Vers 28 augustus

Jawel, en zo zijn we dan aanbeland bij dag 11 van dit zonovergoten clubkampioenschap, het leukste tennisfenomeen in heel Belgie! Wisten jullie trouwens waar de naam Patrick vandaan komt? Patrick is de Latijnse jongensnaam voor ‘iemand van adel’.
Adel heeft dan weer 2 betekenissen: de naam ‘Adel’ betekent rechtvaardig, eerlijk; ‘de adel’ is een afgebakende groep mensen die van oorsprong een bevoorrechte positie innemen. Hat mag dus heel duidelijk zijn dat het van bij de geboorte in de sterren stond geschreven dat onze voorzitter zulk een fijne tennisclub zou oprichten. Bovendien is het Hellegat door Voelie ondertussen uitgeroepen tot bedevaartsoord na het miraculeus kunnen weglaten van zijn krukken.. en het kan zeker niet aan de alcohol gelegen hebben, want die mocht hij niet (te veel) drinken in combinatie met zijn antibiotica.
De haren van R en R worden ondertussen enkel maar grijzer, ze moeten niet alleen rekening houden met de al ingewikkelde planningen van al de reeksen van het CK zelf, ook interclubeindrondes, tornooifinales, burgemeesterbrunches,.. interfereren met de weekendplanning.. Vandaar ongetwijfeld dat er vandaag vooral enkels gepland zijn.. We komen ook stilaan bij de laatste matchen in de basistabel, de laatste herkansingen worden gespeeld.. de eindtabel lonkt, de plek om een potentiele podiumplaats wordt sterk bevochten!

Bij de jeugd zijn ondertussen ook al de finales gespeeld, hierbij eerst even een overzicht van al onze jongste kampioenen:

U9:
> 1) Lou
> 2) Alexander
> 3) Thibo
> U11:
> 1) Nand
> 2) Simon
> 3) Sem
> Jongens 12-16 jaar:
> 1) Jorben
> 2) Broes
> 3) Juul
> Meisjes 12 – 16 jaar:
> 1) Mila
> 2) Marie
> 3) Sarah


Trouwens, over winnaars gesproken: wie weet wat geel is en zingt ’the winner thakes it all’?
(een Abbanaan… 🙂 )
Bij de enkels echter veel forfaits: Rutger, Thomas, Mark en Carla kregen de overwinning op een schotelke toegediend.. meer recup dus voor de volgende match! Trouwens waar is de massagetafel naartoe van gisterenavond?? Veronique.. er is hier elke dag wel wat werk te vinden hoor!! De echte ‘die hards’ onder de enkelaars waren uiteraard wel aanwezig, zij het sommigen volledig ingetaped.. zo wonnen gevoelige kuiten bij Pieter het van de pijnlijke tenniselleboog bij Francois.. En als we het dan ook eens mogen hebben over mode bij de mannen.. ook attributen behoren tot een tennisoutfit.. mooie roze drinkbussen met eenhoorn versieren het tennisterrein aan Robby’s kant doch fancy drinkbussen zijn niet voldoende om de Dirk om de tuin te leiden.. De felbevochten dubbel tussen Dominique/Renate en Charlotte/Leen eindigde in het voordeel van Leen. Wisten jullie trouwens dat de naam ‘Charlotte’ sterk /dapper’ betekent.. dat belooft dus voor haar dubbel straks in suprise 1.. ! Onze immer beheerste Kaatje tralalaatje probeerde samen met Edith een mannenduo te verslaan, de mannen wilden echter niet toegeven aan het mooie dubbelspel van de vrouwen en gingen met de overwinning aan de haal. Na een marathonenkel tussen Tom en Louis trok Tom aan het langste einde . In surprise 1 ging het er tussen Gert/Elien en David/Rutger zodanig hard aan toe dat Gert zelfs steentjes de omheining wist uit te kegelen.. echter… ook deze tactiek mocht niet baten.. Nieuwkomer en eigenlijk een volleybalSTER (hoe kan het ook anders zoveel balgevoel) Evelien wist dan weer Britt in 2 setjes te verslaan.’

Trouwens wisten jullie dat je 45 spieren nodig hebt om boos te kijken, terwijl om te lachen je er maar 10 nodig hebt … dus wil je al je energie steken in de match: blijf vooral lachen en niet te veel boos worden!

De enkel Seba tegen PJ werd in 2 sets besloten met een mooi ace gelanceerd door Seba, en als we dachten dat de marathonenkel al gespeeld was vandaag dan hadden we de titanenstrijd tussen Bart en Jelle nog niet gezien, na 3,5 uur dropen beide mannen van het veld, de glimlach iets groter bij Jelle.

Toegegeven, later op de avond ben ik de matchen wat uit het oog verloren vermits ik zelf mocht kennis maken met het nieuwe tenniskanon van wezemaal.. welke pillekes zij tijdens haar opvoeding heeft gekregen weet ik niet maar ik wil die ook wel! Naast mij werd ondertussen mijn lieve eega met de immer goedlachse Charlotte ook weggeblazen door 2 kanonnen, terwijl ook de meest bourgondisch gespierde van de verwimpies het onderspit moest delven tegen Kris. Ongetwijfeld doe ik nog wat mensen tekort die vandaag ook het beste van zichzelf hebben gegeven.. maar niet getreurd .. morgen is er weer een kans!

En dus met de belangrijkste boodschap van vandaag gaan we slapen: keep on smiling, daar worden we het minste moe van!!

An W :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *