Vers uit de raket zondag 22 augustus 2021

NOUS ALLONS UN CORRIDOR !

Dag beste vriendin slash vriend,

Hoe ist met jou?  Alles kits op dat strand in Aruba? Geniet er maar van want op een dag vind je de man slash vrouw van je leven en dan ben je al getrouwd natuurlijk. Weet je nog dat we jaren geleden samen uitblonken in wat we met enige overdrijving tennis noemden en daarna het tweede werk van barmhartigheid tot in de late uurtjes met enige overdrijving contentieus toepasten? Jij verdween toen altijd met de knapsten om s ’morgens met het juiste been uit het verkeerde bed te stappen. Maar zand erover. De knapsten waren toen al  net eekhoorntjes…..ze vielen voor alle eikels. En eind augustus mochten we ons dan bewijzen op een tornooike. Ik denk dat jij nog wel ergens die blikken beker op dat marmeren voetje staan hebt, ik heb nog een vergeeld verliezersbonneke in mijn schuif liggen. Toch blijf ik er bij dat bij  dat matchpunt tegen mij de arbiter stront in zijn slash haar ogen had. Ik probeerde nochtans:” You cannot be serious man slash woman. The ball was in! Chalkdust !” Of misschien had jij hem slash haar met je charmes een niet afwijsbaar oneerlijk voorstel gedaan? Maar soit. C’était déja pour savon.

 Awel t’ is hier dus weer van da. Het kleine clubke van toen is nu een deftige club geworden. Gestructureerd, democratische besluitvorming, hardwerkend genderevenwichtig geleid, openbaarheid van  bestuur, kortom een toonbeeld voor elke vereniging. En de infffrastuctuur is navenant! De velden van vroeger zijn terreinen geworden waarop je golvend zou kunnen biljarten, met netten zonder muizengaten en een sproei installatie om u tegen te zeggen. Hoewel dat laatste van bitter weinig nut is gezien de overvloedige neerslag die ons te beurt valt.  Het heeft hier al zoveel geregend dat als onze neus honderdtachtig graden gedraaid stond we allang verdronken waren. Paddelen wordt binnenkort pedellen als het zo voortgaat. En lest best nog e woordeke over het café. De Fred -ik zie hem nog zitten met zijn glaasje slash glas slash fles witte wijn- de Fred dus had het gezelligste clubhuis uit de grond gestampt (laten stampen door hardwerkende tennissers) van mijlen in de omtrek. En laat die sfeer nu toch wel terug te vinden zijn in het nieuwe clubhuis. Familiair kwaliteitsvol aan eerlijke prijzen. Sven is dan ook wel nen echte kafeebaas bijgestaan door hardwerkende Denise en zijn best doende Rob. Maddy en Jan (vooral Jan) hadden ook hun kwaliteiten eertijds maar dat was toch peanuts vergeleken met nu. En nu tijdens het tornooi schudt Sven dan alle dagen een paar knappe diensters uit zijn mouw. Waar haalt hij ze toch, Ge moet ni schoon zijn veu sjans te hebben hoor ik boer Sjarel zeggen. Boer Sjarel is zo wat de Jomme Dox van den tennis  maar eigenlijk nog zo gene stoeme mens. Hij komt hier nog met een spreuk af die hij nog van zijn bedovergrootvader Swoakke van den bisthoek (beruchte duivensjapper) geërfd heeft : “Aan de manier van spelen ziede een deel van ne mens zijn karakter, aan de manier van verliezen ziede ’t helemaal” 

En dat brengt ons naadloos bij het toernooi (ik weet het, wij schrijven al jaren tornooi maar diene stoeme spellings chequer maakt daar toernooi van). Wat schafte de pot vandaag buiten de verrukkelijke chili con carne van Sven? Zevenentwintig matchen, vijftien enkels (en ene kapotte van Marc A) en twaalf dubbels. Vierenvijftig spelers met een overmacht van vrouwen. Ik dacht eerst dat Ferm (KVLV voor de amateurs) hier een sportnamiddag gepland hadden maar niet dus. Wat is er daar zoal gebeurd vandaag vraag je je af. Wedstrijden zo spannend als een pianosnaar! Eerst dubbel twee gevolgd, waar Tom met Tom tegen Petra met Katrien een robbertje uitvochten. Drie spannende sets. Allemaal in topvorm met af en toe een dipje. Uitschieter Tom. Als er één man in dit tornooi gegroeid is boven niveau dan is hij het wel. Tom en Tom  wisten in de laatste set nog een suikertandje bij te steken en schuiven door naar ronde vijf.

Daarna doorgeschoven naar volgend court waar de dames dubbel klopten om een eindtabel. Die weten wat spanning is. Zij speelden zo cool dat het publiek bijna bevroor. Eerst gingen An en Ellen effe vlot over Leen en Bie. Dan even spelletjes verloren en dan onmiddellijk uit de startblokken naar vijf vijf. Gedaan zou je zo denken. Maar toen kwam de kat uit de zak! An en Ellen’s tactiek om Bie te mijden wierp vruchten af. Vijf vijf. Vijf zes. Vijf Zeven. En zo geschiedde twee keer.

In dubbel veteranen wipten Harry en Geert  Luc met Tom uit de herkansingstabel. Lag het veld er goed bij? Waren de ballen droog genoeg? Of had hij deze keer gewoon een goeie maat?  We horen het wel een dezer.

 Ondertussen zitten we hier bijna aan het einde van onze herkansingstabellen en komt het erop aan om stand te houden tot het einde.

En ik maar zwoegen in da vochtig kelderke onder het oude clubhuis (als de muren konden spreken wat hier allemaal al gebeurd is…) om het zondagsgazetteke klaar te stomen om gestencild te worden. Komt de chef toch nog wel binnen zekerst: Herschrijf es  da verslagske van de laatste match daarstraks en zeg es iets zinnigs over de wedstrijden van morgen en drinkte gij nog iet en zorg dat ge niet vergeet alleman zeker te doen komen naar het dertigjarenfeest en denk er aan om alleman die dit tornooi in goede bananen geleid hebben te bedanken en vergeet de uitslagen niet en het wedstrijdschema voor morgen en drinkte gij nog iet en vergeet ze ook niet te verwittigen dat ze zondag niet meer moeten komen want dan ist gedaan  en wa drinkte nog voor mij en as ge dan toch aan het typen zijt maak dan es een affichke en kunde gij ook nog bonnekes maken voor den drank en voor ´t eten en kijk es of da morgen da veld bespeelbaar is en wilde gij seffens afsluiten en nog es bellen naar Staf dat hem nie moet komen want Herman geeft forfait en wa drinkte gij voor mij en ruim hier een beetje oep voor morgen en drinkte gij nog iet en wilde gij de lichten nie vergeten uit te doen . Moet dat alllemaal nog vandaag Chef want ´t is ondertussen al morgen en ik kan mij hier niet goed consentreren en ´k em deust. Drinkt dan iet en begint er maar aan en vergeet ook die advertentie voor het september tornooi nie op te maken en geeft de loosers een bonneke en zie da de Willy veilig thuis geraakt en  o ja ge zou as ge vijf minuutjes hebt de Sven zijne auto es moeten bezien want dieje heeft raar kuren en zijn de fotos al gescand en geprint en hebde gij wel iets om te drinken . Ja maar Chef we gaan weer nie genoeg plaats hebben om da allemaal in één gazetteke te krijgen want gij hebt zelf gezegd de we korte  tekstekes gingen schrijven. Kies dan e kleiner letterke. Maar dan kan An da nie lezen zulle chef. Da ze dan nen bril opzet.   Jo mo sjef ken emmekik mo vier lijntjes nie mie auver en kkkmoe Rob en Rudy tognog fffelicitère vvvoor hun ppprachtig werk hie. En niee ik drink niksnemie want sebiet kkkannik nie mie bbbinnen thuis .En dan mmoenekik wweer bij Kkkristel ooof Llieve ggoon sloape en ´k zen al zuu muug.

Nog effe langs de toog gepasseerd maar toch doorgegaan toen ik Walter hoorde zeggen beter mijn vogel in de hand dan….

Sven steekt e nieuw vat jongen.

Allez au reservoir avant que je bouffe mon armoire parseke mon travail heure donne déja autour demi douze.

Uw dienaar patvdr.

Eén antwoord op “Vers uit de raket zondag 22 augustus 2021”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *