onze inwoners dragen hier graag toe bij dankzij een gemeentelijk belastingverhoging in 2023. PS Wist u trouwens dat Wijgmaal in de 16 de eeuw nog Wijsmaal heette en Wezemaal daarvan de verleden tijd is? Ze liepen daar altijd wat achter. Met vriendelijke groeten, het bestuur.”

Dus de gemeente Wijgmaal, zijn Remytoren, zijn jachthaven, cafe Maritime, …zeker een bezoekje waard !

De orde van de dag

Gisteravond ontdekte ik dat er woensdag namiddag ook werd gespeeld, sorry dat ik daarover niet veel kan vertellen, Wim DW gaf daarvoor een logische uitleg: er zijn mensen die moeten werken en anderen die kunnen spelen, vandaag begreep ik dat dat laatste vooral op hemzelf slaat, om 18.30 is hij begonnen en om 22.30 stond hij nog op het plein.

En er zijn er nog anderen die vlot van de ene match naar de andere lopen, o.a. Gert E., Dieter V. , Xander V. en Tom VDE. zijn blijkbaar niet van het veld te krijgen. Hoe doen die dat eigenlijk ? Misschien eens nadenken over dopingcontrole en whereabouts, dat laatste zal in het geval van Dieter trouwens niet zo eenvoudig zijn.

Ondertussen worden er toch heroïsche matchen gespeeld, Walter M en Dieter V. hadden het niet onder de markt tegen Frank B en Joeri V. maar wonnen uiteindelijk toch hun match. Ook Marnik B en Tom D hadden een tiebreak nodig. Tim S had meer moeite met Wim DW dan de eerste set deed vermoeden. Ook Thomas V en Xander V vochten een verbeten strijd uit.

Tenslotte nog een speciale vermelding voor Caroline D die aan de zijde van Bie C haar dubbel won, ondanks dat haar man poëet haar tot 3 uur s nachts had wakker gehouden om toch maar de juiste rijmvormen te vinden.

Er vlogen vandaag ook weer veel raketten door de lucht, (waarom doen alleen mannen dat eigenlijk ?) het Hellegat leek wel Oekraïens oorlogsgebied, zouden we zo geen koordje kunnen maken aan de raket zoals bij de Padel of beter nog een elastiek ? Dan wordt het ook nog leuk voor het publiek, “waar gaat die raket nu terechtkomen?”

Naarmate het einde van het tornooi nadert, krijg ik ook de indruk dat er een nieuwe competitie ontstaat: wie heeft de grootste knielap, elleboogbijeenhouder, of spierscheur verbergende bandage aan, ik wist niet dat dat in zoveel vormen en maten bestond. Nu het eerste verdiep van het Hellegat leegstaat, kan daar misschien een massagetafel worden geplaatst ? En dan ipv een lucky looser een happy ending ? Er zou zoveel niet meer gevloekt en gesmeten worden bij een matchverlies.

Ziezo, mijn excuses aan de velen die het beste van zichzelf gaven vandaag maar die ik niet heb vermeld, ik hoop dat we toch weer een fijn publiek waren.

Frederik

PS Het is toch straf dat in tijden dat de horeca zo wanhopig personeel zoekt, vele vrijwilligers geheel onbaatzuchtig de lekkerste menu’s klaarmaken op den tennis. Chapeau ! Sommige hebben dit slimme businessmodel nu begrepen en binnenkort komen er enkele nieuwe clubs bij: Tennishof van Cleve, restaurant Paddelberg in Egenhoven en de Bal landt aan de Overkant in Leuven. Je kan er naar hartelust tennissen en paddelen en af en toe mag je meehelpen in de keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *