zaterdag 27 augustus: de 10e dag, nog 7 te gaan

Grote afwezige op het Clubkampioenschap is onze voorzitter. Op het terras van het clubhuis kan je hem wel vaak vinden maar Patrick neemt geen deel aan het Clubkampioenschap. Wat velen niet weten is dat dit een ultieme daad van altruïsme is. Patrick laat een nagenoeg zekere podiumplaats op het Clubkampioenschap schieten en spaart zijn lichaam om onze geliefde club alweer een nationale interclub titel te kunnen schenken. Bijna dagelijks gaat hij tijdens de wedstijden van het Clubkampioenschap op zoek naar de beste spelers en vraagt hij hen om hem in alle stilte, tijdens geheime trainingssessies klaar te stomen voor de belangrijke interclubduel. Vermits Frank VD in de super veteranenreeks zijn tegenstanders steeds weer met huid en haar opeet is hij de ideale sparingpartner voor onze voorzitter. Ze kunnen die nationale titel beter nu al opsturen naar Wezemaal. (nvdr. Frank V won ook zijn interclubduel met een ondertussen bijna klassieke  dubbele 6/0)

Een tweede reden voor de afwezigheid van onze voorzitter is een geheim project dat het team van onderzoeksjournalisten van ‘vers uit de raket’ ontdekte. Woensdag onthulde Patrick aan het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn het kunstwerk ‘De Hagelander’. Dit beeld toont een jonge man met in de ene hand een geheven glas wijn en in de andere hand een druiventros. Dit alles kon u waarschijnlijk al lezen in de lokale pers. Wij bij  ‘vers uit de raket’ graven echter dieper en ontdekten zo dat dit beeld eigenlijk maar een proefversie is van een veel groter gelijkaardig beeld, ‘De Hellegatter’. Dit beeld zal met een hoogte van 12 meter beduidend groter worden maar zal er voorts bijna identiek uitzien. Alleen zullen het wijnglas en de druiventros vervangen worden door een tennisraket en tennisbal. De plechtige inhuldiging, uiteraard met speech van de voorzitter, vindt plaats op 1/4/2023.

Nog in de lokale pers vernamen we dat vrijdag het waterzuiveringsstation van Aquafin in Rotselaar onverwacht stilgelegd moest worden voor een spoedonderhoud. De zandfilters bleken verzadigd te zijn door een mysterieus rood zand. Een zelfde fenomeen deed zich de voorbije jaren ook al voor en dit telkens in de tweede helft van augustus. Aquafin gaat op zoek naar de oorzaak. Wij kennen het antwoord op deze vraag uiteraard al lang. Stef DC heeft Aquafin al aangeboden om het mysterieuze rode zand onder het motto ‘cradel to cradel’ te komen ophalen.

Over naar de orde van de dag . Om 9 uur starten bleek geen probleem te zijn voor Gert E en Jo V. Zij versloegen Mathijs L en Davy VK na twee stevige sets. Heel fijn trouwens om te zien dat zelfs op dit vroege uur al supporters op post waren.

Wannes A, nu nog gekend als zoon van Jan A, was voldoende gerecupereerd van een avondje Maanrock om aan mijn zijde Wim D en Hannelore V te kloppen. Tom B. en Edith M. waren twee terreinen verder net te sterk voor Kurt S en Hilde W.. Tussen al het competitieve geweld op terreinen 9 en 11 ging het er in het dames veteranenduel op terrein 10 iets gemoedelijker aan toe. Annemie I en Caroline DM haalden het van Goedele M en Isabel C.

Opgeven staat niet in Mieke C’s woordenboek. Na het nipte verlies in set 1won ze sets 2 en 3 van Sarah M. Uit een grondige statistische analyse van de 280 gespeelde wedstijden dit jaar op het Clubkampioenschap blijkt dat ongeveer ¼ van de wedstrijden eindigt in een 3-setter of super tiebreak.  Verrassend genoeg is het meestal (58%) de winnaar van set 1 die zich herpakt en toch nog de 3e set of de super tiebreak wint. Ook Tom B & Ward M bewezen later op de dag dat het verlies van de eerste set nog kan worden rechtgezet. Ief D & Dirk V waren slachtoffer van dienst.

Robby H zet ondertussen meedogenloos zijn overwinningsreeks verder. Als nieuwkomer versloeg hij nu zonder pardon Pieter V.

Ann W en Petra R begonnen kort na de middag aan hun marathonwedstrijd. Dik 2,5 uur en een babbel over de beste winkels om tenniskleedjes te kopen later, bleek Ann net iets sterker. Voor kleding advies kan ik hen trouwens Catherine B en Una K aanraden. Op vestimentair vlak was dit de topmatch van vandaag met bovendien prima tennis van beide dames.

De eerste topaffiche op Court Central ‘Fred & Lily’ ging tussen Koen E & Leen S en Sofie L & Chloé D. Na heel wat sublieme rally’s ging de verdiende overwinning naar Koen en Leen. De tweede topper op le Court Central was het dubbelduel tussen Petra VE & Charlotte B tegen Nikki G & (alweer) Chloé D. Petra en Charlotte vonden na de verloren eerste set een antwoord op het sterke spel van hun tegenstandsters en wonnen set 2 en de super tiebreak overtuigend. Het derde topduel op deze court ging tussen David VdL & Piet ‘slice’ N en Wim D & Patrick ‘kathedraal van een lichaam’ V. David en Piet kenden geen medelijden en gunden Wim en Patrick maar 5 spelletjes. Tussendoor smachtte Piet wel nog 3 ballen op het dak.

De turnkenners weten dat er een beweging op de brug met ongelijke leggers  genoemd werd naar Nina Derwael. Sinds vandaag is er ook de ‘Terlaeken’, een perfect gedoseerd dropballetje net achter het net. Dankzij dit wapen versloegen Ingrid T & Inge H Elke V & Katrien A.

Tim H begon furieus aan zijn duel tegen Pieter-Jan G met al een homerun, een slag tot over den draad in het bos, in het eerste spel. P-J behield zijn kalmte en won met 6/2 en 6/1.

De spelers in de heren recreatiereeks die zonder nederlaag van de basistabel kunnen doorstoten naar de eindtabel worden voor deze prestatie beloond met een wedstrijd in de laatste ronde van de herkansingstabel bij de heren competitie. Frederik H en David VdS bewezen dat ze als recreanten echt wel stevig weerwerk kunnen bieden tegen de competitiespelers. Uiteindelijk bleken Rutger V en Tom D toch nog te sterk.

De ervaring en klasse van Sandra T, An W en Petra V, gesteund door sterk spelende Caroline DM, Anita VDB en Christel G zorgden voor drie vlotte overwinningen in deze 3 dubbel dames veteranen duels

Xander VdL mocht tevreden zijn dat hij zijn wedstrijd tegen Ruben V pas in de late namiddag moest spelen. Zo was hij voldoende gerecupereerd van zijn verjaardagsfeestje gisteren en kon hij Ruben met 6/2 en 6/3 naar huis sturen.

Laura W kon Linde DW even aan het twijfelen brengen maar Lind herpakte zich snel en gunde Laura in de 2e set zelfs geen spelletje meer.

De slotmatch van deze lange zaterdag was een dubbelduel van Burt V, de man met de telescopische armen, en ‘vals  konijn’ Frank B tegen Peter W , de jonge veteraan die met de jaren beter wordt, en Jan A, binnen enkele jaren beter bekend als vader van Wannes. Burt en Frank overtroefden Peter en Jan en bezorgden hen zo de laatste ‘goed gespeeld bonnetjes’ die vandaag werden uitgedeeld.

Een prettige tennisdag zit op. Morgen staan uw reporters van ‘vers uit de raket’ weer paraat weer om verslag uit te brengen van dag 11 van het Clubkampioenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *