Vers uit de raket – 21 augustus 2021

Waarde kameraden,

Het begint hier serieus vochtig te worden in het schrijverskeldertje onder het oude clubhuis. Net twee dode ratten voorbij zien drijven. Niet echt bevorderlijk voor de inspiratie. En dus de eerdere verzen nog eens herlezen. Die opvallend warm, genegen en amicaal zijn. Broederschap op zijn best. Post-corona-syndroom, mogelijk. Blijdschap om de stilaan herwonnen vrijheid. Maar allicht ook een uiting van liefde voor de club. Waar elk lid verondersteld wordt deel te nemen aan (en lang te blijven plakken op) het clubkampioenschap. En dan kan rekenen op wat aanmoediging van de vele verbroederende en vrolijk kwetterende leden. En op een milde en vleiende vermelding in de gazet van het clubkampioenschap.

Met dit jaar, eindelijk, opnieuw volledig geïntegreerde jeugdreeksen. Met dank aan de academie. Die via de Vers uit de Raket met plezier duiding geeft:

De voorbije week hebben een 25-tal jeugdspelers het beste van zichzelf gegeven in het clubkampioenschap van de jeugd. Dit weekend worden de laatste wedstrijden van de basistabel en herkansingstabel afgerond. Volgende week maandag starten de spelers aan hun eindronde.

Voor de jeugd werden er vier reeksen georganiseerd: U09, U11, U13 en U15. Deze reeksen waren gemengd, zowel jongens als meisjes konden hieraan deelnemen.

U9:

Onze jongste deelnemers hebben op woensdagnamiddag hun wedstrijden in poulesysteem gespeeld. We hebben heel wat leuke en spannende wedstrijden mogen zien. Proficiat aan alle spelers die hebben deelgenomen.

Op de finaledag zijn er de volgende wedstrijden gepland:

Kleine finale: zaterdag 28/08 om 9u30: Simon – Ares Grote Finale: zaterdag 28/08 om 10u30: Sem – Ferre

U11:

Bij U11 werd er in één poule gespeeld. Iedereen speelde tegen iedereen in de poule. Deze wedstrijden werden gespeeld doorheen de stageweek.

Ook hier mochten we genieten van mooie en sportieve wedstrijden tussen de spelers.

Alvast een dikke proficiat aan alle deelnemers.

Op de finaledag zijn er de volgende wedstrijden gepland:

Kleine finale: zaterdag 28/08 om 9u30: Mila – Cas Grote Finale: zaterdag 28/08 om 10u30: Odin – Marie

U13 & U15:

In de reeksen van U13 en U15 werd er gespeeld zoals het volwassenen CK. Alle deelnemers startte in de basistabel wanneer ze verloren, kregen ze nog een kans in de herkansingstabel.

De tabellen van U13 en U15 staan mee op de website van het CK.

Alle wedstrijden van de basistabel en herkansingstabel worden dit weekend afgerond.

Vanaf maandag starten we in deze reeksen met de eindtabel. De kleine finale staat gepland op vrijdag en de grote finale staat gepland op de finaledag (zaterdag).

Supporters en liefhebbers zijn meer dan welkom om ons jeugdig talent te komen aanmoedigen.

Na de finales van de jeugd zullen we overgaan tot de prijsuitreiking en trakteren we alle jeugd-deelnemers op iets lekkers 🙂.

Het comité heeft zonet toch enkele lessen moeten trekken uit het overmoedige experiment met het no-ad systeem op regendagen. Voor wie niet mee is: als het zo hard regent dat er enkel op de binnenterreinen kan gespeeld worden, wordt er zonder voordeel (“no advantage”) gespeeld. Bij een 40/40-stand mag de ontvangende speler kiezen naar welke kant er geserveerd wordt. Wie dat punt wint, wint ook het spel. Doel is om de wedstrijden korter te maken, zodat de spelers na jou hun match kunnen afwerken voor ze naar hun werk moeten vertrekken.

Voor dit jaar verandert er niets. Maar na het observeren van het gedrag van enkele gouwgenoten van Styn G, zal de computer volgend jaar ook het domicilieadres van de spelers checken die zich willen inschrijven. Als de postcode 3018 (Wijgmaal, jawel) is, volgen er enkele vragen die peilen naar het goede begrip van het reglement. Als de speler voor die test faalt, mag hij / zij een dag later opnieuw proberen om in te schrijven. Voor de elders gedomicilieerden, verandert er niets.

Het comité heeft de vragen al klaar liggen. Het zijn drie ja/neen-vragen geworden. Die zijn: “Begrijp je dat de binnenterreinen de terreinen zijn die zich in de grote hal bevinden?” “Begrijp je dat de ontvangende speler de speler is die niet serveert?” en “Krijgt elke speler 1 spel toegewezen als het 40/40 wordt?”

Om de hierdoor dalende inschrijvingen te compenseren, komt er volgend jaar mogelijk toch een dames veteranen reeks.

Over naar de orde van de dag. Wegens onvoorziene omstandigheden en budgettaire beperkingen hadden we vandaag geen verslaggever ter plaatse. Maar met de uitslagen op de onvolprezen CK-website kunnen we ons ongeveer voorstellen hoe het vandaag moet geweest zijn.

Kris B vergat in de eerste set dat Vers-auteurs met zachtheid behandeld moeten worden. En maakte dat in de tweede set goed. 6-0 6-3 tegen Dieter V.

In een wedstrijd waar eerder veel over gespeculeerd werd, kon David V. het (niet zonder moeite) halen van Gert E.

De kleine Beyen (die eigenlijk behoorlijk groot is) won overtuigend van Jo V., het enige lid dat de code voor de tafel-software nog min of meer begrijpt. Wat later werd Jo ook uit de dubbelreeks gekegeld. Met wat geluk kunnen we dus in de nabije toekomst de punten van de super tie-breaks correct ingeven.

Linde DW verhuisde mevrouw Gordts eervol naar de herkansingstabel.

Hans W. wreef bij elke opslag even met zijn raket over zijn hoofd. Naar verluidt een ritueel momentje om het volgende puntje tactisch te visualiseren en de focus scherp te krijgen. En zo slaagde hij er in Ief DS uit de VK-reeks te wippen.

Frank VD zal het niet meer leren. Hij smeerde übersympathieke Piet P. een dubbele bagel aan zijn broek.

Kris B. voelde zich als ex-hoofdredacteur, ondanks uitvoerige en bij herhaling aanvaarde excuses, nog ellendig omdat hij in zijn match tegen Dieter V. even vergeten was dat je Vers-auteurs geen 6-0 geeft. Niets hielp om Kris er mentaal weer bovenop te krijgen. Bram DB kreeg de overwinning dus cadeau.

Wouter H. speelt intussen dag en nacht tennis. En dat rendeert. Geert S. werd vakkundig uit de wedstrijd gehouden: 6-0 6-3.

Bij de betere Dubbel Surprise-spelers haalden Jeroen DW en Bram DB het in drie sets van Arno DC en Joren V. Een match die we graag gezien hadden. En ongetwijfeld erg de moeite was.

Tim S. liet zich gisteren al ontvallen dat hij uitkeek naar zijn overwinning tegen Joeri V. Zelfzekerheid volgens sommigen. Overmoed volgens anderen. Maar kijk: 6/2 6/3. Proper gedaan, Tim.

Dank aan de fijne schrijvers van de Vers, de door de rotzomer gegeselde, immer parate, 24/7 werkende planners van de wedstrijden en alle geweldige spelers voor, tijdens en na de matchen.

Tot morgen,

Bart, Tessa, Martin.

Eén antwoord op “Vers uit de raket – 21 augustus 2021”

  1. Goe bezig Bart. Maar vergeet niet : What happens in da kelderke stays in da kelderke hé maat! Anders zouden er hier een paar kunnen flaai against de lamp 😳

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *